Syn

Idag har jag varit på stan och gjort synundersökning. Ser lite sämre för varje gång jag är där. En sak som slog mig nyss... Upptäckte när jag och mamma var ute och övningskörde att jag inte kunde se vad det stod på skyltarna. I december 2008, ganska långt senare, gjorde jag synundersökning och fick glasögon. (Det var först när jag satte på mig mina nya glasögon som jag insåg hur dåligt jag sett, att världen var så skarp.) Den tanke som slog mig... Innan man fick börja övningsköra var man tvungen att göra syntest. Jag blev godkänd, så måste ha sett bra då... I början/mitten på 2006. Måste gått ganska fort där då...?
 
Haha, idag då... När man gör synundersökning kollar man först ena ögat och sen det andra och sist båda tillsammans. Mitt vänstra öga är helt fail. Såg typ ingenting xD Den undersökningen som jag gjorde idag var inte heller lika utförlig som tidigare + att det var en ny optiker. Undrar varför. Alltså jag undrar inte varför det var en ny optiker utan varför undersökningen inte var lika utförlig. Förut var det massa streck som man skulle kolla på, punkter och grejer. Nu var det bara bokstäver och en cirkel. Jaja, inte så intressant kanske x)
 
Ett par av bågarna jag har med mig hem.
 
Snart, om en och en halv timme, går tåget mot Uppsala. Eller det stämmer inte riktigt, ska byta i Borlänge och sitta där en timme, men har sällskap av Denise i alla fall. :) Ska bli najs att komma till stora staden. Och bo i studentkorridor 3 nätter ^^ Ska bli kul att se hur Lisa bor nuförtiden också!
 
Coldplay imorgon!

Idre dag 4 - Sveriges högsta vattenfall

Dagen började med städning av stugan. Vi var klara nästan en timme före vi behövde och klockan tio lämnade vi den. Samtidigt började det regna. Vi lämnade in nyckeln och sen styrde vi mot Fulufjällets nationalpark och Njupeskär, Sveriges högsta vattenfall på 93 meter.
 
Regn, regn, regn men vi drog på oss regnkläder och gummistövlar efter att vi fikat i bilen och började vandringen på 2 km dit. Genom helt otroligt vacker natur. Jag blev helt kär. Ville typ bygga mig en liten stuga och flytta dit. Eftersom det regnade blev det inte mycket bilder, men vid ett ställe kunde jag helt enelt inte stå emot.
 
 
Som taget ur en saga!
 
Efter 2 km var vi som sagt framme och det började regna ännu mer. Tog ändå ett par bilder på Njupeskär och filmade lite snabbt.
 
Vattenfallet är 93 meter och vattnet faller fritt i 70 meter!
 
 
 
 
 
Inte så bra film, men skyller på renget :P
 
Det var ju synd att det regnade må mycket. Men nu finns ju en anledning att åka tillbaka. Fördelen var väl att det inte var så mycket folk!
 
Därifrån åkte vi sen raka vägen hem.

Idre dag 3 - Bilen rullar framåt i uppförsbacke

Dagen började med att vi åkte till Idre Fjäll, alltså anläggningen. Där fanns en fäbod och vi klappade lite söta lamm bland annat :)
 
Ett tryne ^^
 
 
Sååååå sööööt
 

Sen åkte vi vidare mot Nipfjället. Vi hade läst i en broschyr att det fanns en backe där, där bilen rullade uppför. Det var vi ju tvugna att kolla upp. Sen åkte vi lite på den vägen också vid Nipfjället. Så sjukt vackert att åa uppe på kalfjället. Jag gick även en backe upp på en liten topp (Louise frös och stannade i bilen). När jag kom upp tänkte jag "Det är är det vackraste jag sett sen...... igår". Haha.
 
 
Städjan från Nipfjällets parkering. Klassisk vy ;)
 
Nipfjället
 
Precis till höger utanför bilden ligger platsen där bilen rullar uppför. Vattnet i bäcken på sidan av vägen rann också uppför... :O
 
Louise hittade en ny vän, Nipgubben.
 
 
 
Städjan igen.
 
Längst till höger Molnet, högsta toppen på Nipfjället. 1191 m.ö.h. 60 meter högre än Städjan.
 
 
 
 
På eftermiddagen tog vi en liten promenad bort till liftarna bortanför där vi bodde.
 
När vi kom ut genom dörren. Renarna verkade trivas där...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Regnbåge!
 
 
Sen åkte vi ner på byn en sväng. Gick omkring och köpte glass. Det var jättestor skillnad i temperatur nere i byn jämfört med uppe bland fjällen och där kom vi värsta påpälsade :P
 
 

The day after tomorrow

Imorgon åker jag och Denise till Uppsala. Jag åker hem till Lisa. På torsdag åker jag, Lisa, Denise och Hanna till Stockholm och Coldplay på Stadion! Yes!
 
Nu ska jag packa!
 

Idre dag 2 - Städjans topp

Strax före elva på fredagsmorgonen började vi vår vandring upp mot fjälltoppen. Jag har hundra miljoner (nåja) bilder från den här dagen, blir ett urval här, annars får jag sitta här hela dagen. Det är lika bra jag lägger upp bilderna direkt, finns inte så mycket att säga. Bilderna får tala för sig själva :)
 
Stigen var bitvis väldigt stenig...
 
...och rotig.
 
 
Vila vid några stora stenar. Det var brant och vi fick vila ofta. Nästa gång blev vid granen några meter upp!
 
Jag fick Louise att ta ett par bilder i alla fall.
 
Brant!
 
 
 
Här har vi kommit upp på kammen. Där fikade vi innan vi fortsatte.
  
 
On the top!
 
Jag på toppröset!
 
 
Nipfjället
 
  
 
:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inte det lättaste att ta sig ner här.
 

 
Ser ut som en kamel ^^
 

Tillbaka nere i skogen
 

 

Efter duschen fick jag syn på detta utanför fönstret
 

Och sen detta. Öööh...
 

 

 

Jag ser på din ängsliga hållning din jagade blick att det känns

Trots avståndet, trots att vi inte ses så ofta och trots att jag saknar dig varje dag så det gör ont är jag så glad att jag har dig. Min finaste.
 
  

Jag ska vara som färger som bara syns på natten

Ibland blir jag så arg på mig själv. Det har varit jättefint väder ute hela dagen. Inte ett moln på himlen. Så har jag suttit här hela dagen. Och vad har jag gjort? Ingenting. Fy på mig.
 
Nu känner jag mig helt konstig. Lyssnar på Kent. Är det ens möjligt att älska något så här mycket? Jag kan inte förklara det. Fast ingen skulle nog förstå ändå, så jag tänker inte ens försöka.

Idre dag 1 - Vägen dit

På vägen upp till Idre stannade vi i Nusnäs för att titta på dalahästtillverkning. Intressant. Och nu inser man vilket enormt jobb som ligger bakom varenda häst!
 
Skärpan kan inte alltid hamna på rätt ställe...
 
Gamla hästar. Coolt.
 
Nusnäs
 
Massor med fina hästar ♥
 

Sen blev det lunch i Mora. Jag var sååå hungrig så första restaurangen jag fick syn på åt vi på. Strand, lyxigt. Men gott var det också. Och mätt blev man :)
 
 
 
Sen gick vi runt ett tag på stan i Mora. 
 
 
Lilla jag har gått i mål ;)
 

Nästa stopp på vägen blev Älvdalen. Värsta metropolen, storstaden, där allt händer. Eller inte. Liten promenad för att sträcka på benen blev det i alla fall.
 
Kyrkan
 
Fint bibliotekshus hade de i alla fall.
 
"Centrum"
 
En åker.
 

Dessa och resten av bilderna från resan är tagna med min Nikon. Av någon anledning blev den kvar i bilen i Nusnäs och Mora så fotade med lillkameran där. Men nu så!
 
Vi stannade på ett vackert ställe någonstans mellan Älvdalen och Särna.
 
 
 
Färden gick vidare!
 
Skymtar Städjan för första gången, ser ut som en vulkan.
 
 
 
När vi var framme i Idre, utanför där vi hämtade nyckeln och startade bilen... Som vanligt när vi är ute på semester så strulade bilen... Ringde till pappa "Pappa, bilen låter konstigt...". Verkade vara nåt med fläkten, men det löste sig av sig självt, som tur var. Väl framme vid stugan. Fin utsikt från fönstret. Sen tog vi en sväng ner till byn för att handla och för ett besök på turistbyrån. Efter maten blev det en kvällspromenad för att se hur långt det var till Städjans parkering. Vi ville veta om vi kunde börja vandringen direkt från stugan dagen efter. Svar ja, det var bara några hundra meter ^^
 
Genom fönstret, Städjan.
 
Genom dörren. Nordbackarna på Idre Fjäll.
 
Våran stuga.
 
Här bodde vi :)
 
Vid Städjans parkering, där leden började.
 
De har ju rätt najs utsikt från sitt hus...
 
 
Vår lilla by, där vi bodde helt själva ;)
 
Malin har gått loss på Turistbyrån. Men detta var inte så farligt ändå, kan bli mycket mer...
 
 
Det var dag ett i Idre. Dalarna - elitlandskapet, the place to be! ;D

Hemma från fjällen

Hemma i Ludvika igen sen igår kväll. Har haft det jättebra, mer om helgen under veckan!
 
Medan vi har varit borta har Lisa flyttat från stan. Till Uppsala. Jag kommer sakna dig bästaste vän!! ♥ Tur att det inte är jättelångt bort och att jag kommer och hälsar på redan på torsdag och får den stora äran att inviga din säng (A) ^^ Och under hösten kommer jag och Louise och hälsar på och gör Uppsala osäkert ;D
 
Idag var det väldigt kallt på morgonen. Skinnjacka, halsduk och vantar när jag cyklade till stan. Det är ju nästan så att det var varmare i fjällen! Hösten är på ingång, tydligen. Tur i alla fall att det är strålande sol och att inte regnet vräker ner som det gjorde igår. Turbofart på vindrutetorkarna ♥
 
Nu är jag hungrig och ska äta äpple. Skriver mer om helgen i eftermiddag! :)

Finaste

Alltså. Jag brukar alltid gråta till Elever på skiva. Men detta... DETTA. OMG! Det är så fint, det är så underbart, så fantastiskt vackert. Och Cowboys. Jag dör. Underbara älskade Kent! :') ♥
 
Det enda som hade toppat detta... Om man varit där.

Effektiv dag

Idag har jag hunnit med mycket. Jag har packat inför helgen, hängt tvätt, Lisa har varit här och hämtat hennes och Hannas Coldplaybiljetter, ätit lunch, sökt jobb, kollat på film, lagat mat, ätit mat, kollat på youtube-klipp från Kent, varit ute och sprungit och kom precis upp från duschen. Jag hade tänkt springa på eftermiddagen men då frågade Louise om jag ville kolla på film med henne och det kunde jag inte motstå ^^ Det blev nästan skymning innan jag kom ut. Men åh vad skönt det var! Och så mötte jag pappa uppe i skogen också, han var ute och gick, haha. 
 
Imorgon bär det av mot Idre! :D

Niceville

Idag på eftermiddagen har jag och Louise kollat på film. Vi såg Niceville. Den var så himla bra. Fast boken är bättre, som vanligt. Men ändå, se den! :)
 

Jag vill ha dig här på riktigt inatt

Jag dricker glögg
Med balkong dörren öppen inatt
Jag är så trött på alla mail och koder
Jag vill ha dig här på riktigt inatt
Och suga liv ur din halspulsåder
Ja för en doft av sommarens sista dagar
När vinden blåser in ifrån England

Som du sa det kan vara svårt att bli riktigt nöjd
Det är så lätt att fantisera
Och mina tankar och minnen står mig upp i halsen
Men mycket vill ha mera
Och jag har kvar av sommarn om du behagar
Om du behagar komma hem från England
Jag har väl knappast lärt mig nåt sen sist
Nej inte jag
Men dina ord ligger och gnager här dag efter dag

Jag hugger i sten
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur
Några armar och ben
Jag jobbar mig inåt så jag ser en figur

Och inatt kom isen över sjön
Och snön föll försiktigt över Skandinavien
Och Nordsjön är väl stilla och kall så här års
Innan våren sätter av igen
Och det är nånting stilla mellan dig och våren
Det är nåt kallt mellan mig och England
Och imorgon sveper en dimma in
Som julrusch över staden
Och det vimlar av stressade människor i stan
Men det är tomt på strandpromenaden
Och jag tänkte att du kunde stå där i solen
Men berätta ingenting om England
Och jag har knappast lärt mig nåt sen sist
Nej inte jag men jag tänker och tänker
Och vet att du sa

Jag hugger i sten
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur
Några armar och ben
Jag jobbar mig inåt så jag ser en figur

Jag dricker glögg
Med balkong dörren öppen inatt
Och låter vinden blåsa in ifrån väster
Som en virvlande storm
Och som en dansande vår
Ja som en galen orkester
Och jag dricker ur mitt glas
Och alla dörrar är öppna
Nu är det dimma
Över mig och över England
Och du sa

Jag hugger i sten
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur
Några armar och ben
Jag jobbar mig inåt så jag ser en figur


Säfsen och Skattlösberg

Stuga i Idre är bokad för mig och Louise torsdag till söndag. Najs!
 
Idag var jag, Louise, Lisa och Adam i Säfsen. Det var regn på morgonen men när vi kom fram var det fint och efter ett tag blev det sol också. Vi var först vid vildmarkslekplatsen. Så jäkla kul, haha! Vi lekte där och fikade. Sen åkte vi till Fredriksbergs "centrum" och åt på pizzerian. Jag körde dit. BMW, det var najs! Sen bestämde vi oss för att åka till Skattlösberg och Luossastugan. Eller låtsasstugan som det låter som att man säger ^^ Där fikade vi lite mer och flummade massa. Braa dag! :)
 
Pics:
 
Skattlösberg
 
Hästar (som ni kanske ser...)
 
Helt normala...
 
 
Framme vid Luossa
 
:)
 
Adam vann, fast han hade fel hand och jag använde båda händerna. Inte okej x)
 
Luossastugan
 
Hej hej!
 
 
 
 
?
 
 
Hej lilla fölet! :)
 
Fin heeeest
 
:)

Fjäll

Vi har nästan bestämt oss. Idre.
 
Eftersom det är lågsäsong är boende (stuga) nästan gratis. Fjällvandring (nu ska ta mig tusan upp på Städjan!), ridning, bad, kanot, Njupeskär och Louise ville på forsränning. Och vi behöver inte ens lämna älskade Dalarna. Det blir nog bra det här.
 
Imorgon ska vi med Lisa och Adam till Säfsen. Vildmarkslekplatsen ska besökas. Plocka fram barnasinnet! :D Sen får vi se vad vi mer hittar på. Ska bli skoj :)
 
Gladare igen. Svänger väldigt idag ^^
 
Städjan

Resa

Jag och Louise har kollat på sista minuten utomlands till helgen. Det enda ställe där det fanns flyg både dit och hem var London, dyrt (hela min julilön bara för flyget). Och då passar det inte med tåg så måste vi ta bilen, vilket blir ännu dyrare med bensin och parkering på Arlanda.
 
Lite ledsen nu ju. Får väl bli Stockholm eller nåt istället. Vill bort.
 
Men lite värme i Nice eller Milano hade ju inte suttit fel. Men det sket sig ju :( Vi har förresten kollat allt. Nice, Milano, Rom, Venedig, Barcelona, Kreta, Mallorca, Gran Canaria, London.... Inget finns...
 
Och trenden med Italien vart tredje år verkar bli bruten :(
 
Rom 2006

Träning

Av någon anledning gick jag in på Fokis blogg idag. För ett par dagar sen skrev hon att hon varit och tränat och att hon ofta får frågan varför hon tränar trots att hon redan är smal. Så sorgligt att människor tror att det är den enda anledningen till att träna. Jag (och antagligen de flesta) tränar för att må bra, bli piggare, gladare och orka mer, vilket också var vad hon svarade på frågan. "Att träna handlar inte bara om smalhet och muskler. Det handlar först och främst om välmående, och det är exakt därför jag tränar." Klokt!
 
Läs inlägget här, om ni har lust: http://fokis.se/2012/08/training-2/#comments
 

Bättre

Jag har nu varit och besökt Hugos Redovisning, där jag ska ha praktik. Det kändes bra. Han som jag träffade (som antagligen blir min handledare) verkade snäll. Jag ska börja den 3 september :)
 
Nu har jag precis skrivit ut Coldplay-biljetter. 10 dagar kvar!
 
Och appropå det här med höst... Längtar efter att gå i svampskogen och plocka trattisar med mamma! :)
 
Det känns lite bättre nu.

Lite deppig

Jag känner mig trött hela tiden. Skulle nog behöva sova ikapp en del, men vaknar tidigt varenda dag ändå. Att jag var uppe till tolv igår fast jag skulle upp sju idag gjorde ju inte saken bättre.
 
Jag har även en stor svart klump i bröstet som det står saknad på. Försöker tänka positivt, men det är svårt.
 
Blir lite ledsen när jag tänker på att sommaren snart är slut också. Snart blir det höst och mörker. Lite mysigt i och för sig, men deppigt också. Ännu deppigare blir det att sitta här och söka jobb. Sååå trökigt!
 
Innan jag åker hem idag ska jag förbi där jag ska ha praktik. Vet inte än om jag bara ska dit och presentera mig eller om jag ska börja nu den här veckan. I vilket fall som helst MÅSTE jag vara ledig torsdag och fredag nästa vecka. Annars dör jag... Vill helst vara ledig torsdag och fredag den här veckan också...
 
Vädret gör det inte bättre heller. Och imorgon ska det bli 13 grader och regn. Vi som skulle åka till Säfsen då!
 
Lite positivt nu: Idag ska jag och Louise kolla på en rolig grej. Återkommer om det blir något av, vilket jag verkligen hoppas på! :)
 
Kram på er!

Hallon, Gotland och skor

Har inte känt för att blogga idag. Har i alla fall varit och plockat hallon med hela den kvinnliga delen av familjen idag.  Jag och Louise har även lyssnat på en skiva som vi brände till Gotland 2009. Minnen från det. CD2 är dock borta, spårlöst försvunnen :(
 
Imorgon funderar jag på allvar att köpa skor. Kan liksom inte bli snyggare. Och jag har inte köpt skor (utom vinterskor) på flera år (i alla fall två) (London 2010 senast!).
 
 
Godnatt!
 
PS. Saknar finaste! 

Min lördagskväll

Detta, plus en film, Förnuft och känsla blev det. Dock åt jag aldrig chokladen^^ 
 
 
Glass, blåbär, hallon, popcorn, dricka, choklad och film!

Konkurs

Ljung & Co. har stängt. Stans bästa butik. Poff, borta. Presentkortet jag hade är nu värt noll kronor. Hade inte använt det för att jag inte hittat nåt jag ville ha, onödigt att köpa nåt halvfint liksom. Men jag anade inte detta ändå, så det så. 
 
Nu finns det en anledning mindre att åka ner på stan här hemma. Kul att handla på typ Kappahl xD Ljung & Co. var så bra, har massa kläder därifrån :(
 
Värde = 0

Vår trädgård 18 augusti

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite bilder jag tog idag. Här och nu tänkte jag göra en ny kategori i min lilla blogg. "Vår trädgård". Här kan man följa årstidernas gång i just vår trädgård. Hoppas ni gillar!
 
(Flyttar över två tidigare inlägg jag gjort på samma tema till denna kategori!)

Jocke

Gjord idag på förmiddagen:
 

Lördag

Idag har mamma åkt Satmaran. Ett cykellopp i Blötberget. Kom kom 11a, av ca 45. Fast för två år sen kom hon 4a (enligt pappa) eller 6a (enligt henne själv), hur det verkligen var är det ingen som vet ^^
 
Själv har jag varit hemma och fixat och donat med lite grejs. Ska visa sen! Försöker få in lite bilder i datorn för tillfället.
 
Gammal bild på mig så länge!
 

Moln

När jag slutade jobbet för en dryg timme sen hade solen gömt sig bakom ett lustigt moln.
 

Underbar torsdag

Igår var en helt fantastisk dag! Helt klart högt upp i toppen över de bästa dagarna den här sommaren. Jag, Louise och Lisa gick på stan (jag köpte strumpor och hittade ett par jättesnygga skor som jag vill ha, haha), spelade minigolf, åt lunch på China Town, var på stranden, badade (två gånger!), solade och pratade massor. När vi kom hem satt jag på balkongen en stund, vi åt pannkakor till middag på balkongen och jag, mamma och pappa (Louise jobbade) åkte ut med båten på Väsman i kvällssolen. Senare på kvällen blev det telefon med Marcus. Fler såna dagar! ;)
 
Vi hade inte träffat Lisa sen hon var här och firade min födelsedag i juni, så det var verkligen på tiden att vi sågs! Jag tänkte på förr om somrarna. Vi tog med oss lunch och var hos varandra hela dagarna, varenda dag, hela sommaren. Det var tider det. Och klart att saker ändras, men denna sommar har ju varit extrem, haha. Och saknar när vi var på semester tillsammans. GOTLAND liksom! Galen vecka! :D
 
I alla fall, detta är igår kväll! ♥
 

Jobb

Jag har jobbat igår och idag. Fick extrapass. Det var nog väldigt bra att jobba lite precis efter att jag kom hem från Skåne. Då hade jag lite annat att tänka på än saknaden, haha. Fast nu är jag sååå trött. Gick upp 5.30 imorse och började jobbet klockan 7. Inte van att gå upp så tidigt ju, hehe. Kändes förövrigt som höst imorse. Typ 10 grader och dimma. Tur att bilen var hemma, hade jag behövt cykla hade jag tagit vantar! :O Nu blir det godnatt!
 
 

Närhet

Jag tycker Håkan säger det ganska bra: "Åh, gud det gör så ont att nåt så nära kan va så långt bort". Tänkte på det framförallt på konserten i Eskilstuna när vi var typ en decimeter från att nå Jockes hand. Men även i lördags kändes det nära men ändå så långt bort!
 
Eskilstuna
 
Malmö
 

(Båda icke-zoomade, höhö.)

Glada låtar

Jocke i lördags: "Vi ska avsluta med en glad liten låt... ...Nej, jag skojar bara, vi har inga såna."
 
Älskar förresten avslutningen på 747!!!
 

En helg i Skåneland

Helgen i Skåne har varit underbar. Nog bästa helgen den här sommaren. Och lördagen var en av sommarens bästa dagar!
 
På torsdagsmogonen blev jag skjutsad av pappa ner på stan och tog bussen till Borlänge. Därifrån tåg till Stockholm. Där hade jag paus i tre timmar. Gick upp på stan, åt lunch, var in på Bengans, satt i en trapp och kollade på folk. Sen tåg till Hässleholm. Segtåg. Trodde aldrig jag skulle komma fram ^^ På kvällen blev det varma mackor och OS, om jag inte minns fel ^^
 
 
 
 
 
 
På fredagen hade vi tänkt ha picknick. Men det regnade. Till slut betämde vi oss för att äta inne istället. Sen slutade regnet och vi tog en promenad genom stan. Där var det festival (var typ som en blnadning av Ludvikafesten och marknaden). Sen minns jag inte vad vi gjorde, haha. Lagade mat på kvällen, kollade lite på OS och sen gick vi ut till stan igen på kvällen. Det var en fin kväll ♥
 
På lördagen (kentdagen!) var det sooool ute. Vi satt ute på en bän och läste innan vi gick in och jag lagade köttfärssås till lunch ^^ Sen blev det tåg till Malmö. Alltså fina Skåne. Ville bara stanna tåget, hoppa ut och fota massa! ^^ I Malmö gick vi omkring inne i stan först. Åt lite mat innan vi gick mot Pildammsparken. Vi kom dit strax efter sju tror jag. Satte oss i gräset som alla andra. Och väntade. Strax innan de skulle börja träffade vi två från Kentforumet som Marcus kände. :) När det var tio minuter kvar gick vi fram och ställde oss. Prick klockan nio gick de på. Jag vet inte vad jag ska säga mer än att det var helt underbart. Lika fantastiskt och magiskt som vanligt. Under hela första låten kunde jag inte sluta le. Så fint! Och så spelade de både Berg & Dalvana och Ruta 1 som jag ville. Då dog jag lite. Och redan vid de första tonerna av Ruta 1 föll tårarna. Jag grät för första gången på en kentkonsert. Och det kändes så himla fint. Det, plus Marcus armar om mig ♥ Och jag har sparat konfetti!
På tåget hem sen somnade jag mot Marcus axel, det var rätt fint det med ;) När vi kom hem blev det fika och vi gick inte och la oss förrän vid tre eller nåt.
 
Lunch
 
Malmö!
 
Vilar på en bänk ^^
 
Mat!
 
 
Promenad i Pildammsparken på väg mot Kent!
 
Framme!
 
Scen :D
 
Marcus ville inte att jag la upp nån bild, men denna går nog ;)
 
Lilla jag :)
 
Bild från Sydsvenskan, där syns vi ;)
 
!!!
 
 
 
 
 
 
 
På söndagen var det dags att åka hem. När vi stod på stationen och de ropade ut att tåget var på väg dit, jag bara "Neeeej!". Typ. Har ju hört att en del blir åksjuka av X2000. Nu förstår jag dem. Att åka baklänges är ingen höjdare. Åkte i alla fall tåg till Västerås, hämtade bilden, körde till Barkaby, åt mat på IKEA, mötte mamma och pappa, åkte bil hem. 
 
Någonstans på vägen hem.
 
När vi åkte genom Ludvika igår kväll.
 

Nu saknar jag Kent och Marcus så det gör ont typ. Längtar tillbaka. Men helgen var fantastisk! Tack! :) ♥

Göttigt

 
Kvällens efterrätt, glass och färska hallon och blåbär. Nu säger jag godnatt och hejdå till Internet för några dagar!

Imorgon

Den här senaste månaden har gått segt. Men nu kan vi äntligen säga att imorgon ses vi igen. Woho! 
 
På dagens schema:
1. Städa
2. Packa klart
3. Jobba
 
Nummer ett är klart. Nummer två håller jag på med lite då och då, när jag kommer på saker som ska med. Nummer tre i eftermiddag/kväll.
 
Jeppjepp. Imorgon klockan nio går bussen till Borlänge. Kommer fram klockan åtta. Seeegt. Men det går, vet ju vad som väntar, haha.

En dag kring Säfsen och Fredriksberg

Hej och hå!
 
Idag har lilla familjen varit hela dagen ute i skogarna kring Säfsen och Fredriksberg. Jomenvisst. Mycket trevligt.
 
Vi började med vandring upp på Kullerberget, som mäter 552,4 meter över havet. Enligt farmor är detta Sveriges sydligaste fjäll. Det stämmer ju inte riktigt, men det måste erkännas att det var lite fjällkänsla på toppen. Vägen till toppen var 1,88 km och tog 50 minuter och 6 sekunder enligt Run keeper. Den var också väldigt blöt. Minst sagt. Men vandringskängorna höll, mot min förmodan, fötterna torra. Gött. Vissa bitar (som över myren) var det som att gå i en sjö. Typ. HUr som helst. Jag gick sist både dit och hem. På vägen dit höll jag och pappa på att fota, på vägen hem plockade jag och mamma hjortron ^^ Fint väder hade vi också så det var najs!
 
Sen åkte vi till ett ställe som heter Skifsen där vi åt lunch. Picknick alltså. Där fanns massor (jag menar alltså massor) med små små grodor. Hur söta som helst! ;)
 
Sen blev det en tur upp till anläggningen där vi spelade minigolf och åt glass innan hemfärd.
 
Lite bilder nu då!
 
 
Knyta skor och kolla telefon
 
 
 
Dit upp ska vi!
 
 
 
 
 
 
 
 
Blueberries!
 
 
 
 
Hjortron in the forrest!
 
Säg hej till Grodis!
 
Skifsen
 
 
 
 
 
Detta är nog att älska sin hemkommun!
 
Nu tacosmiddag och OS!

Klocka

Min klocka stannade i lördags morse. Var rätt drygt på jobbet att inte ha någon klocka och ta upp mobilen varenda gång jag ville se vad klockan var. Blir samma idag för jag har inte varit ner på stan och bytt batterier i den. Orka jobba idag förresten. Jag är trött och har ont i armen, haha. Men det går nog bra. Näst sista passet på schema.
 

Water for elephants

Häromdagen läste jag ut Water for elephants. Gud, vilken bra bok alltså! Vill ni läsa nåt bra, läs den! Nu ska jag se filmen också. Velat det jättelänge. Hoppas att jag inte blir besviken!
 

Önskelåtar

Igår spelade Kent Ruta 1! Hoppas verkligen på den och Berg & Dalvana i Malmö på lördag. Men, det kommer såklart blir hur bra som helst vilket som. Fast det hade verkligen varit något extra. Hoppas kan man alltid ;)
 

Kompisfika :)

Idag har jag fikat med Denise på stan. Vi hade massor att prata om, inte setts på länge, Denise har varit i USA och jag har varit i Hässleholm, haha. Det var mycket trevligt och Engels kladdkaka var idag extra kladdig och god. Jag råkade dock försova mig lite. Gick och la mig igår efter tolv efter att OS var slut. Den senaste tiden har jag vaknat före åtta varje dag och inte kunnat somna om. Jag tänkte att inga problem att jag vaknar innan tolv, när vi skulle ses. Vaknade halv åtta, men på nåt sätt somnade jag om. Ända till halv elva, haha. Cyklade ner på stan. När jag kommit ner för halva backen började det regna. Lagom kul...
 
Jag har dessutom hunnit med att börja packa idag. Inte lätt att veta vad man ska ta med sig! Har hämtat ut tågbiljetter också. Nu drar jag snart igen! :D

Båtutflykt till Sollen

Mamma och Louise äter hallon.
 
Det var fantastiskt ljus ute den här förmiddagen!
 
Lite trångt att lägga i båten.
 
På väg ut.
 
 
 
 
Hej hej!
 
 
 
 
 
 
 
Pappa på bryggan.
 
 

Mor.
 
Pappa igen, ute på stenarna.
 
Louise tog största stenen.
 
Jag spejar ute över sjön och tyyyystnaden.
 
Mamma tog en fotbild. Eller ett fot-o... Måste ju bara ta med den! ;D
 
Mammas verk.
 
Hejdå Sollen. Senast vi var där var sommaren 1990. (Jag minns inte så mycket...) Undrar om det tar 22 år innan vi kommer tillbaka?
 
 
Stan till vänster, ABB till höger.
 
Vadå vacker sommaridyll?
 
Andfamilj! :D

Låt mig presentera Sonja!

 
 
Det här är Sonja. Sonja blev till idag. Imorgon är en stor dag i Sonjas liv. Då ska hon dansa med Hans på hans 50-årsfest!

Fjällvandring

Såg några bilder på kentforumet och blev otroligt sugen på att fjällvandra. Vi hade lite lösa planer om att åka till Grövelsjön och vandra i början på nästa vecka, men blir inte så. Fjällvandring är verkligen najs! Dessutom, en av de saker som står på min lista över saker att göra innan jag dör är att gå upp på Städjan. (Egenligen har jag ingen riktig lista, men ja ni fattar.) Andra saker jag vill göra är bland annat att flyga luftballong och åka på safari i Serengeti. Jappjapp!
 
Utanför Åre 2010.

Blåbär, hallon, flugor och träning

Fint väder + jobb + OS = färre inlägg. Så äre.
 
Idag har jag och mamma varit i Silvergruvan och plockat blåa bär. Och lite röda bär. Blåbär och hallon med andra ord. Blev några gula svampar (kantareller) också. Det var mycket trevligt utom när man hade fläckflugor/bromsar/bitflugor/äckelflugor/vad-ni-nu-vill-kalla-dem-flugor runt huvudet. Det måste sitta i deras DNA att flyga runt folks huvuden, kom jag fram till. Nåja, mamma visste i alla fall vart jag var.... Och vi hade rätt kul där på hallonfallet :D
 
Blåbärsskogen förra året.
 
Vad har annars hänt sen sist? Öööh... Jobbat lite. Öööh... Kollat på OS. Öööh... Ja, typ det, haha. Just ja! Igår var jag ute och testade mina löparskor och var alltså ute och tränade. Gick bra, speciellt med tanke på att jag inte tränat på en och en halv månad. Har ont lite här och där idag, och är trött, haha.

RSS 2.0