Tigerdrottningen

Lyssnar nu på det här albumet:
 
Anledningen är väl typ att det vann två Grammisar igår. Kent vann Årets rock och Jocke vann Årets textförfattare. Woho!
 
Det betyder också att det får agera uppladdningsmusik för morgondagens Kortvasan! Woho, igen! Nu ska jag packa en väska med ombyteskläder och göra iordning frukost och matsäck innan VM-magasinet. Imorgon klockan sex åker vi mot Mora! :D

VM i Falun

I lördags var jag med familjen på skid-VM i Falun. Vilken upplevelse! Det var någonstans mellan 45000 och 50000 besökare och stämningen var minst sagt på topp. Och det blev ju inte mindre livat av att Kalla drog stora delar av loppet och att vi fick medaljjubla. Men vi tar det från början.
 
Klockan halv åtta åkte vi hemifrån (eller egentligen var klockan 7.37, vi blir alltid några minuter sena... Men det behöver vi ju inte låtsas om!) Mellan Borlänge och Falun såg jag den första norska bilen ^^
 
Morgonhäng på mammas jobb. Frukost, plugg och värmning av soppa.
 
Efter en dryg timme är vi påväg upp till Lugnet. Lugnet före stormen... ;)
 
På plats! Och redan mycket folk!
 
Vi stod i sprintbacken, vilket var awesome för därifrån såg vi även ner i stadion och kunde följa åkarna varje gång de varvade, skidbytet samt upploppet. Vi hade denna plats vid staketet (rad ett) och mördarbacken men då en rad bak. Vid mördarbacken åkte de förbi på varje varv, men jag tyckte nog att vi tog rätt beslut som ställde oss här.
 
En styck banchef Wassberg saltar spåren. Andra kändisar vi såg (utom åkarna) var Emil Jönsson som drog förbi uppåt en stund innan start.
 
Det börjar bli mycket folk!
 
 
Inför herrarnas lopp flyttade vi ner till läktaren.
 
Lite sol :)
 
Jag tyckte det var bästa att stå ute efter spåret. Vet inte om det har med stämningen att göra eller utveckligen av loppen. Herrarnas lopp var tråkigare (och brukar vara så) eftersom de mest åkte i en klunga. Åkarna kommer ju dessutom närmare när man står ute vid spåret. Men jag tyckte ändå det var kul att stå på läktaren mitti jublet så att säga.
 
På eftermiddagen/kvällen kollade vi första omgången av backhoppningen. De där måste ju ha nåt fel i huvudet alltså...
 
Kollar backhoppning.
 
Vacker solnedgång <3
 
Sedan gick vi ner till stan och satte oss på ett café med varsin macka och vilade benen, värmde oss och mättade magarna.
 
Sedan gick vi ut till Stora Torget, även kallat Medal Plaza! Här är SVT:s och NRK:s studio.
 
Charlotte Kalla från sin bronsmedalj, hennes första individuella VM-medalj! :D
 
Grymt kul dag! Ett minne för livet <3
 
 
 

Gravity

 

Längesen

Ramlade över en gammal bild. Från nyår 2008/2009. SAKNAR DET DÄR HÅRET!!!!
 
 

14 februari 2014

Så här så fredagskvällen ut för exakt ett år sedan:
 
Den 14 februari 2014 fick jag nycklarna till lägenheten som numera är mitt hem! :D
 

Det finaste som finns

Detta är två tillfällen i somras som gav mig gåshud på hela kroppen och som ger mig det nu också, plus några tårar... 
 
 

6 mil

Lite skidtankar kommer här!
 
Alltså. Det är så himla roligt! Nu när jag har mycket bättre teknik än jag haft förut. Skidskolan förra året plus massor med tränning har verkligen gett resultat! Plus nya skidor och pjäxor som jag fick förra året. Och snygga kläder. Förut åkte jag kom en kratta typ, men nu går det liksom bra och då är det såklart mycket roligare!
 
Förra veckan åkte vi massor, tisdag, onsdag och torsdag kväll plus igår. Blev totalt nästan sex mil under veckan. Bra jobbat! :) Var så himla fint i Ljungåsen igår. Lagom varmt/kallt och soooool. Var nästan lite fjällkänsla i spåret :)
 
Jag vet att jag har en jätttefin bild därifrån (gammal) som troligtvis ligger på gamla datorn. Försökte hitta om jag laddat upp den här förut med orkade inte gå igenom hela arkivet. Vad jag ville säga med den var att mina favoritfärger just nu är vitt och himmelsblå. Får duga med att visa denna bilden för att illustrera, även om denna inte är lika solig och fin som den bilden jag letade efter.
 
 

RSS 2.0