Packat och klart

Allt jag kan packa idag är packat (tror jag), den del av matsäcken jag kan göra idag är gjord.
 
Imorgon börjar jag jobba på riktigt och imorgon åker jag söderut. Vet bara inte hur jag ska överleva morgondagen. Ska jobba 8-timmarsdagar nu, vilket betyder att jag måste börja jobbet klockan sju för att hinna med tåget på eftermiddagen. Sen kommer jag fram klockan tio på kvällen. Kommer antagligen vara helt död då! :O Jaja, det blir nog bra :)
 
Min stora och tunga Borta med vinden (boken jag läser) orkar jag inte släpa på, men jag har lånat fototidning av pappa och köpt sudokutidning och mp3n är på laddning, så jag har i alla fall nåt att göra på tåget.
 
Kollade precis vädret också. Enligt SMHI blir det kasst och enligt yr.no blir det sol, i alla fall på fredag. Jahaaa... :P
 

Turné 2012

Här är det kentlåtar som jag blev gladast att få höra under årets turné! (Utan inbördes ordning.)
 
  • Mannen i den vita hatten (16 år senare) - Av någon anledning hade jag fått för mig att de inte skulle spela den. Så jag blev otroligt glad när de gjorde det. Bästa låten ju!
  • Kevlarsjäl - Ja, hur fin är inte den liksom!?
  • Celsius - Den var väldigt fin live.
  • Slutsats - Kul att höra en gammal låt som dessutom är b-sida. Väldigt fin version av låten var det också. Extra skoj eftersom Peace & Love var enda gången de spelade den!
  • Berg & Dalvana - Så fint det var att höra Jocke sjunga "Jag älskar dig". Inte så vanligt. Och otroligt bra låt också. En av de jag på förhand hade hoppats att få höra.
  • Ruta 1 - Bästa låten på nya skivan!
  • VinterNoll2 - Vet inte vad jag ska skriva för kommentar till den. Kul att höra bara :)
  • Utan dina andetag / Det finns inga ord - Två fina låtar som desstom passar bra ihop. Och. Minne från 2010!
  • Klåparen - Var ett tag bästa låten någonsin, fortfarande en av de bästa och så oootroligt fin!
Som ni kanske märker är det mest "ovanliga" låtar med på listan. Anledningen är nog för att det är låtar man inte förväntar sig att får höra, därför blir det extra kul när de spelar dem. Men, såklart, blev jag glad över att få höra alla låtar. Att bara vara på kentkonsert är ju som att vara i himlen ;)
 

Titta vad jag har! :D


Snööö

Igår snöade det. Hela förmiddagen! På morgonen gick jag till jobbet. Det var så mysigt, med snön som föll. Jag såg ut som en snögubbe när jag kom fram, hehe. När jag gick blev jag att längta tillbaka lite till skolan också, gymnasiet, när vi gick till skolan varje dag. Jag kom även att tänka på när vi var i Säter på Skönvik med skolan. Det var ungefär samma väder då. Snöfall och så. Skillnaden var väl att då var det december.
 
Sen är det ju höstlov den här veckan också. Hade jag varit ledig igår hade jag varit ute och gjort en snögubbe, som barnen som var med i tidningen idag hade gjort, haha.
 
Louise och Lisa, höstlov 2006
 
Jag och Louise, höstlov 2006.
 
Jag hoppas att det blir en snöig vinter. Annars kommer jag bli deprimerad. 
 
När jag gick där igår morse kom jag även på att det är en kort vecka, bara fyra dagar och då fick jag värsta energin, haha. Det var najs.
 
På eftermiddagen var jag och Denise på stan och fikade. Då var det bara slask och blött och regn och grått och kallt. Och så blev det mörkt jättetidigt. Men det var mysigt och fika i alla fall, även om det var iskallt inne på Engel, haha.
 
Idag var jag hos farmor när jag slutat. Efter det blev det träning! Najjjjs. Nu är jag trött, ska lägga mig tidigt ikväll. Måste sova!
 
Pöss.


Den första snön har fallit, allt är halt

 
 
Bilderna är tagna genom mitt fönster i fredags morse. På torsdagskvällen var det världens snöstorm. Först bara lite lätt snöfall medan vi åt kvällsmat. Senare på kvällen blåste det typ storm (jag skojar inte) och snön vräkte ner. Årets första snöfall! :) Och imorgon ska det tydligen snöa hela förmiddagen.
 
I fredags eftermiddag var jag och Louise och fikade på Engel när jag hade slutat. Det var trevligt. Efteråt skulle vi ner på stationen för jag skulle hämta ut mina tågbiljetter. Gud vilken blåst! Hård och kall nordanvind nerifrån sjön.
 
Igår och idag har det varit finare väder. Strålande sol. Me like. Igår var en lugn dag. Städade lite på förmiddagen och satt och läste i soffan. Efter lunch var jag ut och krattade löv och sen hade vi fikabesök. På kvällen blev det lite telefonprat och Så mycket bättre. Idag har jag och mamma varit på Supersöndag på förmiddagen. Vi var först på yoga och sen gympa. Klockan tolv var det försök till världsrekord. Det var ett mixpass och hela Sverige deltog (?) för att försöka slå världsrekord i gymnastik. Förra rekordet slogs 2001 och 65000 personer i Sverige deltog, 240 i Ludvika. Tyvärr blev vi bara 104 idag... Sen var farmor här och åt lunch.
 
Ska bli skönt med kort vecka den här veckan som kommer. Är ledig på fredag. På torsdag kväll åker jag till Hässleholm! :)
 

Nytt i garderoben

Fick en fin tröja igår som mamma och pappa köpt i Krakow.
 
 
 

Mitt i veckan

Seg dag idag. Jag har haft lite ont i halsen (vill inte bli sjuk!!!) och dagen har bara varit allmänt seg, långsam och kall och ja... Men ikväll är det i alla fall Berg flyttar in och det är najs! Och så ska vi äta raggmunk och fläsk till kvällsmat! Nu ska jag lyssna på The Killers och må bättre och bli varm!
 
Lista:
 
Det bästa med att jobba (jämfört med att plugga):
- Man är ledig när man kommer hem
- Man får pengar
 
Det sämsta (som det ser ut nu):
- Jag bli jämt iskall om fingrarna när jag sitter vid datorn. Ska jag börja använda vantar? xD
 
Hej

23 oktober

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Johan på radion!

Igår kväll berättade Louise att hon helt plötsligt hört Lisas bror Johan på radion på jobbet. Coooolt! Jag har precis lyssnat. Börja lyssna vid 15.59 eller när själva intervjun börjar 19.44! :)

Biljettköp

Nu har jag köpt tågbiljetter till Hässleholm. Åker dit första november, om en och en halv vecka alltså. :) 1192 kronor blev det att kosta, men det är det värt. Nu har jag ju jobb dessutom ;)
 
På tåget i somras.
 
Eftersom jag är ledig fredagen den 2 november, passar jag på att åka dit då, så slipper jag ta ledigt en dag. Ska bli skoj att komma iväg igen! :) ♥

Mina favoritsockor:

:(

P3

Kent twittrade precis att någon av dem hört Palace & Main på P3. Jag var ju (såklart) tvungen att kolla upp det.
 
 
Haha, Sjöld?! xD

Måndag

Jag trodde det skulle bli jobbigt att jobba idag. Men det var rätt bra. Få något annat att tänka på än de oändliga 52 milen...
 
Om ett par timmar är det träning. Får gå själv idag, men det ska bli skönt. 
 
Har inte så mycket mer att skriva just nu tror jag, så detta får räcka.

Godnatt

Det här var en väldigt väldigt bra helg. Men idag var ingen bra dag. Längtar till träningen imorgon!

Nya frisyren

Numera går jag runt och ser ut såhär! (Eller inte rikigt, nu när jag får fixa till det själv^^)
 
 
 
 

Fin helg ♥

I fredags kväll hämtade jag Marcus i Fagersta. Härliga känsla att äntligen ses efter 10 (!) veckor. När vi kom hit visade jag runt i vårat lilla hem, vi åt hallonpaj och kollade på tv.
 
På lördagen regnade det. Vi var på stan, spelade Yatzy, gick promenad, bastade, kollade på roliga youtube-klipp och såg film (Water for elephants, den var bra!).
 
Idag hann vi inte med så mycket. Gick upp halv tolv, åt frukost och åkte till stationen. Att se bussen försvinna i kurvan var nästann mer än jag klarade av :O
 
 
Antal bilder tagna under helgen: 0
Antal regndroppar som fallit i Ludvika i helgen: 100000000000000000
Antal Kentskivor vi lyssnat på: 1,5
Antal gånger vi spelat Yatzy: 3
Antal Yatzy jag vunnit: 3
Antal pussar: Många
Hur mycket jag saknar Marcus nu: Hur mycket som helst
 

Pics

 
 
 
 
 
 
 

Snart finns det inga tårar kvar

Marcus har åkt hem. Louise jobbar. Mamma och pappa är i Krakow. Det är inte annat än att man känner sig Ensammast i Sverige.

Det blir aldrig som man tänkt sig

Vilken dag! Den har känts evighetslång! 
 
Imorse skulle jag skjutsa Louise till jobbet innan jag själv började. När jag vände tillbaka var jag med om något som aldrig hänt innan. Det var utryckning vid brandstationen så det var rött i rondellen. Det haf jag aldrig varit med om förut.
 
Jobbet gick segt. På förmiddagen hörde Marcus av sig att hans tåg var försenat med tre timmar. Vilket innebar att han missade båda bytena :( Så istället för att han skulle kommit till Ludvika klockan sex, får jag hämta honom i Fagersta klockan åtta. Men det löser sig, just nu känns det som att vi får vara glada att han ens kommer hit. Tåget var helt inställt ett tag... Det blir aldrig som man tänkt sig, men man får göra det bästa av det. Och som en på jobbet sa, den som väntar på nåt gott... :)
 
När jag kom hem idag har jag dammsugit och duschat och lyckats fixa till mitt hår någorlunda :P Men det  kändes jättekonstigt, fanns liksom ingenting att tvätta, haha! :O
 
Ska snart hämta Louise på jobbet.
 
Bilder på nya frisyren kommer nog nästa vecka, när jag har tid att ladda in bilderna i datorn och ladda upp dem här. Har inte riktigt den tiden just nu!
 
Nu måste jag börja fixa lite med maten. Saffranslax blir det.

Soluppgång

Igår gick solen upp en väldigt bra tid. 7.47 alltså... ;)
 
Syns kasst eftersom jag tog bilden med mobilen, men men :P

:D

Det har varit en väldigt bra dag idag. Jag har klippt mig och är jättenöjd. Och jag har fått reda på att efter att min praktik är slut så ska jag på provanställning på Hugos.
 
Jag är GLAD! :D

Vissa är galnare än andra...

 
Gör man ett sånt här fallskärmshopp måste man ju ha något fel i huvudet. Seriöst!

Datorfria dagar

Här har det varit dött ett tag. Men det har varit himlans skönt att inte suttit vid datorn sen i torsdags (utom på praktiken då). Såna dagar behövs ibland. 
 
Ifredags morse var det väldigt vackert ute. Minusgrader på morgonen och alldeles vitt av frosten. Och så typ världens finaste soluppgång medan jag cyklade ner för backen. Solen precis i horisonten och dimma nedanför. Ville vända hem, ta med kameran ut och fota solen, dimman, och frosten. Men det fanns det inte direkt tid till... :( Och nu är det varmare igen. Men de sa tidigare att det ska snöa imorgon. Får väl se hur det blir, men det hade varit kul :) Ingen snökaos på fredag bara, så är jag glad!! :)
 
Helgen var lugn och skön. Hade en sak planerat och det var att sova. Gick bra. Natten mellan fredag och lödag sov jag nästan tolv timmar och mellan lördag och söndag tio. Det behövdes verkligen! Så skönt det var att få sova ut ordentligt! Igår var jag och mamma i skogen och plockade trattkantareller. Vi plockade nästan hela korgen full på ett av våra ställen, men på det andra fanns ingenting... (?) Det var skoj och skönt att komma ut i alla fall. Annars har jag mest varit inne i helgen. Lagt pussel och spelat spel :)
 
Idag skulle jag klippa mig. Min frisör hörde av sig i förmiddags att hon var hemma och var sjuk idag, så det blev inget av det. Hon skulle ringa imorgon så jag får en ny tid. Man ska väl inte hoppas för mycket, men jag hoppas att jag får tid den här veckan. Orkar inte med mitt hår längre :O
 
Nej, nu blir det ingen mer dator idag heller tror jag. Tar en liten promenad i regnet och sen tv ikväll.

"I väntan på en lång kall vinter"

Jag hoppas den här vintern blir lång, kall och att det blir massor med snö! Efter den förra kassa vintern och denna kassa sommar vill jag åka skidor och så! :)
 
"Och du säger att saknad kan man lära sig att leva med ibland genom en iskall vinter." 
 
Ja, en iskall vinter vill jag ha, så att jag kan leva med saknaden. (Fast inget tågkaos, Gode Gud!)
 
Ljungåsen i februari 2010
 

Lön

Fick lönespec från Coop idag. Vissa månader får man mer lön är andra. September var inte en av dem :P (Dock är jag ju inte särskilt bortskämd med hög lön heller så.)
 
 
Nu ska jag kolla på tågbiljetter!

Söder

Satt och fixade lite med en bild från Stockholm igår kväll.
 

Frisyrändring

På måndag ska jag klippa mig. Jag har kollat runt lite efter bilder, men har fortfarande inte bestämt mig för hur jag vill ha det. 
 
           
 
Har ni tips? Råd? Andra förslag? Enda kravet är att det måste vara ganska så kort...
 
Eller ska jag helt enkelt klippa mig som innan?
 
 

Mina bästa kentbilder

Jag tänkte visa de bästa bilderna jag tagit på Kent. Utan inbördes ordning!
 
Peace & Love, 1 juli 2010. Tagen i precis rätt ögonblick ;) Använder som bakgrundsbild på mobilen.
 
Peace & Love, 1 juli 2010.
 
Peace & Love, 1 juli 2010. Gillar den för att den är skarp och så tycker jag om händerna :)
 
Peace & Love, 1 juli 2010. Precis innan Mannen i den vita hatten!
 
Storsjöyran, 30 juli 2010. Skarp och alla är med! Perfekt ;) Har den som skrivbordsbild på datorn!
 
Storsjöyran, 30 juli 2010. Gillar färgerna.
 
Storsjöyran, 30 juli 2010. Samma kommentar som bilden innan! Det bästa med att inte zooma är ju att det blir skarpt ;)
 
Lokomotivet, Eskilstuna 31 maj 2012. Inte så skarp men det är ju underbart att man kan komma så nära, hihi :)
 
Lokomotivet, Eskilstuna 31 maj 2012. Fina färger :)
 
Malmö, 11 augusti 2012. Fint att få med replokalen på bild! :)
 
Malmö, 11 augusti 2012. Kommentar överflödig?
 
Från Peace & Love i år har jag inga bra bilder. Tog ett par med mobilen, men ja... De blev inte så bra ;) Kameran tog jag inte ens fram på grund av regnet. Som vräkte ner. Just då var det faktiskt ganska najs med regnet, men efteråt, på väg mot bilen var det inte lika kul längre. Var lika blöt som om jag duschat med kläderna på. Fast i kallvatten. Och så blev jag sjuk i flera veckor efter, haha.

Längtan

Idag finns det tre saker jag längtar efter extra mycket. 
  • Marcus
  • Kent
  • Att få sova, helst ett helt dygn...
Det första botas om elva dagar, woho! 
 
Jag satt hela dagen på praktiken och tänkte "Jag vill lyssna på Kent, jag vill lyssna på Kent...." Haha. Det botade jag delvis idag när jag kom hem. Kollade på "Så när får ingen gå". Har visserligen sett den hundra miljoner gånger innan, men det spelar ju ingen roll. De är ju så jäkla bra, Kent. Alltså... Faaaan vad jag älskar dem!!! Ett annat sätt att få lite kentdos är att lyssna på "Händerna mot himlen" med Petra Marklund. Fantastiska Jocke Berg har skrivit! 
 
 
Helt borta blir inte denna kentlängtan förrän jag får se dem live igen. Antar jag...

Den tredje längtan på listan botas väl delvis om en timme eller så. Får ju inte sova ett dygn, men några timmar i alla fall. Fattar inte hur jag kan vara så fruktansvärt trött hela tiden. Men det är väl kanske som mamma sa. För lite sol i sommar... Botlänge var ju den ort i Sverige som haft flest regndagar i sommar så... Jäkla skitregnsommar...
 
Den här dagen har gått så himla segt. Denna trötthet... Imorgon är det dags för Lysmasken igen. Promenad från Skuthamn till Röda stugan och tillbaka. I mörkret :)

Storstan

Jag skulle aldrig kunna bo i en storstad. Jag tycker om lugnet, tystnaden och naturen här. Att ha storskogen på andra sidan gatan. Jag tycker om att åka till en stor stad ibland men trafikbuller och stress konstant skulle jag inte klara av.
 
Hemma ♥

Celsius

"Det har hunnit bli oktober, nu fryser gräset och går av. Och jag hatar allt som böjs och går av."

Stockholm

Bildbomb från Stockholm som vi nyss kommit hem från!
 
Lördagsmorgon (läs: förmiddag) på balkongen.
 
Utsikt från vardagsrummet.
 
Staaan
 
 
Vem vill inte fika här?!
 
 
Detta är dock inte kladdkaka utan sachertårta!
 
Syster
 
 
Science fiction-bokhandeln
 
 
 
Hej tanten! ^^
 
 
 
Tjena killar :P
 
 
 
 
Mycket folk på Götgatan :O
 
Globen :D
 
Medborgarplatsen efter att vi kom ut från bion. Vi såg "Äta sova dö". Okej film.
 
 
 
 
Vaknar...
 
Åkte förbi Stadion på vägen hem :)
 
PS. Jag älskar Gamla Stan!

Mitt i naturen och Stockholm

Ikväll klockan 20 börjar Mitt i naturen! Woho! Jag gillar mer när det är från Sverige och denna säsong är från Uganda. Men jag sitter såklart bänkad ändå. Naturprogramsnörd som jag är ;)
 
 
Har förövrigt känts som fredag hela dagen idag. Otroligt jobbigt! Men imorgon efter praktiken bär det av mot den stora hufvudstaden! :)
 
Syster och jag i Stockholm för två år sen.

Kanelbullens dag

Hur firar man denna dag bättre än att baka bullar? Åt visserligen stor bulle på eftermiddagsfikat på praktiken, men hade ju redan bestämt att jag skulle baka när jag kom hem, hehe. Alltihop dokumenterades, såklart!
 
Jag är inte rädd för mörkret
 
Redo!
 
Jäst
 
Smör
 
Fingervarmt
 
Mjöl
 
Jobba jobba
 
Dags för jäsning
 
Tidsfördriv medan degen jäser
 
Mmmm
 
Jäsning pågår
 
Skjuts in i ugnen!
 
Fiiina
 
Bulle före gräddning
 
Samma bulle eftr gräddning
 
Det blir bullar till kvällsfikat idag! :)
 
 

Tänd på

BRA video, släpptes idag ♥
 

Höstmys i mitt rum

I helgen var det städning och byte av gardiner och överkast i mitt rum. Nu är det höstmys här!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Farmor, mobil och teater

Idag har jag varit hos farmor efter att jag slutat. Fikade, pratade och diskade. Imorgon ska jag hämta henne uppe på lasarettet i Falun efter praktiken. Så jag fick hennes mobilnummer idag ifall vi inte hittar varandra. Haha, det var en gammal telefon hon hade. Med antenn och allt :D Inte ens färgskärm hade den. Fast det var nog inte så mycket mindre än Denises iPhone 5. Fast något tjockare i och för sig, haha.
 
Ikväll ska jag, mamma och pappa på teater på Avenyn på Folkets Hus. Hemsöborna ska vi se. Ska bli kul :) Men först lite mat!
 
Hej hej! ^^

Ännu en dröm om Kent

Jag hade världens bästa dröm inatt!
 
Ni som läst här ett tag vet att jag och Louise var ytterst nära att nå Jockes hand när vi såg Kent i Eskilstuna i våras. Inatt var jag, Lisa, Marcus och någon mer som jag inte kommer ihåg på Kentkonsert. Vi stod en bit bak först men även när de började spela var det nästan inget folk alls längst fram, så vi gickfram precis till scenkanten. Det var inget staket som det brukar vara så man kom liksom ända fram. Stod (som vanligt när man är på konsert) med händerna i luften och efter en stund tog Jocke min hand! Gissa om jag blev överlycklig och typ dog. Sen ville han inte släppa heller. Så. Himla. Bra. Dröm. Men det slutar inte där...
 
Senare (samma dag eller någon dag senare, minns inte riktigt) spelade Coldplay på samma scen(!). Gissa vilka jag får hålla i handen då. Både Jonny och Will. Sjukt.
 
Sen på morgonen när jag vaknade och märkte att det bara var en dröm (anade det i drömmen också, det var liksom för bra för att vara sant...) blev jag inte lika glad, haha. Tänkte på hur nära det verkligen var i verkligheten. Och den chansen kommer nog aldrig tillbaka...
 
♥ (Eskilstuna i våras)
 
De senaste fem nätterna har jag drömt om Kent två gånger (som jag minns). Lyx!

Gruvtrampen 2012

Vi åkte med bussen som gick klockan sju från Cassels och upp till Skattlösberg igår. Och precis som mamma sa så tänkte man där på bussen "Ska jag hela den här vägen tillbaka!?" Det tog en halvtimme med bussen upp. Det var en väldigt fin dag, solen tittade fram under dagen och alla träd var otroligt vackra. Det var roligt att gå (utom där det var lite väl lerigt, haha) och naturen och skogarna här är så fina! Gruvtrampen firade 40 år i år och tydligen var det den blötaste någonsin. Men vi höll oss torra. Stormossen hade de stängt (de hade gått där på lördagen och sjunkit ner så mycket att de blev blöta med gummistövlar på), så vi fick gå tre kilometer extra, men det var det nog värt. De sista tre-fyra kilometrarna var jobbiga. Hade ont i fötterna, benen och ryggen. Gjorde ont för varenda steg. Men vi tog oss igenom hela sträckan. 25,12 kilometer blev det, på lite drygt sex timmar! Jag kan helt klart tänka mig att göra om det :)
 
Roligaste under dagen: Att springa över myren i Ljungåsen!
Jobbigast: Den sista kilometern uppför upp mot Cassels!
Finast: Alla gula träd.
Godast: Kanelbullen i Ljungåsen och soppan när vi kommit tillbaka till Grängesberg.
 
Skattlösberg klockan halv åtta.
 
Skattlösberg
 
Första stoppet i Abborrberg, fika.
 
Abborrberg
 
Abborrberg
 
 
Mamma och pappa :)
 
Jag
 
 
 
Stig...
 
 
 
Man fick ganska ofta gå bredvid stigen.

RSS 2.0