"Vår"

Har haft en mysig helg i Skåne. Som det alltid är när jag är där. I lördags snöade det och blåste isvindar var svinkallt. Vi var hos svärisarna och åt mat och sen gick vi ut på en liten promenad och vi håll på att frysa ihjäl haha. Igår däremot var det sol och lite skönare ute, och jag och Marcus gick en långpromenad <3
 
 

45 anledningar att älska Jocke Berg

I måndags fyllde Jocke år. 45 närmare bestämt. För att fira detta gjorde musiktidningen Gaffa en lista med 45 anledningar att älska honom. Till exempel:
 

3. För att han pratade allvar om valet/SD på förra årets Kentfest:

"Det är typ 25 000 här ikväll. Och det innebär att ungefär 1600 av oss kommer att rösta på Sverigedemokraterna i valet, rent statistiskt alltså. Och det är en jävligt obehaglig tanke. Vi har alla ett ansvar nu när vi går till val. Vårt ansvar är att ta bort det. Vi måste sparka ut de nationalistiska elementen."

 

(Jag har lagt upp klippet här på bloggen i alla fall ett par gånger, senast HÄR.)

 

4. För att han har spelat in en låt till filmen Bilar 2 för att (bland annat?) göra sina barn glada.

 

(Om jag inte minns fel skrev han själv på forumet i samband med att låten släpptes att "vem vill inte vara hjälte på dagis" <3)

 

19. För att fansen alltid är viktigast. Angående På Drift.

 

24. För klippet i Kent-dokumentären Så Nära Får Ingen Gå – Ett År Med Kentdär Jocke är sur över att de andra aldrig hjälper till med låtlistan. Sen sätter han sig ändå och gör den själv, annars blir den inte tillräckligt bra.

 

29. För att han och bandet tog tydligt avstånd från SDU efter att ungdomsförbundet spelade upp Kräm under ett torgmöte.

 

32. För hans scennärvaro. Hans gester, poser och rörelser. Hur han med hela kroppen och framför allt med händerna liksom vaggas in i musiken, blir ett med ljudvågen.

 

42. För att han under Grammis 2006 tog tillfället i akt att tacka sin barnvakt (och ingen mer)

 

44. För att han vägrar att analysera sina låtar offentligt eftersom han tycker att texten då förlorar mycket av sin spänning. 
 
Läs hela listan HÄR.
 
 

Dessutom i söndags fyllde Kent 20 år, Verkligen 19 år och Du & Jag Döden 10 år.

En massa grattis helt enkelt!


Makro

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Några bilder jag tog när jag var hos mamma och pappa i lördags (14 mars).

RSS 2.0