Vitryssland

Hej!

Nu har jag fyllt i visumansökan till Vitryssland (det jag kan hittills), beställt nåt kort från Försäkringskassan, beställt Visa-kort från banken... Massa saker inför resan i vår. Men som vanligt krånglar det med telias hemsida:S Man fattar ju ingenting med den! Jag måste fixa så att jag kan ringa från utlandet, vilket jag inte kan nu.

Jag är lite orolig över att vi ska till Vitryssland... Värsta diktaturen och så. Tänk om vi inte kommer in? Eller ännu värre, tänk om vi inte kommer ut igen? Tänk om vi blir kidnappade? Haha. Det går nog bra. Hoppas jag.

Nu ska jag packa. Ska tillbaka till skolan och Karlstad imorgon medans alla andra lyckostar har sportlov.... Mamma och Louise ska till Sthlm på tisdag och göra en massa kul. Bland annat gå på Nordiska muséet som hade en utställning om mode. Jag. Vill. Också.!

Louise och jag hade "fotosession" (staving?) idag! :D Superkul! Bilder kanske kommer sen, om jag orkar ladda upp dem, annars kommer nog Louise ladda upp dem på FB så ni kan kolla på:)

Vi hörs imorgon! Godnatt!:)

Skidor

Hej hopp!

Jag har nyss kommit hem från Ljungåsen. Var där med mamma och pappa. Louise hade ont i huvudet och ville inte följa med:( Vi åkte först hundspåret. Höll på och dö i en av de där backarna! :P Sen var vi in och fikade. Sen när vi kom ut igen skulle jag ta bort lite snö som hade fastnat under skidorna. Och det blev tydligen väldigt bra glid efter det för när jag hade satt på mig skidorna gled de iväg men jag var inte riktigt med så mina ben åkte fram men inte resten av mig och så plötsligt låg jag där på rygg och typ asgarvade xD Hahahaha. Jag kommer med största sannolikhet få ett blåmärke på rumpan men det var kul, haha. Måste sett kul ut också;D Men jag kom iväg till slut och åkte ett varv på myrrundan också.

Kram Malin

Haha

Hahha, lyssnar på denna just nu xD Minneslåt från nån gång för längesen!

Blümchen – Ist Deine Liebe Echt - Disco 2000 Radio Mix

Axelvaddar!

Jag har tråkigt! Segdag!

Btw, ni skulle ha sett mammas min när hon såg att det var axelvaddar på min nya kavaj xD Haha.

Saturday

Hej hopp!

Sitter i Louises rum och vi sitter vid varsin dator, ser nog ganska komiskt (eller kanske kosmiskt?) ut xD Både mamma och pappa är ute på "äventyr" ikväll. Pappa är hos farmor och mamma jobbar.

Igår var vi som sagt och fikade på Engel på eftermiddan med Lisa. :) Älska Engels kladdkaka! :D Efter det gick vi till Hemköp och Lisa köpte lite choklad:P Sen gick jag och Louise till badhuset (Lisa var lat och orkade inte följa med:P) och simmade. Riktigt najs var det. Efter en stund kom Ajje dit också! Han simmade med oss ett tag:) Det var en bra dag igår!

Idag har varit en riktigt seg dag! Vaknade vid 11 men har ändå varit jättetrött hela dagen! Jag ock Louise spelade spel och lyssnade på Tracks och sen gick vi ut och gick en stund men det failade lite för vi blev jättetörstiga (Louise var till och med tvungen att äta snö xD) och det tog jättelång tid att gå mot vad det brukar för ätt det var så mycket snö. Sen har vi mest segat här hemma och lyssnat en massa på Kent :)

Inatt tog curlingdamerna OS-guld mot Kanada efter skiljningsomgång! Grattis!:D

Ett "Lycka till ikväll!" skickar jag till Lisa! ;)

 

Till alla andra: Ha en trevlig lördagkväll! :)


<3

Coldplay – In My Place

Ludvika

Hej allihopa!

Nu är jag hemma i Ludvika!:D Kom hit igår kväll. Tågresan var segare än vanligt. Kändes som jag aldrig skulle komma hem. Men nu ska ni få höra, jag skojar inte om jag säger att det är EN METER snö här!:O Helt sjukt! Så mycket har det nog aldrig varit här under min livstid iaf.

Idag har jag ringt till Länsförsäkringar. Jag skrev ett mejl till dem tidiagre i veckan och det stod att de skulle ta hand om det senast nästkommade arbetsdag men jag hade fortfarande inte fått nåt svar så jag slog en pling till dem:P Jag hatar att prata i telefon med folk jag inte känner, men det gick bra:)

Nu ska jag och Louise snart ta bussen in till stan där vi ska träffa Lisa och fika på väldens bästa café, nämligen Engel!:) Ska bli hur najs som helst! De där lyckostarna har ju sportlov nu...! Fusk! Efter det kanske jag och Louise ska gå och simma. Vi får se, men det skulle vara kul. Jag har inte simmat på ett år (utom i sjön i somras då, men jag badade inte många gånger i somras, det var ju bara typ en månad som det var varmt:( Sista gången var på Gotland och det var liksom i början av juli...).

Sommarens sista dopp i Blå lagunen på norra Gotland.

Louise sitter i sitt rum och lyssnar på Coldplay! :) Jag är faktiskt rätt förvånad:P

Ha det gött, nu drar jag till bussen! :)


Det personliga brevet blev guld!

Åh, jag blir tokig! Det är över ett år sen jag skrev personligt brev, jag kommer knappt ihåg hur man gör:S Hatar detta! Jag gör det imorgon istället.... För nu ska jag nog sova. Det blev för spännande i stafetten! Och det blev GULD till Sverige och Daniel Rickardsson, Johan Olsson, Anders Södergren och Marcus Hellner:D 

Myggbett :O

Hur lyckas man med att få myggbett i februari??? Jag har fått två stycken på tre dagar! :O

Nu ska jag diska och sen kolla på OS, skriva CV och personligt brev mm. Drygt, men vill man ha pengar måste man jobba och vill man ha ett jobb måste man söka. Det är sanningen.

Onsdag

Hejsan!

Kom hem från skolan för ungefär 40 minuter sen och maten står nu i ugnen. Jag hungrar ihjäl snart! Ska bli gott med mat ^^

Annars är jag mest irriterad idag. Vet inte riktigt varför men jag bara går omkring och stör mig på saker... Eller egentligen vart det när jag kom till skolan. I förmiddags var allt väldigt bra:P Lyssnade på musik, strök tvätt i solen som lyste in genom fönstret. När man tittar ut ser det ut som vår, men så fort man sticker näsan utanför dörren känns det som att våren är år bort. Jag är trött på denna kyla nu!

Min dator har blivit knäpp också. Hade med den till skolan och hade den utan sladd och batteriet laddades ur. Och nu när jag kom hem är den helt knäpp. Kommer upp en massa meddelanden hela tiden och klockan och bildspelet på sidan har försvunnit:S Nån som vet hur man får tillbaka det?

Nej, nu tror jag snart att maten är klar!

Hoj hoj!

Choklad

Igår när jag som mest behövde choklad hade jag ingen hemma, men när jag var och handlade i eftermiddags köpte jag lite så nu sitter jag och tar igen den dos tröstätande jag hade behövt igår. Kollar med ett halvt öga på skidskyttestafetten också.

Kärleken väntar

Jag kunde verkligen inte somna igår kväll. Jag låg bara och stirrade in i väggen med minst en miljon tankar som snurrade runt runt i huvudet. Jag ser att blommorna behöver vattnas och jag hör just nu Kent berätta för mig "Jag lovar du betyder nånting, Du orkar ta dig igenom det här". Om man ändå var som en blomma, bara att hälla på lite vatten så mår man bra igen. Men så lätt är det inte. Tyvärr. Det krävs mycket mer än så.

Frågor

Jag har inget att göra så jag gör en sån här liten frågegrej...

1. Vad är klockan: 18.50

2. Namn: Malin

3. Fullständiga namn: Malin Monica Tuveson

4. När fyller du år: 26 juni

4. Stjärntecken: Kräfta

5. Hur gammal är du: 19

6. Tatueringar: Nej

7. Är du kär: Ja

8. I vem: Honom (nämner inga namn!)
9. Har du varit i en annan världsdel: Nej

10. Har du tyckt om någon så mycket så att du har gråtit: Ja
11. Har du varit med om en bilolycka: Tack och lov inte

12. Har du brutit nåt ben: Nej

13. Korv eller hamburgare: Hamburgare tror jag

14. Pepsi eller Coca Cola: Inget

15. Öl eller vin: Måste jag säga så vin, hatar öl :O

16. Glaset halvfullt eller halvtomt: Halvfullt låter bättre

17. Favoritfärg på underkläder: Hmm... Svart tror jag

18. Skostorlek: 37-38

19. Favoritnummer: Har nog inget

20. Vidskeplig: Njaej

21. Favoritmusik: Coldplay, Kent, Muse, Leona Lewis, Dixie Chicks, och lite sånt som spelas på radion för tillfället

22. Låt: Oj, det är så himla många, men en som jag alltid kommer att älska är Fix You med Coldplay <3
23. Blomma: Vitsippor:)

24. Ett ämne som jag hatar att tala om: Vet inte...
25. Disney eller Warner Bros: Vad är Warner Bros?

26. Favorit snabbmatställe: Har inget, äter nästan aldrig sånt...

27. Senaste gången du var hos läkaren: Var tidiagre i vintras när jag vaccinerade mig tror jag. Och nej, det var INTE svinsprutan!
28. Favoritfärg: Lila tror jag:)

29. Vad gör du om tio år: Vet inte, har ett bra liv;)

30. Vem av dina vänner bor längst bort: Vad ligger längst bort, Falun eller Uppsala? Karro eller Eri.

31. Det bästa: När jag träffar mina underbara vänner<3

32. Vad skulle du ändra med ditt liv: En del.
33. Har du dator hemma: Japp

34. Favorit-CD just nu: Alla med Coldplay, Vapen & Ammunition med Kent, Echo med Leona Lewis

35. Bästa känslan: Kärlek och lycka:)

36. Det första du tänkte på när du vaknade: Nej är det redan morgon?

37. Blir du rädd eller inte rädd av oväder: Det beror på...
38. Om du fick vara en/ett annan/t person/djur vem/vilket: En örn! :)

39. Vad finns på väggarna i ditt rum: Väggarna är fula, men det finns några fina tavlor. Och på garderobsdörren sitter Chris:)

40. Vad finns under din säng: Damm...

41. Oförglömlig resa: Italien 2003, 2006 och 2009, Gotland 2009:D

42. Vad skulle du vilja säga till någon men vågar inte: Jag älskar dig

43. Favoritsport: Skidor:)

44. Blyg eller utåtriktad: Beror på vem som är med.

45. Smeknamn: Inget

46. Vad tycker du om att få: Kramar:P

47. Något du inte gillar hos dig själv: Jag försöker vara nöjd, men ibland har man dåliga dagar
48. Tycker du om att läsa: Böcker

49. Vad talar du för språk: Svenska

50. Vad gör du helst på fritiden: Träffar mina underbara vänner<3

51. Berg eller kust: Båda

52. Vad är du mest rädd för: Att förlora någon jag tycker om.

53. Favorit TV-program: Inget speciellt. OS:P

54. Varmt eller kallt: Varmt för det mesta

55. Lockigt eller rakt hår på det motsatta könet: Spelar ingen roll :)


Skola

Nu ska ut i snövädret för att gå till skolan. Jag måste skriva ut ett par papper innan jag börjar... Pengarna bara försvinner:(

Vi hörs ikväll när jag kommit hem. Ha en fortsatt bra dag!

Kram Malin

Jag vill ha vår!

Hej!

Idag börjar jag inte förren 13.15 men slutar inte heller förren 17:S Orka... Men det är bara att bita ihop! Seminarietexterna är i alla fall färdiglästa nu.:)

Ser även bra ut inför sportlovet nästa vecka som för mig inte är något lov. Verkar som att jag får besök av några mycket trevliga prickar:D Önskar dock att jag också var ledig... Varför kan inte vi få lov för? Speciellt ett påsklov skulle inte sitta fel. Längtar efter en fjällsemester och sedan komma hem till våren, typ. Ja, jag längtar faktiskt till våren nu. Men vill dock åka lite mer skidor först, för det har inte blivit så mycket denna vinter:O Men våren är just nu mer än välkommen! Visst har det varit underbart med en riktig vinter för en gångs skull, men finns det något härligare än 10 plusgrader, snövallar i diket, en torr väg och grus som knastrar när man går? Då är sommaren på väg och dit längtar jag just nu.

Kram Malin

Marcus Hellner och Johan Olsson

Vilket lopp de gjorde igår! Vilken dramatik, vilken underhållning! Ett guld och ett brons blev resultatet. Precis som i fredags kväll blev jag och Louise helt hyper:D Får inte glömma Anders Södergren hell(n)er som gjorde ett väldigt bra lopp och blev tia. Åter igen, det var verkligen en bra lördagsunderhållning, herrarnas 30 km dubbeljakt!

 

Just nu är Björn Ferry ute i spåret igen. Har skjutit fullt och ligger med i toppen. Är på väg in till tredje skyttet nu. Ser bra ut ^^

 

Kram Malin


Shopping


Kavaj från H&M, 299 kr

 


Tröja med paljetter på axlarna, H&M 349 kr

 


Jeans från Gina Tricot, 199 kr
Skärp från H&M, 99 kr


Ensam igen

Hej!

Nu är Louise på väg hem igen, i alla fall oom allt går som det ska, det strular ju med alla tåg i detta väder... Jag följde henne ut till bussen och det är riktigt kallt ute idag. Jag gick en liten runda efter att hon gått på bussen. Jag var ute i drygt en halvtimme och det kändes som om jag förfrös tårna och benen typ domnade bort...:S

Varje gång jag haft besök och de sedan åker hem känner jag mig så himla tom och ensam igen. Jag kommer och tänka på första gången jag blev "lämnad" här. Det var det 23 augusti. Vi var på väg hem från Göteborg och vi stannade här för att lämna kvar mig och fika lite innan resetn av familjen + farmor åkte vidare mot Ludvika. Jag följde med ner till bilen och kramade om alla och med tårarna rinnande nerför kinderna såg jag bilen försvinna bakom träden. Mamma och pappa hade jag varit borta från i över en vecka, men utan Louise hade jag inte avrit mer än ett par dygn i sträck och nu stod jag helt ensam i en helt ny stad utan att känna en enda människa. Inte undra på att jag kände mig ensam... Och nu, ett halvår senare, är det kanske inte riktigt lika svårt, men fortfarande blir det så himla tomt när jag blir ensam igen.

Nej, nu ska jag ta och plugga lite. Vi har seminarie på tisdag och jag har inte ens börjat med texten än... Jag var ju sjuk tidigare i veckan så då orkade jag inte och nu när Louise varit här har jag inte haft nån större lust till att sätta mig och plugga. Men nu är det väl lika bra att ta tag i det så jag kan kolla på OS ikväll utan dåligt samvete.

Vi hörs senare, kram Malin

Black


Här är jag idag:)

Leggings från Cubus
Tunika från Vero Moda

Kram Malin

Bussdramatik

Nu har jag och Louise ätit "kvällsfrukost":P Vi åt bara en korv till "middag" så vi åt lite mackor och så nu.

När vi skulle åka hem från stan med bussen blev det lite läskigt...:S Det är typ snöstorm här i Karlstad idag och det var en massa lössnö på vägen och så där. På en väg skulle den möta en annan buss men det var jättetrångt så den åkte typ igenom snövallen :O Sen vid rondellen vid universitetet så stod det typ en plogbil där som bussen var tvungen att åka förbi. Då kom den lite för nära mitten så bussen kom upp på kanten och lutade jättemycket. Jag trodde den skulle tippa! Det var läskigt! Men vi kom i alla fall hem välbehållna. Nu kollar vi lite på skidor och sen ska vi nog sova. Jag var på festhumör tidigare ikväll men nu är jag jättetrött:P

Imorgon ska jag visa var jag köpt i helgen, blev rätt mycket till slut så nu blir det att leva snålt ett tag:P

Godnattkramar från lilla mig:)

Valentine´s Day

Hej hopp!

Jag och Louise har precis kommit hem från stan där vi har varit på bio. Vi såg filmen Valentine´s Day. Det var riktigt många kända skådespelare bland andra Jennifer Garner, Ashton Kutcher, Jessica Alba, Patrick Dempsey, Julia Roberts, Taylor Lautner, Emma Roberts, Jessica Biel, Taylor Swift och Anne Hathaway. Det var en bra film tycker jag:) Lite vanlig, men bra. Många har jämfört den med Love Actually och det kan jag hålla med om. En liten feel-good-film:)

 


Ännu en medalj

Jihaaaa!!! Jag säger bara Anna Haag! Gud vad bra hon var! Jag och Louise fick typ fnatt och var helt galna här i lägenheten:P Tjoohoo!:D

Anna Haag, som faktiskt kommer från Mora:) Gissar att de kommer vara helt galna i DD imorgon:P Typ största rubriken någonsin:P

I´m happy just nu:)

 

Idag har jag och Louise varit i Bergvik och shoppat:) Att shoppa med syster är jättekul:) Vi ska in till stan imorgon och efter det ska jag visa vad jag köpt. Så länge kan jag säga att det är ett par jeans och en väldigt finfin kavaj:)

 

Nu ska vi snart sova här. Vi hörs imorgon.

 

Godnatt:)

 

 


Tredje medaljen fixad!

Hon gör det! Herregud, hon gör det! Anja vinner, ja vinner, en bronsmedalj. Efter det som hände igår är det en bragd! Helt otroligt! Det är helt sjukt, jag fattar inte att man kan gör det 24 timmar efter en sådan krasch som hon var med om igår. Fantastiskt! Haha, jag är galen! Helt överglad! En OS-medalj till och hon är historisk. Hon har nu 6 OS-medaljer och Janica Kostelic har också hon 6, flest genom tiderna på damsidan inom alpint. Men ett brons efter dessa omständigheter!! Wow! :D

(Bild "stulen" från svt:P)


Bilder







Lite bilder från nyår 08-09 som kom upp i mitt bildspel på datorn. Saknar mitt långa, fina hår:P

Rubriktorka

Syster är nu framme efter försenade tåg och annat krångel. Just nu har hon lånat min dusch och säkert en massa av mina schampooflaskor också. Men det får tillåtelse till för hon hade tydligen inte duschat på ett tag och jag tänker då inte sova bredvid henne annars:P Vi kollade på skidskyttet (jag kollar fortfarande med ett halvt öga) men det failade ju för svenskorna så det var inge kul längre:P Vi får väl se vad som händer senare ikväll. Slalomen från superkombinationen lär vi väl kolla på i alla fall. Anja ska ju tydligen köra även det sa de för en minut sen... Hoppas verkligen att det går vägen och att hon håller...

Ha en fin kväll:)

Anja

Anjas krasch igår var nog det värsta jag sett! Som hennes pappa Anders sa "Hon kunde ha kört ihjäl sig" men "Rutinen räddade Anja". Hon åkte ju så otroligt bra innan det där sista hoppet ju... Vi får väl se om hon kör nåt mer i detta OS.

Det var ju detta vi ville se, inte en krasch...

 


Sönderspelade låtar är irriterande!

Något jag tycker är irriterande är när man älskar en låt, lyssnar på den i princip hela tiden och sen tröttnar på den. Fast då lyssnar man ju inte på den på ett tag så då kanske man älskar den igen sen? Vem vet? Men det är ju så himla tråkigt när det händer! Därför är det ofta som de låtar som inte släpps som singlar är bäst, för de låtarna spelas ite sönder på radion. Därmed inte sagt att det är så mad alla singlar. Till exempel Fix You (och många fler) är bäst ändå! Ni får säga vad ni vill ;)

Rubrik

Förlåt, men gud vad jag IRRITERAR mig på personer som ALDRIG KAN VARA SERIÖSA!!!!! Vi skulle jobba med ett grupparbete i skolan idag och jag blir bara såå trött när vissa personer inte kan koncentrera sig i två sekunder utan springer runt och leker, spelar musik och drar omogna skämt. Och dessutom ritar ännu omognare saker på OH-apparaten... VÄX UPP!! (Och det gör det ju inte precis saken bättre att en av personerna i fråga är 30+...) Och nej, jag tänker inte nämna några namn...

Annars då? Jodå, jag mår bättre och bättre för varje dag och helgen ska bli kanoners (herregud, jag är inte 100 år, om ni undrade...)! Syster är här om ca 2 timmar och denna helg ska bli den bästa på hur länge som helst! :P Vi ska shoppa lite, gå på bio, kolla på OS (hoppas jag i alla fall:P), mysa lite och bara ha det gött! (har jag börjat prata värmländska nu också?!:O:S) Känner att det här blev lite flum, men aja ;)

Nu ska jag nog snart diska lite (har inte gjort det de senaste dagarna...) och sen kolla lite på OS och kanske plugga lite också(?). Vi höres senare:)

(Hade inte fantasi nog att komma på en bättre rubrik... haha)

Sjuk

Hejsan!

Jag har varit sjuk ett par dagar så därför har jag inte uppdaterat. Är inte frisk än men mår lite bättre så idag var jag i skolan. Jag har pluggat ett tag nu men ska snart duscha, äta lite och sen lägga mig framför tvn och kolla på OS så jag blir helt frisk nån gång. Det är vila som gäller här!

Imorgon kommer syster! <3

Bal

Jag kollade på bilder från balen nyss!


Eri, jag, Denise och Karro :)

Step

Igår var jag på stepen. Det var otroligt skönt att träna! Jag var väldigt trött hela dagen och jag hade dessutom väldigt ont i vaderna efter lördagens skidåkning. Så när vi var hos farmor låg jag i soffan och höll på att somna medan pappa masserade mina vader.
Jag har ju inte varit helt frisk så jag tog det lugnt på stepen. Men jag hade det väldigt svårt att hålla mig, med Jessicas otroliga energi och sätt att peppa en är det välfigt svårt och jag fick påminna mig gång på gång att idag är det den lägsta nivån som gäller.
Jag kan inte heller påstå att vi var speciellt många där, med Jessica var vi elva stycken:P
Och appropå stepen... När jag hör den här låten http://www.youtube.com/watch?v=bAYmDNov6Q0 får jag otroliga flashbacks. Den var stretchlåt till ett steppass i våras. När jag hörde den tänkte (tänker) jag på en viss person. Precis när låten började och man fick slappna av efter ett hårt pass (man låg helt utslagen på golvet) kom tankarna. Jag låg där och tyckte synd om mig själv, tänkte på det där vackra leendet och de där underbara ögonen... Många gånger fick jag kämpa för att hålla tillbaka tårarna. (Och detta var inte bara på stepen, även när vi var på core brukade samma sak hända.) Då gick vi (jag och Lisa) på stepen på onsdagar och jag tänkte tillbaka på det som hänt under dagen och jag kände hur mycket jag längtade till nästa dag. Att komma till skolan, stå vid skåpet och ta av sig ytterkläderna och så kommer Han. Vissa saker glömmer man aldrig. Jag kommer aldrig att glömma Honom. Det där leendet, de där ögonen. Jag kommer aldrig glömma ögonblicken han såg på mig. Tiden stod stilla och det var som Kent sjunger i Socker; Jag glömmer bort att andas. Men nu är inget sig likt. Gymnasietiden är över och med den dessa underbara ögonblick som för evigt kommer att finnas i mitt huvud. De är omöjliga att sudda ut. Och med risk att gå ifrån ämnet ganska rejält. Det jag minst av allt kan glömma är de där ögonblicken när jag fick krama honom. Två gångeren dag. Trots att det nu gått 8,5 månader kan jag inte fatta att det verkligen hänt.

Det är nu ganska längesen jag somnade på en våt kudde, men igår gjorde jag det.

 

</3


Trotsa allt!

Hej!

Ja, jag ska trotsa allt. Vi ska snart åka till farmor och äta lunch och sen ska jag träna.  Tar det lite lugnt, men jag vill verkligen. Jag har inte vart på stepen på över en månad och jag saknar det:P

Vad som händer sen får vi se. Just nu har jag ingen aning:P Äh, jag har väl inget att säga egentligen. Kanske skriver nåt mer sen.

OS

Jag måste bara varna om att jag de närmaste två veckorna med stor sannolikhet kommer att gå runt som en zombie. Jag kommer troligtvis sitta uppe halva nätterna och kolla på OS... Drygt när det är på andra sidan jorden, varför kan det inte vara i Sverige nån gång?

Gårdagen i bilder

Jag och Louise åt lunch hos farmor.


Sitter i farmors mysiga kök och vänar på att maten ska bli klar:)

Sen gick jag och Louise på stan med Lisa. Har inga bilder från det:P

Fick skjuts hem av mamma, vi hämtade pappa på jobbet. Hela fasaden ramlade av för ett tag sen:S



Sen åkte vi hem och åt mat och så. Lite senare kom Lisa hem till oss och vi hade fredagsmys och lyssnade på musik, kollade på film och pratade lite tjejsnack (fast inte samtidigt:P) :)


<3 Mina söta vänner/systrar (fast jag ser ju mobbad ut:S)

Romme

Hej!

Idag har jag haft en underbar dag med mina bästa vänner i härliga Romme! Det var helt enkelt fantastiskt! Backarna var jättefina hela dagen, vädret var toppen (förutom att det var liiite för kallt för min smak, -10-15 kanske) och vi flummade hela dagen! :D

Jag och syster. Fler bilder kommer på bdb och Facebook snart:) Hade även tänkt försöka mig på att ladda upp ett litet filmklipp på FB:)

 

Just nu sitter jag och hoppas på att jag inte blir sjuk:S Solo ikväll blev inställt för oss och istället blir det Mello och OS.

 

Ska berätta lite mer om gårdagen strax:)


Gårdagens shopping

Detta köpte jag igår:) Allt kommer från Ljung & Co. i Ludvika (Vero Moda/Only) för totalt 300 kr:)

 





Bilderna ger inte riktigt färgerna rättvisa, men aja... (Och ja, jag ska stryka dem innan jag använder dem:P)


ROLIGA filmklipp xD

Hejsan!

Nu är jag hemma igen! Blev inte många dagar i Karlstad den här gången. Snart kommer lilla farmor hit och då ska jag och Louise åka och besikta hennes bil. Sen blir det lite lunch hemma hos henne:) Efter det blir det SHOPPING!:DOch så lite fredagsmys i kväll. Toppendag eller vad?! Eller besikta en bil kanske inte är toppen, men men:P

Igår hände inget speciellt. Var i skolan till tre och sen åkte jag hem. Väl hemma satt och och Louise och kollade på youtube-klipp ett bra tag. Tex:













Det kan inte bli så mycket roligare! xD

Helgplaner

Godmorgon!

Nu ska jag snart gå till skolan. I eftermiddag ska jag åka till Snölandet, även kallat Ludvika:P Och hör och häpna, jag stannar ända till tisdag morgon!:) Som vanligt har jag väldigt mycket planerat. Imorgon ska jag och syster besikta farmors bil och sen ska vi äta lunch hos henne, vi ska shoppa lite på stan (tar inte så lång tid dock:P), på lördag blir det skidor i Romme och Solo på kvällen. Söndag ( alla hjärtans dag) blir lunch hos farmor igen, kanske träning. Fullt upp!

Vi hörs senare! Ha en bra dag!<3

Livet är underbart

Jag tror att jag har sett den förut. Jag kände igen en massa. Tror vi såg den i skolan förut.
Hm, jag vet inte vad jag ska säga. En väldigt fin, men också hemsk, film som får en att uppskatta livet, livet är underbart. Vi har det väldigt bra. Men alla har det inte som vi. "...en uppvisning i grymheter men också en mycket vacker berättelse om kärleken i en familj." Sevärd!
(Det gick att välja om man ville ha den dubbad eller inte:P)


Film

Jag tror jag sätter på en film nu ikväll och myser lite framför tvn istället för att sitta vid datorn som jag alltid gör annars. Jag fick en film av mamma när vi var i Stockholm som heter Livet är underbart (orginaltitel La vita é bella). Låter ju som en underbar film;) Jag läste på baksidan och såg att det var en italiensk (jag älskar Italien!) som utspelar sig under andra världskriget. Sen såg jag att det stod att den är dubbad från italienska till engelska. Typ skräck eller vad?:O Jaja, inget att göra åt det, men lite irriterande är det allt.


Jag just nu.


Grattis Alli!

Idag är det Allis dag, hurra, hurra, hurra! Grattis på 21-årsdagen!:D

Vinterbilder

 

























Alla bilder är tagna i Ljungåsen i lördags:)


Seg dag

Hej hopp!

Lägenheten är nu färdigstädad:) Den har aldrig varit renare:P

Idag är jag väldigt trött. Det var segt i skolan... Vi hade föreläsning med Hilde om hermeneutik och fenomenologi (fråga inte vad det är, för det kommer jag inte ihåg:P). Ska läsa lite mer om det om en stund. För just nu sitter jag och lyssnar på musik och kan inte riktigt slita mig;) Finns så himla mycket bra ju!:) "Musik non stop" liksom:D

Kram Malin

Städning och flyg

Bloggen strejkar:( Jag som hade tänkt visa några av de fina bilder jag tog i helgen. Jaja, det får väl bli senare då... Idag har jag städat och städat och städat. Jag har bara golvet kvar att dammsuga och torka, men det får bli imorgon. Orkar inte mer nu:P Jag har till och med strykit tvätten!
Även flyg till Riga är nu bokat! Vi ska åka till Litauen med skolan i maj:) (Det kanske jag redan sagt förresten?) Vi ska boka buss och en extra natt på hotell imorgon tror jag. Sen är det bara att vänta.
Snart läggdags, men först lite kvällsfika:)
Godnatt:)

Sovmorgon

Godmorgon!

Eller ja, det är väl förmiddag nu:P Jag börjar inte förren 13.15 idag och ska då ha seminarie:S Suck. Hoppas det går bra i alla fall. Jag funderar på att städa lite nu innan jag ska äta lunch. Det behövs verkligen och jag har tänkt göra det länge utan att det blivit av. Ja, jag sätter på lite musik och tar fram skurhinken, så har jag ju det gjort:) Ska bara ringa ett samtal först.

Vi hörs senare! Kramar

Yeay!

Jag har fått en av duggorna rättad! Och jag klarade godkänt-gränsen på 8 poäng med god marginal! Jag som trodde att jag skulle få typ 7 eller nåt:P Nu är det bara ekonomin kvar då. Skulle inte förvåna mig om jag inte klarar den eftersom den kändes bättre när jag gjorde den bara för det, haha.

Nu ska jag snart kolla på tv och sen sova. Vi ses imorgon eller nåt:) Godnatt.

Spotifyyyy

Jag har lyckats fixa tillbaka Spotify nu:D Så nu kan lyssna på alla bra låtar igen:P Louise försökte hjälpa mig igår och raderade det från datorn så att det skulle gå att ladda ner igen, men det gick inte ändå:S Men nu har jag lyckats fixa det, helt på egen hand:O Hahha:D

Look at the stars, look how they shine for you


Tillbaka i Karlstad

Hejsan!

Nu är jag i Karlstad igen. Och jag är sjuuukt trött. Gick och la mig vid 12 inatt men kunde inte somna. Det tog väl 2-3 timmar skulle jag tro. Kvart i fem gick jag upp. Har alltså sovit i max 3 timmar inatt:S Halvsov dock i en timme på tåget, men det skulle inte förvåna mig om jag somnar innan 8 ikväll:P

I skolan hade vi redovisning på grupparbetet som vi gjorde förra veckan. Det gick bra, men jag mådde inte så bra:( Åt ju frukost typ klockan fem så jag var så hungrig att jag mådde illa:S Hmm...

Vi fick sluta tidigare, typ halv 12, så då gick jag, Alli och Emilia till bibblan och letade efter lite flyg till Litauen dit vi ska åka med skolan i maj. Hittade några hyfsat billiga iaf:) Men vi måste åka en massa bussar för att komma dit vi ska så det bli väl rätt dyrt ändå. Först måste vi åka från Karlstad till Stockholm och sen från Riga till Vilnius och sen samma tillbaka igen. Bussarna där borta verkar rätt billiga iaf, men här är det ju lite dyrare... Men det blir nog bra till slut:)

Nu har jag vart hemma i några timmar och har på den tiden ätit mat och läst klart seminarietexterna. Men jag fattar fortfarande inte vad de handlar om:S Men det är jag i alla fall inte ensam om, tur det:P

Idag skänker jag en extra tanke till bästa Lisa för att detta år är slut och för att hon har vart så duktig! :D <3

Nu ska jag hitta på nåt:P

Kram Malin

A message

Jag och Louise lyssnade på Digilistan idag. Coldplay låg på 23 plats med denna låt :D<3<3


Råd-jur

Hej!

Jag har haft en väldigt trevlig dag tillsammans med syster<3 På kvällen kom Lisa hit:) Jag skjutasade hem henne för en stund sen och på hennes gata stod ett rådjur mitt på vägen. Den blev inte ens rädd när vi kom där med bilen så vi var tvungna att vänta tills den flyttade på sig så vi kunde komma förbi:P På vägen ner diskuterade vi hur kasst det är med alla jättestora snöhögar som ligger mitt i alla korsningar. Och så lånade Lisa mina gamla körkortsböcker:P

Nu ska jag snart sova, jag ska upp kvart i fem imorgon... Tåget till Karlstad går 6.00:S

Ny design

Hejsan!

Igår kväll var som sagt Denise och Eri här:) Denise hjälpte mig att fixa lite med designen. Vad tycker ni?:) Jag tror att jag ska ändra bakgrunden också, men jag vet inte riktigt hur än:P Måste fundera lite först.

Det blev inget Solo igår, men jag, Denise och Eri spelade lite Skip-bo innan de åkte hem. Då satte jag och Louise oss och spelade The Sims:P Det var ju ett tag sen. Men det var kul! Lite Fail blev det:P Vi gjorde en familj som hette Smedjeback i efternamn och i förnamn hette de till exempel Ludvik, Haparand, Kalma mm haha. Samtidigt spelade vi lite gamla Kent-skivor:)

Nu spelas Digilistan på radion och Louise borstar tänderna:P Mamma och pappa fick inte nog och är i Ljungåsen idag igen:) Jag tänkte på det igår när vi var på väg dit och åkte genom Björnhyttan att senast jag var där (i Björnhyttan alltså) var det över 30 grader varmt. Det var när jag, Louise och Annie stod på loppisen där vid Sommartorpet. Lite skillnad mot nu när det är hur mycket snö som helst! (Jag har fortfarande inte lagt in bilderna på datorn...)

Nu ska jag snart hitta på nåt med syster:) Vi ska ut och leka lite i snön i eftermiddag:P Och ikväll kommer Lisa hit:D

Lördag

Sitter i systers rum och känner mig allmänt seg efter några timmar ute i skidspåren. Det var otroligt vackert uppe i Ljungåsen idag! Bilder kommer sen när jag har lagt in dem på datorn:)

Imorse vaknade jag av att mamma och pappa "sprang" runt på taket:O Jag kollade ut genom förnstret och där utanför liggen en snöhög på 1,5-2 meter! Haha. Nästan hela taket är i alla fall snöfritt just nu och det är ju bra för jag har ingen lust att få ett tak i huvudet medans jag ligger och sover eller så (ingen annan gång heller...).

Senare ikväll kommer Denise och Eri hit, Denise ska hjälpa mig lite med designen till bloggen och sen ska vi ut till Solo. Men allvarligt vet jag inte om jag orkar följa med:( Jag har ont i huvudet och kände mig lite halvsjuk igår kväll och nu är jag allmänt seg. Vi får se.


Bok

Louise skriver en bok som projektarbete och nu är hon klar med utkastet och har skickat det till mig så att jag kan läsa det och komma med synpunkter. Det ska bli riktigt intressant och se vad hon har knåpat ihop:)

Ljungåsen

Imorgon blir det en sväng till Ljungåsen för lite skidåkning:) Det kommer troligtvis vara alldeles underbart vackert där uppe i skogen med all snö!


Jag idag





Lite annorlunda med vit tröja:) Från H&M, typ det enda jag köpte i Stockholm tillsammans med en box med Kent-skivor:)

Fredag

Hejsan!

Jag tog som sagt tåget till Ludvika idag på förmiddagen.





Kvart över ett kom mamma och hämtade mig på stationen och sen lagade hon lunch till mig. Det är bland det bästa när man kommer hem, man slipper laga mat själv:P När jag hade ätit gick jag ut på promenad. Jag var ute i mer än en timme och gick och när jag kom hem klättrade jag upp på carportstaket och skottade bort den halvmeter snö som låg där. Taket är ganska stort så det tog närmare två timmar! Som tur var ramlade jag inte ner, men å andra sidan gör det nog inte så ont att landa i en halvmeter snö;)









När jag var klar uppe på taket hoppade jag ner och skottade av hela uppfarten också. När jag var klar med allt var det mörkt ute. Jag gick in och duschade och nu har jag, mamma och pappa ätit middag och sitter och kollar på skidor. Louise är på klassfest ikväll. Nyss spräcktes ett en värmeljushållare:O



Varför spiller man alltid när man har vita kläder men aldrig annars?


Mycket snö! :O :D

Dröm:


(bild www.coldplay.com)

Havet















Jag älskar havet!

 


Ändrade helgplaner!

Imorgon förmiddag tar jag tåget till Ludvika! Jag har verkligen ingen lust att ha en helg i ensamhet... Och jag är välkommen hem, pratade med mamma och pappa nyss och frågade om jag fick komma hem:P Vi får väl se vad som händer. Hälsa på farmor lär jag i alla fall göra och sen kanske lite Melodifestivalen, eller Solo, lite träning kanske och TOK med SYSTER! :) Och skotta lite snö:D Haha. Kanske följer med pappa upp på taket (om jag vågar) haha!;)

Sån här fin rälsbuss åker jag mellan Ludvika och Karlstad:P

 

Hoppas bara att den inte blir 2 timmar försenad som tåget blev i söndags! Jag ska förresten ta med mig den biljetten hem för man kunde få ersättning för att tåget blev så försenat. 414 kr för det är lite väl...!

 

Nu ska jag packa lite. Städningen får vänta ytterligare ett tag;P

 

Kramar


Post

Jag har inte fått post på flera veckor (inte sen innan jul tror ja :O) Men idag låg ett par brev i postboxen när jag kom hem. Från Bredbandsbolaget och Radiotjänst. Jippi!

Torsdag

Tjohoo!

Herregud! Vi skulle jobba med uppgifter idag i skolan och vi hade stora problem med det kan man säga:P Vi skulle först komma på en frågeställning och sen gör en komparativ metod och sen en fallstudie på en annan fråga, typ. Men det stod helt still i våra huvuden! När vi väl hade kommit på en fråga tog själva uppgiften typ en kvart och där hade vi suttit hela dagen! Haha. Dessutom var en tredjedel av gruppen borta, hade nog gått lite snabbare att komma på en fråga om man är fler, men det löste sig ju till slut.

När jag kom hem var jag tvungen att gå och handla. Smöret var nästan slut och jag hade inte en enda brödskiva. Jag som typ är beroende av bröd! Haha. Men nu har jag fyllt på brödförrådet:) Och lite annat smått och gott. Gud, vad man handlar hela tiden! Och lagar mat. Och diskar. Jag gör ju inget annat!

Eftersom vi blev klara med uppgiften idag är vi lediga imorgon! Jag har dock en massa att göra ändå. Först och främst måste jag STÄDA! Damm överallt! Har inte dammat sen innan jul (var ju dock inte här på tre veckor efter det) så det behövs verkligen! Sen har jag lite tvätt att stryka. Annars ska jag inte göra NÅNTING på hela helgen. Dötrist ju! Eller jag kan väl läsa lite i alla tråkiga böcker då, när jag ändå inte har nåt annat för mig...

Nu ska jag laga lite middag. Magen kurrar.

Kram Malin

Vinter

Gud vad härligt att det är en riktig vinter i år! Med kallt och mycket snö! :D Pratade med mamma nyss och det är över en halvmeter i hemma Ludvika:D Niiiice:) Det var till och med så mycket att taket skulle behöva skottas av för att inte rasa in! Så har det aldrig varit så långt tillbaka som jag kan minnas. Jag tror att vi gjorde det typ -94 men då var jag så liten så det kan inte jag komma ihåg. Och behöver taket skottas, då är det mycket snö! Och, jag gillar det:D Här i Karlstad är det inte riktigt lika mycket. "Bara" typ 4 dm eller så.

Handtvätt

Hejsan!

Jag håller på att tvätta och provade maskinens handtvättprogram eftersom jag hade en del stickade tröjor som egentligen ska handtvättas. Det funkade bra och mina favvotröjor ser fina ut, men borde inte maskinen låta bli att centrifugera (stavning?) när det är handtvätt?:O

Måste bara tipsa om ett inlägg som Louise skrev i sin blogg. Så himla kul:D http://loist.blogg.se/2010/february/utkast-feb-3-2010.html?_tmp=61a9cf395fb72508a228072b3ad3dc0e85a5a1f6

Nu ska jag hoppa in i duschen innan det blir till att gå ut i tvättstugan igen och sen läsa lite tråkiga texter som man inte fattar nåt av...

Kram

Bästa låten!

When you try your best but you don't succeed
When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can't sleep
Stuck in reverse.

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

And high up above earth or down below
When you're too in love to let it go
But if you never try you'll never know
Just what you're worth

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Tears stream, down your face
When you lose something you cannot replace
Tears stream down your face and I...


Tears stream, down your face
I promise you I will learn from my mistakes
Tears stream down your face and I...


Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you.

<3

Tips? Någon?

Jag blir galen på Spotify snart!! Nån som har tips på vad felet kan vara? När jag öppnar det står det: "This view is not available in offline mode" men jag är ju inloggad! Jag har testat att logga ut och sen in igen, men det hjälper inte:(

Lite irriterande

Tjoohoo!!

Nu har jag läst en massa texter! Men texterna till seminariet nästa tisdag är ju lite knepiga. De är på engelska och det är ju lite svårt att förstå vad det handlar om är typ 30-40 % av texten består av ord som jag aldrig har hört och än mindre vet vad de betyder:S Dessutom är det ju dessa svåra ord dom är "nyckelorden" i texten, de som gör hela sammanhanget, så förstår man inte dem förstår man ingenting. Jag har i alla fall läst texterna (snart iaf... har väl en sisådär 30-40 sidor kvar kanske) men sen att jag inte förstår vad de handlar om det är ju en annan sak... Jag avundas folk som har lätt för engelska, faktiskt!

Ett annat problem just nu är att det inte går att logga in på Spotify och det gör mig irriterad! Det står att jag inte är inloggad fast jag är det. Irriterande, som sagt.

Jag lagade korvstroganoff till middag idag. Men av någon anledning blir det aldrig lika gott som när syster gör det. Du måste ha nåt hemligt knep, Louise!?

Annars då? Jag är otroligt trött, ska ta och äta en liten macka nu och sen sova. Imorgon har vi bara föreläsningar till kl 12 men sen ska jag sitta med min "intervjugrupp" och skriva lite grejs som vi inte är klara med. Sen ska jag tvätta imorgon kväll. Jag trodde att det var idag, men icke.

Hm, macka var det, sen godnatt.

See you tomorrow (ja, jag kan faktiskt liiiite engelska....)

Hemma

Hejsan!

Nu är jag hemma från skolan. Idag på förmiddagen hade vi redovisning av intervjuerna vi gjorde igår. Det gick bra:) Sen fick vi jättelång lunch och det var ju skoj:D Fast det var jättekallt där vi satt och åt:S På eftermiddan hade vi föreläsning om typ innehållsanalys (eller vad det var) och sen hade vi typ som klassråd. Nu ska jag snart läsa lite texter som vi fick reda på idag att vi skulle ha läst tills imorgon. Så att ee aa... Sen måste jag läsa lite annat också.

Hörs sen:)

Kram Malin

Jag lovar...

... att när jag är klar med disken ska jag gå och lägga mig direkt. Jag borde inte vara uppe så sent på kvällarna...

Min värld

Jag sitter här och drömmer mig bort till en annan värld. En värld där det inte finns några problem, en värld där man kan göra vad man vill utan att någon kommer och säger åt en att det är fel, en värld där alla är snälla mot varandra. I denna värld får jag vad jag vill ha. Kärlek från och till de jag älskar, närhet till familj och vänner. I denna värld blir ingen överkörd av ett tåg en vanlig dag på jobbet, hundra tusentals människor dör inte i jordbävningar. I denna värld älskar alla varandra, det finns inget hat. I denna värld läser man inte en text och så fort man slutat läsa har man glömt vad alltihop handlade om.

 

I denna värld mår jag bra. Jag har det jag vill ha. Jag gör det jag vill göra. Ingen talar om för mig vad som är rätt och fel. Alla jag älskar, älskar mig tillbaka. I denna värld vill jag leva.

Men den finns inte. Det finns alltid problem, saker blir aldrig som man tänkt sig.


RSS 2.0