Fredag

Fredag. Så skönt. Ikväll ska jag kolla på nån film eller kanske Kristallen om det är kul. Och äta godis. Och tända ljus. Annars får vi se vad helgen bjuder på, lite middag med mamma och pappa hemma hos mig imorgon kväll i alla fall. Ska bli skönt att vara ledig. Jag är så himla trött på mornarna, fattar inte. Både igår och idag tog det 25 minuter efter att klockan startade tills jag orkade gå upp...
 
Ska väl ta och stryka lite kläder nu från den här och förra veckans tvättningar. Kul kul. Eller inte.
 
Random bild. 2009 när jag och Louise var i stugan.
 

Fåtölj

Jag skulle vilja ha en fåtölj till min lägenhet. Den skulle stå här:
 
I sovrummet alltså. Tycker att denna är stilig:
Där skulle jag kunna sitta och läsa med en filt över benen och tända ljus en mörk höstkväll...
 
Kommer just nu på att jag inte visat i stort sett någonting från mitt hem! Får ta en dag (till helgen eller så) och fota! :)

3 tips

Tips 1 
Moa och Matildas podcast. Jag har lyssnat på den i ett år kanske. De pratar mycket om barn och familj (inte så konstigt eftersom de båda är tvåbarnsföräldrar), vardag och en hel del jämställdhet, bland annat. Nytt avsnitt varje söndag. Jag brukar lyssna när jag åker tåg (rekomenderas!), är dock lite jobbigt ibland eftersom jag då och då vill skratta högt (kan man ju inte göra när man åker tåg själv, haha). Jag har föjlt Moas blogg i flera år och det var så jag fick reda på denna pod. I samband med deras samarbete började jag också läsa Matildas blogg som jag (precis som Moas) gillade direkt. Det tog dock ett tag innan jag började lyssna på podden. Jag hade ingen aning om vad det var och så, men det är inte något jag ångrar. Gillar skarpt! Nu efter sommaren har de ändrat jingel och det hela känns nu mycket mer "seriöst". Ta er en lyssning vettja! Jag lyssnar via appen Podkicker (för Andriod) och det funkar bra, för iPhone lyssnar man visst via iTunes. Annars på bloggarna, länkar:
Moa: Spiderchick.nu
Matilda: Oprofessionell.se
De finns även på Facebook, Instagram och Twitter.
 
Tips 2
Tipsar vidare angående tips ett. Moa och Matilda tipsade alltså om detta i sin pod. Nämligen en del sommarprat. Framförallt Sofia Helins (hon som spelar Saga Norén i Bron), som jag lyssnade på tidigare i somras. Hon pratade om ångest och sin farmor och skådespeleri. Lyssna här.
 
Tips 3
Jag gjorde just Valkompassen på Aftonbladets hemsida. Jag hade i stort sett bestämt mig vad jag skulle rösta på. Vi pratade en del politik på jobbet idag (anledningen var Jimmie Åkessons tal i Ludvika idag...) och det var många som gjort testet, så jag tänkte att jag också skulle testa. Eftersom det blev så jämnt i toppen vet jag inte om jag blev mer övertygad eller mer osäker på min röst...
 
 

Skummeslöv

Min andra semestervecka var ja och Marcus nere i Halland, bara tog det lugnt och läste i solen och gjorde lite utflykter.
 
Halmstad
 
 
Ängen framför huset
 
 
 
 
 
 
Italienska vägen, mellan Båstad och Torekov (typ?)
 
 
Vackert i Skåne <3
 
Ängelholm
 
 
 
 
 
 
 
 
Kyrkan i Båstad
 

Helg

I helgen har Marcus varit här. Vi har haft det superbra, som vanligt. Igår var vi till Smedjebacken en sväng vid hamnen och i fredags var vi på stan och fikade och åt hos mamma och pappa. Annars har vi inte gjort något speciellt. Jag har försökt typ hundra gånger nu att överföra en bild från telefonen, men det vill inte funka på nu ger jag upp. 
 
Tog nyss en promenad, vilket var väldigt längesen. Men det var skönt att komma ut lite. Nu tror jag att jag ska läsa lite bloggar, visa lite bilder från semestern här och sen göra varma mackor och kolla på Diamond League.

Ett av Sveriges mest kända hem

Tillhör Carl och Karin Larsson.
 
Jag och Marcus var där tidigare i somras. Vi lyckades nog pricka in en av de varmaste dagarna, 30 grader i skuggan var det. Men det var ingenting mot inne i huset, det kändes som att komma ut i svalkan, haha. Jag tycker det är så himla vackert där. Man får inte ta några bilder inne i huset, men utsidan är ju lika vacker den.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det kan inte bli så mycket mer idylliskt <3
 
Utom möjligen Tällberg som vi åkte igenom på vägen hem efter att vi stannat och badat vid Långbryggan i Rättvik (ja, vi tog en liten omväg).

I am back!

Ja. Semestern är slut. Vädret är inte strålande. Så idag hamnade jag framför datorn. Min semester har varit riktigt fin, ska ladda in alla bilder i datorn nu tänkte jag, så får väl visa några sen :)
 
Förra veckan var jag tillbaka på jobbet och det var riktigt mycket att göra. Idag var sista dagen att lämna moms så nu är det lite lugnare igen. Skönt. Blev ju ingen mjukstart direkt (även om jag jobbade en vecka emellan i semetsern).
 
I helgen har jag varit hemma hos mamma och pappa. Tvättade bilarna i lördags samt kollade på friidrotts-EM och igår gjorde jag och mamma äppelmos. Hmm... apporpå äppelmos blev jag nu sugen på mellanmål... ;) Var i alla fall väldigt gott med gröt imorse! Det har jag inte ätit sen i våras och dessutom med färsk äppelmos nu. Mums :)
 
Nu tror jag att jag ska sätta på lite musik, starta överföringen av bilder och röja lite i min skrubb innan kvällsmaten! :)
 
(Jag har ju inte uppdaterat bloggen så mycket sista tiden... Ett tips är min Instagram (lillajuni) och min Twitter (LillaJuni), där uppdaterar jag oftare än här. Men ska försöka skärpa mig nu när det är vardag igen, vet ju att en del bara läser här :) )

En bild som sammanfattar min semester

 

RSS 2.0