VM i Falun

I lördags var jag med familjen på skid-VM i Falun. Vilken upplevelse! Det var någonstans mellan 45000 och 50000 besökare och stämningen var minst sagt på topp. Och det blev ju inte mindre livat av att Kalla drog stora delar av loppet och att vi fick medaljjubla. Men vi tar det från början.
 
Klockan halv åtta åkte vi hemifrån (eller egentligen var klockan 7.37, vi blir alltid några minuter sena... Men det behöver vi ju inte låtsas om!) Mellan Borlänge och Falun såg jag den första norska bilen ^^
 
Morgonhäng på mammas jobb. Frukost, plugg och värmning av soppa.
 
Efter en dryg timme är vi påväg upp till Lugnet. Lugnet före stormen... ;)
 
På plats! Och redan mycket folk!
 
Vi stod i sprintbacken, vilket var awesome för därifrån såg vi även ner i stadion och kunde följa åkarna varje gång de varvade, skidbytet samt upploppet. Vi hade denna plats vid staketet (rad ett) och mördarbacken men då en rad bak. Vid mördarbacken åkte de förbi på varje varv, men jag tyckte nog att vi tog rätt beslut som ställde oss här.
 
En styck banchef Wassberg saltar spåren. Andra kändisar vi såg (utom åkarna) var Emil Jönsson som drog förbi uppåt en stund innan start.
 
Det börjar bli mycket folk!
 
 
Inför herrarnas lopp flyttade vi ner till läktaren.
 
Lite sol :)
 
Jag tyckte det var bästa att stå ute efter spåret. Vet inte om det har med stämningen att göra eller utveckligen av loppen. Herrarnas lopp var tråkigare (och brukar vara så) eftersom de mest åkte i en klunga. Åkarna kommer ju dessutom närmare när man står ute vid spåret. Men jag tyckte ändå det var kul att stå på läktaren mitti jublet så att säga.
 
På eftermiddagen/kvällen kollade vi första omgången av backhoppningen. De där måste ju ha nåt fel i huvudet alltså...
 
Kollar backhoppning.
 
Vacker solnedgång <3
 
Sedan gick vi ner till stan och satte oss på ett café med varsin macka och vilade benen, värmde oss och mättade magarna.
 
Sedan gick vi ut till Stora Torget, även kallat Medal Plaza! Här är SVT:s och NRK:s studio.
 
Charlotte Kalla från sin bronsmedalj, hennes första individuella VM-medalj! :D
 
Grymt kul dag! Ett minne för livet <3
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Marcus

Härlig rapport! Och ja, det där med backhoppning hade man inte provat på i första taget, liksom fallskärm och bungy-jump.

2015-02-23 @ 22:42:42
Postat av: mor

Härlig dag och vilken VM-vecka det har blivit! Nu är det bara en dag kvar + vasaloppet nästa vecka sedan tar vi ledigt från skidåkningen (nästan iaf). Några härliga turer uppe i Funäs borde bli en bra avslutning på säsongen. Enligt snörapporten idag så är det 50 cm i terrängen i Funäs, 60 cm i Tänndalen och 80 i Ramundberget så snön borde räcka fram till påsk. Snörapporten i backarna anger samma mängd djup :)

2015-02-28 @ 16:19:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0