Sommar 2013 - Skåne & Västkusten

Eftersom vinter och snö inte verkar vilja infinna sig och skidåkning därmed är omöjlig, kan man lika gärna drömma sig tillbaka till sommaren. Kom då på att jag, återigen, kommit av mig i semesterförljetongen.Men nu, äntligen, kommer fortsättningen på min semester 2013!
 
Vid Hovdala Slott, utanför Hässleholm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skummeslövsstrand, Västkusten
 
 
Halmstad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Båstad
 
 
 
 
 
Hovs Hallar
 
Lille älsklingen :P
 
 
 
 
 
 
 
Ett riktigt åskoväder på väg in en kväll
 
 
 
Huset som liksom bara förstör......
 
Laholm
 
 
 
 
Melker :)
 
 
 
 
 
 

Snön ligger vit på taken

Endast tomten är vaken
 
Det är väl kanske inte riktigt sant, men lite snö är det i alla fall ute idag. Precis så det täcker marken. Snart ska vi äta pannkakor eller om det blir våfflor, sen ska jag och Louise ner på stan. Vi har ju en far som fyller år om ett par dagar :)
 
Julen var fin, trots spöregn. Ska väl visa några av de få bilder jag tog sen, de ligger fortfarande i kameran och den är långt härifrån för tillfället. Orkar inte hämta ;)
 
På söndag eller måndag blir det Romme! Nio backar är i alla fall öppna så lite går det att åka.
 
 

Dan före dan före dopparedan

Still waiting for the snow to fall, it doesn´t really feel like Chistmas at all...
 
Jag sov till tjugo över elva idag, alltså 13 timmar. Tog väl igen det sen förra helgen då det inte blev så mycket sömn. Jag har levt med sömnbrist hela veckan :O
 
Igår hade vi jullunch på jobbet, fika och julklappsspel. Jag fick ett paket som det verkar vara typiska blockljus i (Y). Nu är det bara en dag kvar sen lite julledigt. Vilket också betyder en sjutimmarsdag kvar. Efter nyår är det nio timmar jobb per dag som gäller (suck), men det ska jag inte tänka på nu (den dagen, den sorgen).
 
Vi ( läs: mamma och pappa) har idag flyttat ner tvn till tv-rummet. De satte ihop soffan igår. Det är bara tv-bänken och några lister som ska upp, sen är det färdigt där nere :)
 
 

17 december

Idag har vi varit på kurs med jobbet. Skattedagen. Vi var på den förra året också och då var vi i Falun. I år hade vi en egen dag i Ludvika, skönt att inte behöva åka nånstans. När vi hade slutat var jag upp på stan och köpte julklapp till julklappsspelet vi ska ha på jobbet på fredag :) Sen har jag varit och tränat också. Nytt pass på Combaten, kulkul. Imorgon blir det träning igen, tredje gången på fyra dagar, haha. Nu ska jag snart se Veckans Brott och sen soooovaaaaa. 4 jobbdagar kvar innan ledighet!

Lucia, Håkan Hellström och födelsedagsfirande

Helgen började med att jag slutade jobbet klockan ett. Då åkte jag till Västerås. Jag hade först ett par ärenden på Erikslund och sen åkte jag hem till Louise och hämtade henne. Vi styrde då mot Falun, käkade fredagsmysmiddag på Lappens kiosk i Hedemora xD När vi kom till Falun gick vi till Magasinet där ju Håkan skulle spela! I kön var det svinkallt och vi sjöng luciasånger för att tiden skulle gå lite fortare. En timme stod vi ute. När vi kommit in hamnade vi på andra raden, så himla asöm!
 
Och ja. Håkan var hur bra som helst! Började med Bara dårar rusar in, så vackert. Men allra bäst var Valborg. Då satte han sig på kanten, precis där vi stod och sjöng "om du någonsin vill ha en idiot lägg din hand i min" och det gjorde vi så gärna ♥ Något annat som var fint var att publiken (en gång) sjunger nästan hela låten och (ett antal gånger) delar ur låtarna, utan vare sig att Håkan sjunger eller bandet spelar. Och Håkan bara står och ler :) Mellan låtarna pratade han om bra saker. Typ att man behöver fly från verkligheten ibland och att allt han skriver är verkligt, det kanske bara inte hänt än. Sen berättade han om när han hämtade sin son på dagis. När han kom dit kom sonen (2 år) fram till honom och sa "Hej Håkan Hellström. Vad har du gjort idag Håkan Hellström?" Och han sa "Jag är din pappa, du kan kalla mig pappa" "Okej... Håkan Hellström" Hahaha så sött! ♥
 
Efter konserten åkte vi hem till Ludvika, jag la mig prick 02.00. Klockan nio blev jag väckt av pappa och det kändes som att jag sovit i max två minuter. Louise fyllde år i lördags så vi skulle fira på morgonen! Och fick massa paket och sen åt vi brunch. Sen åkte jag och Louise och hennes kompis Benita tåget till Västerås. Vi gick hem till Louise där vi lyssnade på musik och så tills Lisa kom dit vid fyra. Då åt vi mat innan vi gjorde oss iordning för fest. Louise hade gemensam födelsedagsfest med en kompis så det var vad vi gjorde på lördagskvällen. Det var najs! Vi drack vin, lekte en del lekar och hade det allmänt trevligt. Jag var dock rätt trött så när klockan var strax efter ett drog jag, Lisa och Benita hem till Louise (som ju var värdinna och stannade ett tag till).
 
På söndagen var vi uppe rätt tidigt igen, strax före tio. Åt frukost och städade innan jag och Lisa åkte hem åt varsitt håll (Benita hade åkt hem tidigare). När jag kom hem lyckades mamma på något sätt övertala mig att följa med och träna, haha. Så det gjorde jag innan jag halvt om halvt deckade i soffan med helgens avsnitt av julkalendern, som jag skrev om igår.
 
Här kommer lite bilder: 
 
Jag och Louise i kön
 
 
 
 
 
 
Benita, födelsedagsbarnet och Lisa
 
Lisa och jag
 
Här kan ni läsa recensioner av konserten ♥

Trötter

Jag skulle ju lägga mig tidigt igår. Men så blev det såklart inte. Pratade med älsklingen tills klockan var en bra bit över tio. Så idag har jag varit så sjukt trött. På förmiddagen fick jag verkligen kämpa för att hålla ögonen öppna på jobbet, haha. Eftermiddagen var lite lättare och sen jag kom hem har jag suttit i soffan och kollat på Greveholm-avsnitt. Ikväll blir det i alla fall tidigt i säng (hoppas jag ;))
 
Får se om det kommer upp ett inlägg om helgen lite senare ikväll eller om jag hittar på något annat innan jag somnar. Nu är det mat och sen julkalendern!

Liten uppdatering

Jag har haft en sån himla fin helg. Men jag tänker skriva om den senare, för jag är så trött så jag ska ta och lägga mig nu. Har inte blivit så mycket sömn :) Men jag ville bara slänga in några ord när jag ändå var inne på datorn och kollade ikapp julkalendern.

Decemberbilder

Jag har fotat lite idag. Det var ett tag sen. Kollade upp det där och senast jag tog en bild med kameran var... 19 oktober... haha...
 
I början var jag ganska seriös men efter ett tag började jag leka lite med ljus och slutartid :)
 

Lite julfeeling

Igår snöade det prick hela dagen. På jobbet klädde vi julgranen haha. När jag skulle åka hem tog det en halv evighet att sopa av bilen. Efter en runda på affären och jag kommit hem drog jag på mig lite kläder och gick en promenad trots snöstormen. Hela Jägarnäsvägen hade jag motvind på en oplogad trotoar så det var lite drygt faktiskt :P Men jag älskar ju både vinter och snö så jag ska inte klaga! :D På kvällen kollade jag på På spåret där en gammal klasskompis till mamma var med :)
 
Idag har jag kollat på skidor mest hela dagen. Var ute och skottade uppfarten mellan tävlingarna också. Kul med så många svenska framgångar idag! :) Och det har ju varit en näst intill perfekt vinterdag idag. Snö, -6 grader och strålande sol! Var ute nyss på en promenad. Det bet i kinderna och knarrade under skorna. Natten som kommer ska ju bli riktigt kall!
 
 

Secondhandfynd

Idag blev jag klar med alla julklappar. Jag har också köpt en byrå på secondhand. Bra för både miljö och plåmbok. Dessutom går de 300 kronor den kostade till personer som behöver dem. Lite slipning och färg så blir den som ny! :)
 
 

4/12

I eftermiddags träffade jag mamma på stan. Vi skulle gå på Pingstkyrkans secondhand och kolla på en byrå som mamma sett där förra veckan. Problemet var bara att det var stängt. Det var visst bara öppet torsdag till lördag. Vi hade båda för oss att det var onsdag också. Gör ett nytt försök imorgon. Sen var vi på Björks möbler och kollade på säng. Säjaren var väldigt knepig... Vi hann också med en sväng på Åhléns där vi mötte moster och kusin och där mamma köpte mer saker än det var tänkt x)
 
Snart Alla är fotografer på tv! :)

In my place


Soffbord

Jag kollade på Äntligen Hemma igår. Martin Timell gjorde ett så himlans fint soffbord! <3
 
 
 

1a advent i Hässleholm

I helgen var jag i Skåne. Har haft det himla mysigt som vanligt med min finaste. 
 
Vi har bland annat:
 
vaknat när halva dagarna redan gått (klockan elva alltså...)
kollat på skidor på tv
varit i Skyrup på Trästället (haha)
fredagsmyst med På Spåret, film och popcorn
adventspyntat
ätit mat hos Marcus föräldrar
varit på bio (såg Hunger Games Catching Fire, den var bra men lite otäck ibland ^^)
firat tvåårsdag (♥) (sedan vi hördes av första gången)
 
 
 

Adventsmys

Ljusstake i fönstret och gran på gården. Nu är det bara snön som fattas.
 

Julkalender

Som sig bör så har jag nu sett första delen av julkalendern (när det sändes igår hade jag (på mogonen) inte vaknat och (på kvällen) satt jag på tåget). Del ett. Del två ska jag se på tv om ett par timmar. Jag har dessutom sett del ett och två av Mysteriet på Greveholm. Såklart. Det gör jag varje december. Fast förra året var det ju nya Greveholm som julkalender så då hoppade jag över detta. Så det var ett tag sen. Men det är ju så kul! :D
  

RSS 2.0