Wear a dress day

Imorgon (1 juni) är det wear a dress day, så alla tjejer som läser detta, ta på er en klänning imorgon :)

My song is love

My song is love
Love to the loveless shown
And it goes up
You don't have to be alone
Your heavy heart
Is made of stone
And it's so hard to see you clearly
You don't have to be on your own
You don't have to be on your own

And I'm not gonna take it back
And I'm not gonna say I don't mean that
You're the target that I'm aiming at
Got to get that message home

My song is love
My song is love, unknown
But I'm on fire for you, clearly
You don't have to be alone
You don't have to be on your own

And I'm not gonna take it back
And I'm not gonna say I don't mean that
You're the target that I'm aiming at
And I'm nothing on my own
Got to get that message home

And I'm not gonna stand and wait
Not gonna leave it until it's much too late
On a platform I'm gonna stand and say
That I'm nothing on my own
And I love you, please come home

My song is love, is love unknown
And I've got to get that message home

Coldplay – A Message


Tankar så här dagarna innan sommaren

Hemma igen efter besök i "storstaden". Marknaden är slu och det var lika dött på stan som vanligt:P Det finns tre tillfällen per år som det är mycket folk på stan: marknaden, Ludvikafesten och dagarna innan julafton, haha. Jag sitter och försöker komma på vad jag ska skriva i min diskussion till uppsatsen. Hatar diskussionen! Det har jag alltid gjort. Alla verkar tycka att det är det lättaste, tvärtom, tycker jag :S Och det blir ju inte det minsta bättre för att det är strålande sol ute!:( Vill helst av allt ligga och "steka" på balkongen, eller möjligtvis ta en glass på stan ;) Istället sitter jag inne på mitt rum med stängda dörrar för att inte blir störd av Louises musik. Ännu en jobbig sak, jag kan inte koncentrera mig på att plugga om jag hör musik samtidigt. Så mycket roligare det hade varit om jag hade kunnat lyssna på musik samtidigt!

Men bara jag blir godkänd på den här uppgiften är jag nöjd. Vill verkligen inte ha en massa rest hängade efter mig hela sommaren. Nu när det blev som det blev och jag är utan jobb ännu en sommar ( :( ) så ska jag minsann njuta av ledigheten också! Hoppas på en varm sommar så jag kan ligga på en strand hela dagarna, äta glass i solen och umgås med vänner. En härlig sommarkväll på Piren eller nån annan rolig stans säger jag inte heller nej till :) Men sommaren är inte riktigt här än. Imorogn är det tisdag och då ska jag åka till Karlstad för ett seminarie på en dryg timme. På eftermiddagen/kvällen sätter jag mig på tåget tillbaka hem (eller kanske på onsdag förmiddag). På onsdag eftermiddag ska jag ner på stan och kolla på säckgången :) (Tradition i Ludvika) Torsdag ska jag väl hjälpa till med förberedelser inför den Stora Dagen. På fredag vankas det studentfest! :D Min lilla lillasyster har blivit stor och slutar skolan!:O Tiden går fort. Den 8 eller 9 juni åker jag till Karlstad för sista gången denna termin och kommer sedan hem när Louise har tid att hämta mig;) Förhoppningsvis torsdag eller fredag. Fick ett sms av kusin Annie för ett tag sen som ville att jag skulle fixa hennes frisyr till skolavslutningen som är den fredagen. Hon slutar nian och har också blivit stor! Ojojoj.. Ska i alla fall bli skönt med sommarlov. 10 dagar kvar. Jag ska göra den här sommaren till den bästa! Jag har ingen planerat, utom P&L, men att bara ta det lugnt kan vara nog så trevligt. Bara man inte blir trött på att bara gå hemma... Det är väl risken...

Själva studentdagen på fredag kommer bli lite (läs: mycket) jobbig för min del. Tänk att det redan gått ett år! Jag saknar alla klasskamrater, jag saknar honom och jag saknar allt, så som det var innan. Bästa vän har lovat att stötta hela dagen, om jag i gengäld stöttar henne hela dagen. Självklart gör jag det. That what friends are for! Jag ska klara det. För systers skull! För jag vet att den dagen betyder så himla mycket för henne och hon betyder så himla mycket för mig!

Men innan allt detta måste uppsatsen bli klar. Inte långt kvar nu tror jag. "Jag ser ljuset, Jonathan" ^^ Bara jag kommer igång med att skriva diskussionen så.

Och ikväll blir det träning. Dubbla pass, Core och Step. Yes, det behövs. Måste avreagera mig tror jag. Var himla depp igår kväll :( Inte mycket bättre idag och jag ska vaar ärlig. Träning råder bot på det, hoppas jag. Skönt ska det bli i alla fall!

Kärlek från lilla mig! <3

Stan

Nu ska jag åka till stan för att köpa tågbiljett tills imorgon (så jag slipper åka tidigare imorgon bitti) och lite annat grejs :) Höhö.

Mors dag

Hej!

Mors dag idag. Jag är avundsjuk på mamma för hon är i Nice och har det nice (haha, vitsigt va!?). Fusk! Men vi åkte i alla fall till farmor och åt lunch denna dag. Jag körde våran nya bil dit och den gick finfint (såklart, den är ju ny!). När vi kom hem gick jag ut och klippte gräset, det var himla långt fast det klipptes i tisdags :P Sedan plockade jag bort lite pinnar och annat skräp som låg på gräsmattan. När jag gick bort och slängde dem i skogen tog jag med mig en bukett liljekonvaljer in så nu doftar det ljuvligt i mitt rum. Jag älskar liljekonvaljer! :)

Nu tror jag att jag ska försöka plugga lite till och sen tar jag ledigt för kvällen!

 

Ha det bra så länge, så hörs vi! :)


Plugg...

Det går framåt, sakta men säkert. 5 dagar kvar. Fast jag lär nog bli klar på torsdag, på fredag finns det knappast tid! Men jag hinner inte mycket mer nu. Ska åka till farmor och äta lunch. När jag kommer hem ska jag klippa gräset. Får fortsätta ikväll. Hoppas orken finns. Jag är ju rätt bra på att skjuta upp skaer och ting... Har i alla fall ett par sidor nu.

11 dagar kvar till LOV! Härligt.

Hos Lisa!

Hejsan!

Sitter hemma hos Lisa :) Vi har kollat på film Amelie från Montmartre. Lite konstig men helt okej :) Lisa säger att man måste se den flera gånger ;) Nu har vi gjort en megabra Spotifylista :D

Nu ska jag inte skriva nåt mer xD

Hejdå ^^

Fika

Idag var jag ner med Louise och Lisa på stan och fikade på Engel. Det var rätt mycket folk på stan eftersom det är Ludvika Marknad den här helgen och typ alla parkeringar är avstängda. Men vi hittade en plats men marknaden struntade vi i, det är tråkigt! Efter fikat gick vi en stund på stan och jag hämtade mina nya solglasögon på Synsam :) Är riktigt nöjd :)

Snart kommer Lisa hit :D

29 maj

Idag är det ett år sedan vi hade världens mysigaste kväll i Räfsnäs, jag, Louise och Lisa. Vi hade med oss en filt, lite fika och satt där i solnedgången :) När det blev kallt åkte vi vidare på lite äventyr ;) En av de bästa kvällarna förra året! <3 Idag är det lite kallare än det var då, men jag skulle inte ha nåt emot att göra om det ;)

Saknar dig!

<3

Kent – Klåparen

Dag 4 (Litauen- och Vitrysslandsresan)

Den fjärde dagen började med resa tillbaka till Litauen. Vi stannade i en liten by och handlade. Vid gränsen såg vi en bil som blev genomsökt. Audra (läraren) berättade att en del brukade gömma cigarettpaket i bildörrarna och i däcken osv. Men de hittade inget i den bilen. När vi kommit över gränsen åkte vi till Kaunas som är Litauens näst största stad (ungefär som Göteborg i storlek om jag minns rätt). Där var vi först på ett köpcenter för att äta lunch. Sen gick vi till en naturskyddsförening som fanns där. Efter det studiebesöket gick vi till hotellet där vi skulle bo och checkade in. Sen hade vi resten av eftermiddagen fri. Jag, Alli, Emilia och Madeleine gick tillbaka till köpcentret och åt middag och shoppade :) När affärerna stängde vid nio gick vi den långa vägen tillbaka till hotellet och sov.


I byn i Vitryssland där vi stannade och handlade


Gänget :)


Kaunas


Middag


Vandring hemåt


Randigt

För ett par dagar sen:



 

Kofta från Vero Moda

Jeanskjol från Zara (köpt i Vilnius)

Skorna är köpta på H&M förra året


I scream

Haha, jag hann skriva en mening, sen kom Louise och frågade om jag ville äta glass med henne på balkongen. Varför skulle jag ha sagt nej till det?

Födelsedasgfirande

Sitter här och är otroligt stressad! Men igår och i onsdags var väldigt roliga:)

Åkte till Uppsala i onsdags med Denise, Karro och Eri till Eris lägenhet. Denise syster skulle åka med oss dit så vi var 5 personer i världens minsta (och förmodligen en av de äldsta också, haha) bil! Det var trångt kan jag säga:P Men vi kom fram till slut och vi gick och köpte mat, lagade den i köket som blivit fuktskadat och bestod just då av en spis på ett betonggolv, i princip. Sen åt vi mat på golvet i Eris rum och sen hade vi lite sköj på kvällen. Lite flum, typ ;P

Igår var en väldigt bra dag! Tillbringades i Stockholm där vi först var på Skansen och sen på Gröna Lund. På Skansken var vi och kollade på lite djur och gick omkring och tog det lugnt. När Grönan öppnade vid 3 drog vi dit och hade skoj :D

Alltihop var en överraskning till Eri som inte hade en aning om vad vi skulle göra och vi lyckades hålla allt hemligt :O (Utom att Denise i onsdags kväll råkade säga att vi skulle till Stockholm).

Kom hem vid tolv inatt och vaknade av klockan vid 11 i förmiddags. Hade gärna sovit ett par timmar till men bestämde mig för att gå upp och plugga så jag blor av med lite av stressen i alla fall. Har gått sådär hittills. Har haft paus i över en timme nu så jag kanske borde fortsätta. Vi hörs igen senare!


Blö

Varför ska jag alltid bli dålig när det händer nåt kul? Mår inte tipp topp idag när vi ska åka och hälsa på Eri och desssutom en liten överraskning på det. Blööö! :(

Nu ska jag äta lunch och sen packa ner lite grejs.

Frbg

Sitter och kollar på Eurovision. Lite halvsegt:P När vi åkte genom Fredriksberg idag tänkte jag verkligen på hur fint det är där. Får mer och mer lust att åka upp till stugan över midsommar för varje dag som går! Men varför var jag tvungen att fylla 20 just på midsommardagen. Skräck ju! :( Idag är det ju en månad kvar till midsommar. Sen vänder det, som Ajje skulle ha sagt ;)


Dag 3

Dagen började med frukost på hotellet, inte den godaste hotellfrukost jag ätit... Sen åkte vi till en liten by utanför Minsk där vi gick på lite olika museum samt en "hembygdsgård". Otur hade vi med värdet denna förmiddag, spöregn och åska. Efter det åt vi lunch i byn där vi fick nån traditionell vitrysk mat. Usch! Haha. Sen åkte vi tillbaka till Minsk där vi besökte en ekologisk skola för barn. Där hade de en fin trädgård samt olika djur. Sen hade vi lite fri tid inne i stan på ett köpcenter som låg under ett megastort torg. Även köpcentret var ganska megastort :P Sen åkte vi tillbaka till hotellet, åt middag, och hade lite "mys" på kvällen.

På ett av muséerna

Lite regn



Köpcentret

Hade inte så många roliga bilder från denna dag.


Vägarbete

Idag har jag varit i Karlstad och hämtat lite grejer. På vägen hem stannade vi i Filipstad och fikade på ett café som jag och mamma var på i somras. De hade gott fika :P Sen åkte vi vägen över Fredriksberg hem eftersom vi ville stanna och sätta blommor på farfars grav. Det blev fint :) Därifrån var det vägarbete typ hela vägen hem, jobbigt, tog hur lång tid som helst, de hade ju tagit bort typ hela vägen xD

Nu har vi haft bildvisning med bilderna från resan. Men nu mår jag inge bra :( Och det är dåligt för imorgon ska jag till Uppsala och fira Eri som fyller 20 idag! Måste bli bättre då!! Tror jag ska sova snart. Det behövs. Men först ska jag ladda upp bilder på FB :)

Kramar

(Fortsättningen på resan kommer senare)

Måndag

Tjohej!

Är hemma nu. Men datorn är kvar i Karlstad. Sitter vid mammas och pappas nu... Åker nog imorgonoch hämtar den och andra saker som jag glömde. Hur lyckas jag?? SUCK!! Så det blir 5 timmars bilresa imorgon. Och idag var det 2,5. Och i lördags 4 timmar typ. Och så har jag åkt buss flera timmar varje dag i en hel vecka! Blir så trött på det! Blöö...

Eftersom datorn ligger i Karlstad blir det inga bilder idag. Men familj och vän blev i alla fall glada för presenterna :)

Nu till nåt roligt! Bokade precis flygbiljetter till London. Gött dä!

Nu ska jag sova och hoppas att magknipen går över.

Trött

Jag är så himla trött. Det var inte frid och fröjd på Frödningshöjd inatt :S Vaknade vid 2 av att någon stod både länge och väl och ringde på varenda dörr i hela huset, även min ett antal gånger :S Sen vaknade jag vid 8 imorse och kunde inte somna om. Jag som skulle sova ut! Jaja, bilder på Facebook kommer nog imorgon istället, orkar verkligen inte nu. Ska bädda i nya lakan nu och sen krypa ner i sängen. Imorgon ska jag till skolan och sen köra hem. Japp, köra. Ska bli najs att slippa springa till nåt tåg osv :)

Men innan jag lägger mig måste jag bara visa detta. Det är reklam för Tuborg som spelades in i Vilnius häromdagen. Vi råkade gå förbi och ca 1,42 in i filmen syns Niclas och även Charlottes arm. Så himla coolt!! :D

(Funkar inte länken så är adressen http://www.youtube.com/GreenpassLT#p/u/1/sVHPoxWSGo4)

Godnatt alla söta!

Dag 2

Dagen började ganska tidigt då vi packade ihop på hotellet och satte ossi bussen vi skulle ha hela veckan. Den styrde mot Vitryssland. Vi åkte först ut ur Litauen, sedan genom ingemansland och sedan kom vi till den vitryska gränsen där vi fick vänta ganska länge medan vakter med roliga mössor tog allas pass och gick in på kontoret och kollade så att vi var okej att släppa in i landet. Vi fick komma in. Vitryssland har ett riktigt fint landskap. Riktigt grönt, ganska platt med små kullar, stora fält och skog. Jag tyckte det kändes lite som Irland fast mer skog:P
Bussen var tvungen att stanna på en mack och tanka ganska precis efter att vi kommit in i landet. Alla gick ur bussen och allt var frid och fröjd. Sen kommer någon och talar om att man absolut inte får gå ur bussen där vi gick ur och busschauffören fick en varning om böter om det hände igen. Vi hade bara varit i landet i 20 minuter, haha.
Vi fortsatte mot Minsk där vi checkade in på hotellet och skulle sedan äta lunch. Fick någon kostig sallad, en mysko soppa och en GRÅ köttbit med blaskigt, grått potatismos. Det var mindre gott. Sedan skulle vi åka till universitetet i Minsk men blev lite försenade eftersom en kille drabbats av någon sorts ögoninflammation och var tvungen att åka till sjukhus :S Vi kom i alla fall iväg till slut och först åkte vi till banken för att växla till vitryska pengar. Sedan träffade vi på vitryska studenter och sen gick vi på "stadsvandring" med dem. Det var riktigt varmt, men det var skönt. Härligt med sommar. På stadsvandringen var vi bland annat in i en ortodox (?) kyrka. Det var fint :)
Sen åkte vi till en restaurang där vi fick välja själva vad vi ville ha. Åt kyckling med ris och det var gott. Sedan åkte vi tillbaka till hotellet och sov.

 
Jag och Alli on the border!



 

Maten (om ni vågar se större bilder, klicka på dem)





Utanför banken. Victor, Madeleine, Alli, Emilia, jag


Riiiiiiiiiiiiiik!




Kyrkan



Hänglås. Betyder att man lovar varandra evig kärlek, typ.



Älskade krig

Ett par dagar innan vi åkte iväg läste jag ut boken Älskade krig av Johanne Hildebrandt. Den var riktigt bra! Den handlar om Sara som är en journalist som haft en kärleksaffär med en minister och blir avskedad. Hon får ett erbjudande att åka till Irak och leta upp en person hon hatar. Hon bestämmer sig för att åka för att få fart på karriären igen.

Den handlar om Magnus som är soldat i amerikanska armén i Irak. Trött på kriget och allt vad det innebär tvingas han konfrontera det han fruktar mest, nämligen sitt förflutna.

Boken handlar också om Jasmin som tvingas ta ett livfarligt jobb för att kunna försörja de som finns kvar av hennes familj i Bagdad. En dag ställs hon inför ett fruktansvärt val, att rädda sin familj eller förråda sina vänner.

En mycket läsvärd bok!


Dag 1

Resan började på söndag morgon klockan 6 med regn. Mötte upp Madeleine och sen åkte vi och hämtade Emilia. Sen bar det av mot Kristinehamn där vi skulle hämta Alli. Vi åkte vilse så vi fick ringa till henne så hon kunde beskriva vägen, men hon förstod inte vart vi var och vi åkte åt fel håll så det tog ett tag innan vi till slut kom rätt. Vi åkte sedan vidare mot Nyköping och Skavsta där vi checkade in vårat bagage, växlade pengar och åt lunch. Flygresan gick bra förutom att piloten landade lite tokigt. Men när man kände att det gick okej var det kul :P Sen hämtade vi bagaget igen, åt mat och väntade på bussen som skulle ta oss från Riga till Vilnius. 4 timmar tog det. Det var lite segt. Men vi kom fram till slut. Nu skulle vi bara hitta till hotellet. Vilket var lättare sagt än gjort. Vi hade fått en vägbeskrivning men den förstod vi inte och alla ville gå åt olika håll. Men tillslut kom Sofia på att hon hade gps på sin mobil och till slut kom vi fram till hotellet också. Resan började alltså klockan 6 och vi var framme vid 22 tror jag (21 svensk tid). Vi gick in med all packning och sen gick vi ut en stund på stan och åt och gick omkring och kikade lite :) Det var riktigt skönt för man kunde gå omkring i t-shirt 11 på kvällen utan att frysa :) Sen gick vi tillbaka och sov.


Emilia och Alli




Funderar på vilken väg vi ska gå


Vilnius by night :)


Härlig vecka!

Hej allihopa!

Jag har haft en jätterolig vecka i öst! Litauen (Vilnius och Kaunas) och Vitryssland (Minsk och en liten by) besöktes. Jag har så himla mycket att berätta så jag kommer ta det lite pö om pö, orkar inte berätta allt samtidigt. Ska även lägga upp några bilder. Vill ni se fler får ni gå in på Facebook :) Lägger nog upp dem där ikväll eller så. Håller på att ladda in dem i datorn nu, men det tar ett tag för det var över 600 st, haha. Som sagt, jag berättar mer strax! Nu ska jag in på Facebook och kolla alla 300+ uppdateringar ;)

Kram!

Nånstans mellan Riga och Vilnius


Resa

Hoj!

Är i Karlstad nu. Lite nervös, har lite hemlängtan (redan:O) och inte så trött som jag borde vara med tanke på att jag satte klockan på 04.40 alldeles nyss. Kommer inte få sova många timmar :S Är även lite bekymrad över packningen. Det blir alltid mer grejer än vad man räknar med.

Hoppas alla får en bra vecka! Det ska jag försöka ha, ska ta en massa bilder och så i alla fall :) Vi hörs igen när jag kommer hem! :)

Lördag

Hej tjolahopp, vilket underbart väder det är idag! Det är sommar! :D 20 grader i skuggan. Men om en timme eller så ska jag sätta mig i bilen och köra till Karlstad. Ca klockan 6 imorgon bitti ska jag, Emilia, Alli och Madeleine åka till Skavsta och sen till Riga och Vilnius. På måndag åker vi vidare till Minsk, onsdag till Kaunas (tror jag det hette) och sen kommer vi hem igen nästa lördag. Är lite småskraj just nu. Gillar inte så mycket att flyga (läskigt!) och denna gång är det första utan mor och far, men det går nog bra:)

Nu ska vi äta lite grillat! Ja, det är nog sommar nu! :)

Vi ses nog igen ikväll! Kramar

Middag

Nu ska jag in till stan på synkoll och sen ska jag äta middag med några släktingar:)

Bilder

Onsdag:


Jag frös! Och ja, det är Sindy på mitt täcke! :D


Söta, söta Lisa :)


Jag


:)


När vi kom hem på natten var vi rätt blöta ;)

Hade visst ingen bild på Louise :( Och inga bilder från Underbar finns heller, kameran stannade hemma.

Fredag:


Fick blommor av farmor häromdan :)




Var som sagt och klippte mig tidigare idag, inte så stor skillnad. Hon klippte topparna, men tog bort en bra bit på luggen :)

Regn

Hej alla!

Det har varit lite dålig uppdatering de senaste dagarna. Som vanligt när jag är hemma har jag fullt upp. Jag kom hem i tisdags kväll. Var hemma i typ fem minuter medans jag slängde ner lite grejer i en påse och åkte sen ner till Lisa. Där fick jag lite mat och sen kollade vi på film. Allt för min syster eller My sister´s keeper. Den var jättebra! Se den!

 

I onsdags gick vi upp rätt tidigt eftersom Lisa skulle till skolan (Louise var också ledig). När hon gick dit gick jag och Louise hem. Sen tog vi en tur till skogen och fotade lite:) På kvällen åkte vi till Lisa igen. Hade lite party hos henne först och sen åkte vi ner till stan och gick på Underbar. Det var underbart ;) Med tanke på hur vi dansade behöver vi nog inte träna på flera veckor!;) Underbar får bättre betyg än Solo av oss :D När vi skulle åka hem var det spöregn. Verkligen spöregn! Så mycket har det nog inte regnat sen översvämmningarna i somras!:P Hela gatorna var som en stor vattenpöl, haha. Vi fick oss en rejäl dusch på väg till bilen. När vi kom hem till Lisa igen åt vi lite nattmat och sen gick vi och la oss.

På torsdag morgon vaknade jag långt tidigare än de andra två sömntutorna så jag gick runt lite och gjorde typ ingenting xD Vid tolv vaknade de äntligen (ville inte väcka dem för då får man sig antagligen en rejäl utskällning:P) och då åt vi frukost och var hur trötta som helst. Haha. Åkte hem vid tre. Annars gjorde jag ingenting igår. Deppdag. Tur att det spöregnade hela dagen för då kan ingen klaga på att man sitter inne och deppar hela dagen.

Idag har jag varit och klippt mig :)

Bilder från de senaste dagarna kanske kommer sen, vi får se.

Kramar


Tisdag

Solen hade inte ens gått ner när jag gick och la mig igår :P Var rätt trött.. Men idag är jag pigg som en mört, okej, kanske inte men ändå. Om ett par timmar ska jag åka hem igen. Ikväll ska jag och Louise sova hos Lisa. Hennes föräldrar är i Venedig (FUSK!) så vi ska hålla henne lite sällskap :) Ser även ut som att det blir Underbar på onsdag :) Underbart ;)

Var i skolan på förmiddagen men vi gick hem vid lunch. Orkade inte vara kvar. Vi planerade lite hur vi ska göra på söndag och sen gick vi hem. Nu har jag skrivit en lång lista på saker jag ska ha med mig. Det känns som om jag glömt något, men jag kan inte komma på vad det är :S

Nu tror jag att jag ska stryka tvätten från igår.

Kramar

Höhö

"Åk till Ludvika. Fortsätt rakt in i skogen – tills du tror att du aldrig mer ska se ett hus. Bakom en skarp krök ligger vackra lilla Fredriksberg."
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7094622.ab

Alltså haha! Ja, 1/4 av mig kommer ju därifrån... :P

Helgen

Hejsan!

Det var ett tag sen jag skrev, sorry för det, men jag har haft fullt upp!

I fredags var jag i skolan på förmiddagen och vi hade en himla seg redovisning. PÅ eftermiddagen åkte jag ner till stan och köpte present och sen gick jag och satte mig på stationen och väntade på tåget. Det var försenat och när det äntligen kom och vi kunde gå på åkte det typ 100 meter och sen sa de att det var nåt fel och att vi skulle få åka buss istället. Så vi åkte buss till Kristinehamn. När vi kom dit hade det anslutande tåget till Ludvika gått så vi fick åka taxi ända hem:S Men jag kom hem i alla fall. Väl hemma åt jag och Louise middag (mamma och pappa var ute på stan och "härjade" xD) och sen spelade vi spel. Vem där? hihi, det var kul och jag vann! :P

På lördag morgon kommer Louise in i mitt rum och väcker mig tidigt. Jag hade helt glömt att jag lovat henne att följa med till Borlänge på filmcasting! De ska spela in en långfilm i Borlänge i sommar, Losers eller nåt, hette den, och de sökte ungdomar mellan 18-20 år som pratade dalmål:P Och för er som undrar jag var inte med på castingen, jag var bara moraliskt stöd:P Vi var där ganska tidigt så det var inte så lång kö innan så vi kom därifrån ganska tidigt. Det var soligt och fint så vi gick runt lite på stan. Men sen började det blåsa och blev kallt så då åkte vi hem.


Louise i Borlänge :)

När vi kom hem åt vi lunch och sen spelade vi lite mer spel medans vi väntade på att mamma och pappa skulle komma hem med bilen. När de kom åkte vi ner till Lisa! Där gjorde vi oss iordning för kvällen då hon skulle ha sin 18-årsfest:D Lisa stressade mest runt så jag och Louise fick duka och fixa sallad och hålla på xD Men festen blev i alla fall lyckad :)








Vi spelade kubb. Första gången fuskade killarna och vann. Men andra gången gjorde de inte det och vann tjejerna! Vi var bäst helt enkelt ;)


"Kenny" xD Han ville ha öl av oss. Han sa att han gick i nian men det gick vi inte på, Louise praoade i hans klass för ett par år sedan och då gick han i alla fall i tvåan...

Kvällen kunde ha slutat på ett bättre sätt, men man lär av sina misstag...

På söndagen sov jag halva dagen :P När jag vaknat åt jag, mamma och pappa lunch (eller frukost för mig då:P) och sen åkte vi till skolan och gick på teaterpremiär! Alla tre teatrarna var riktigt bra, tycker jag, speciellt Louise var duktig ;)




Louise (Franka) läxar upp sin man (tjuven)


"Alla tjuvar kommer inte för att stjäla"

Det var lite jobbigt att komma tillbaka till skolan. Även fast det var helt tomt så var det som om det var en helt vanlig dag, massa folk i i kapphallen, speiellt vissa var där, och så. Tur att Lisa var med, annars hade jag väl blivit helt knäckt :S När vi kom hem åt vi lite mat och sen gick jag ut och gick. Det var riktigt skönt, men mina skor har gått sönder så mina fötter blev helt blöta :S Medans jag var borta hade mamma och pappa sågat ner vårat älskade, otroligt vackra äppelträd som dog förra sommaren. Snyft, får aldrig mer äta världens godaste äpplen :(

Imorse åkte jag tillbaka till Karlstad och dagen har varit väldigt seg och tråkig. Men jag behöver bara ta mig igenom en dag till sen åker jag hem igen :) Kommer tillbaka hit igen på lördag och på söndag morgon vid sex styr vi bilen mot Skavsta och Riga! :)

Nu håller jag på att tvätta, så jag måste ut och kolla tvätten.

Puss å kram så länge :)

Brittan

Sitter och lyssnar på gamla låtar med Britney. Får massor av minnen av det! Hon var min största idol får sisådär 10 år sedan. Nu tycker jag mest synd om henne, faktiskt.

Britney Spears – Everytime 
Britney Spears – Sometimes
Britney Spears – Overprotected - Album Version (Radio Edit)
Britney Spears – Lucky
Britney Spears – Born To Make You Happy
Britney Spears – I'm Not A Girl, Not Yet A Woman
Britney Spears – Girl In The Mirror
Britney Spears – Don't Let Me Be The Last To Know

Några av alla låtar jag älskade/älskar! Everytime får mig att gråta, så himla fin text!


Denna bild hade jag på väggen i mitt rum ;)

Run

Dagens låt får bli denna Leona Lewis – Run. Den var med i slutet i dagens program, började gråta... Älskar låten!

Vampire Diaries

Nu ska jag gå rakt in i overkligheten (?) Jepp, det dags för Vampire Diaries! Äntligen ;) Lite choklad på det. Det kör vi på! Ses.

Disk

Just nu väntar ett diskberg på mig. Jag diskade inget efter middagen igår, vilket jag kanske ångrar lite nu, men eftersom Mediha diskade efter lunchen (och därmed också frukosten) igår ska jag väl inte klaga :P

Hej hå...!

Torsdag

Imorse blev jag glad för de spelade Fix you på radion :D Hihi.

Jag har varit i skolan idag och jobbat med grupparbete. Vi blev några fler i våran grupp än det var tänkt för Elin och Malins grupp hade ändrat tid utan att berätta för dem, så de fick jobba med oss istället. Sen åt jag lunch med dem och sen gick jag hem. Har precis kommit in efter en kort promenad.

Idag fyller mammi år! :D Det blir sista födelsedagen på ett tag. Som jag skrev förut har det varit väldigt många födelsedagar de senaste veckorna :P Blir i alla fall till att fira henne i helgen:) Har även en massa andra saker inplanerade i helgen. På lördag är det fest för Lisa :) Och så ska vi ju ut på Solo! På söndag ska jag på premiär för Louises klass teater:) Det är deras slutproduktion (tror jag) och det ska bli väldigt kul att se:) Nu tar jag mig friheten att säga att ni får komma dit och kolla om ni vill. Det är klockan 14.00 i Högbergsskolans aula. Jag har sett dem förut (då var det deras första teater, har jag för mig) och de är väldigt duktiga:)

Nu ska jag betala lite räkningar :/

Christer Fuglesang

Imorse var Christer Fuglesang gäst i Morgonpasset. Jag tycker han är så himla cool ^^ Klicka på länken för att komma till Morgonpassets hemsida och läs och lyssna på klipp från programmet :) http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?ProgramID=2024 


Bild snodd från sidan ovan.

Glass

Mediha var som sagt här i förmiddags. Hon gick vilse i huset först så jag fick gå och hämta henne på övervåningen ;) Sen satt vi och pratade lite, jag lagade mat till oss (det blev gott:O) och sen åt vi och diskade. Efter det smockade vi i oss en massa glass:D och jag visade lite bilder från studenten och balen:) Sen gick vi till skolan där vi hade seminarie, det var segt. Efter det har jag typ inte gjort nånting, ändå springer tiden iväg... Lyssnar på musik! :)

Filmklipp

Åh, jag sitter och kollar på filmklipp från balen, säckgången och studenten. Längtar tillbaka till de där dagarna. Så himla underbara. Klippen från lastbilen är så himla kul att kolla på. När alla sjunger och är glada! Så himla roligt det var!! Vill åka lastbil igen ;) Och sen några klipp från kvällen är också himla roliga. Typ när Karro säger "I hate you, bitch!" Hahha, det är kul! (Hon skämtade att hon skulle skriva så i våra mössor:P) Och sen när jag ropar till Denise "Hååååååll oooooom miiiiig!!" Hahhaha. Eller när jag filmar mig och Denise "Heeeeeeeeeeeeeeeeej!!!!" :P Så himla kul! :D Minnen för livet!<3

Gud vad jag saknar dig!

Psykologi

Igår kväll läste jag lite extramaterial som fanns i boken 14 år till salu. Det var bland annat en intervju med en psykolog som berättade om vad man ska göra om man märker att någon i ens omgivning mår dåligt. Jag tycker att det är väldigt intressant med psykologi. Hur människor fungerar i olika situationer, kriser till exempel. Jag ångrar verkligen inte att jag läste psykologi B på gymnasiet (den kursen var mycket intressantare än A-kursen!). Men jag skulle aldrig själv kunna bli psykolog. Jag tror att jag har nog med mina egna problem och om jag skulle ta mig an andras också, skulle jag nog bli helt knäckt. Men som sagt, jag tycker att det är intressant.

Snart kommer Mediha hit! :)

:)

Imorgon förmiddag kommer Mediha hit :) Hon ville se hur jag bodde och så. Vi ska äta lite lunch här innan vi går till skolan för ett seminarie. Blir trevligt. Inte seminariet då, utan att träffa Mediha:P Nu ska jag gå och lägga mig! Godnatt!

Ljust

I torsdags färgade jag håret för första gången (eller Louise gjorde det:P). Det blev en nyans ljusare än min naturliga färg, som är mörkblont, för att hjälpa till lite på traven för att få den där fina solblekta färgen i sommar som jag gillar så mycket :) (Oj, det blev en lång mening! haha) Gillar den nya färgen! :)

Jag längtar till:

  • Lördag. Då ska jag till Solo med Louise, Lisa (första gången för henne:D) och några av hennes kompisar.
  • Litauen- och Vitrysslandsresan om två veckor med skolan. Kommer bli kul :)
  • Louises student. Wihoo! Fast jag kommer få en massa minnen då, bra minnen, men de kommer få mig att vilja gråta...
  • Midsommar. Det är ju alltid kul!
  • Midsommardagen/min 20-årsdag! Fast egentligen vill jag inte bli 20. Jag vill inte bli vuxen :O
  • Peace&Love!! :D
  • Härliga sommardagar på stranden :)
  • Muse på Wembley. Det kommer bli stort! :D

Monica

Bara så alla vet så har jag namnsdag idag ^^

Ett fint kort från farmor kom med posten idag :)


Gänget


Johan, Louise, Jag, Ajje, Lisa och Petter

I fredags var hela gänget samlat för första gången på mycket länge! Me like :)


Dagen

Idag har det varit ännu en vacker vårdag! Varmt och soligt. Men gud vad kallt det var imorse! Massor av minusgrader, höll på att frysa ihjäl. Men det var i alla fall förhållandevis lätt att vakna imorse, det var ju ljust ute när klockan ringde 04.45... Halvsov på tåget hela vägen. Vaknade, sov, vaknade, sov, det kändes som att resan tog flera dygn, typ :P Segt var det. Men jag kom fram till slut och var i skolan hela dagen. När jag kom hem tog jag mig en glass och gick och handlade. Jag gick i bara t-shirt och ändå blev det jättevarmt! Svetten rann (okej, jag vet, överflödig info:P). Sen satte jag mig vid datorn en stund och nu har jag precis diskat efter middagen. Känner mig otroligt seg. Men nu är det lite plugg som gäller. Sen ska jag slappa..:P

Inte för att göra er hemma i Ludvika avundsjuka, men här i Karlstad är alla björkar svagt ljusgröna! :D


Min bästa vän

Idag fyller Lisa 18! Grattiiiiiis!!! :) (Jag vet, jag har sagt det typ en miljon gånger redan, men vad gör det?^^)


December 2008

 




Jag och Lisa i fredags.

<3<3<3


Rubrik

Nu är jag hemma från Lisa. Vi har spelat Let´s Dance och pratat en massa. Det var mys!

Det trillar in fler och fler bilder från Denise från igår. Jag är riktigt nöjd faktiskt. Det var helt klart värt de där kalla timmarna. Som vi sa "Vad gör man inte för att få bra bilder?" ^^

Har även en massa bilder från i fredags. Många är rätt störda och går inte alls att visa, men de som är hyfsade kommer att komma på facebook senare i veckan. Kanske lägger upp någon här också:)

Nu ska jag snart sova. KLockan ringer ju 04.45 imorgon. Skräck. Jag vill inte!

Update

... från förra inlägget.

Det är inte det att jag inte trivs i Karlstad, för det gör jag. Men allt är lite bättre när man är hemma!


Jobbigt

Jag vet inte vad jag vill. Eller jag vet att jag inte vill åka tillbaka till Karlstad. För de här dagarna hemma har varit så otroligt bra. I onsdags och torsdags blev jag så himla chockad. Jag trodde aldrig att det skulle hända och så händer det två gånger på två dagar. Jag blev så himla glad! Alldeles totalt överlycklig! Men samtidigt, jag försöker glömma och jag hade kommit en lång bit på väg. Nu måste jag börja om från noll igen. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Men ändå, för ett tag sen kände jag att jag bara ville härifrån. Jag blev faktiskt lite rädd för mig själv av den tanken. Det har aldrig hänt förut. Jag vill väl inte härifrån på riktigt? Fast nu känner jag att jag vill stanna igen. Jag vill aldrig härifrån. Här är jag hemma. Och jag vet att jag trivs inte riktigt med att bo i lägenhet. Speciellt inte den här tiden på året. Jag vill vara ute. Till exempel som idag när jag klippte gräset. Eller på sommaren, jag älskar att gå barfota ute på gräsmattan. Spela kubb, eller nåt annat kul. Se mamma gå omkring och påta i trädgården och hjälpa till lite ibland, när man känner för det. Bara kunna öppna altandörren och kliva rakt ut. Den går ju inte i en lägenhet. Det ska bli skönt att vara hemma hela sommaren och göra allt det där. Fast jag vet inte hur jag ska klara av att åka tillbaka till karlstad sen... Men den dagen, den sorgen...

Så här glad blev jag i onsdags vid 16-tiden och i torsdags strax efter 10...


.

Meh, nu blev det inte lika kul längre:(

Varför blir det aldrig så som man tänkt sig??? :(

Blandat

Ännu en underbar vårdag! Idag har jag klippt gräset för första gången i år. Hela gräsmattan behövde inte klippas men drygt halva. Efter det satte jag mig på balkongen och läste:) Nyss röstade jag på tracks och det var jobbigt för det fanns hur många låtar som helst som jag ville rösta på! Sen har jag fixat nya Spotify också:) Om ca två timmar är det träning som gäller. Det ska bli kul! Ikväll ska jag och Louise troligtvis ner till Lisa och hitta på nåt, kanske spela Let´s Dance. Det ska också bli kul. Jag har inte varit hemma hos henne på flera månader!:O

Nu ska vi snart äta. Hejdå^^

Bra dagar! :)

Hade ni en trevlig valborg igår? Det hade jag. Vi hade som sagt gäster här och det var mycket trevligt:)

Först åt vi middag. Riktigt gott var det. Jag, Louise och Lisa spelade lite också:) Sen gick vi ungdomar ut och spelade kubb. Det failade lite eftersom det var mörkt så man såg typ ingenting xD Vi körde tjejerna mot killarna och killarna vann första gången, men det var bara tur ;) Sen vann vi och vi var ju mycket bättre eftersom vi lyckades vinna fast det var ännu mörkare så man såg ännu mindre den gången vi vann, hehe :P Sen jagade jag Lisa runt huset också :P Sen gick vi in och där var det full fart! Hihi. Som sagt, det var en trevlig kväll och det måste vara hur längesen som helst som vi träffades alla 12!!

Idag har jag varit ute och fotat med Denise. Vi var först ute vid Jägarnäs och det var jättekallt för jag hade bara en liten fjuttig sommarklänning ;) Vi var även vid Hällarna och tog lite bilder :)

Senare på dan åkte vi till Forstäppan och firade Annie som fyllde år igår. Även deras faster var där och när hon frågade mig och Louise vad vi gjorde nuförtiden sa jag att jag pluggade i Karlstad och då kom Petter på att han inte hade träffat mig på ett halvår som kom han fram och gav mig världens kram, haha. Det var kul. Han ba: "Justja, jag har inte träffat dig på ett halvår!" :P Sen fikade vi och så där och det var trevligt.

Sen åkte vi hem och åt mat och nu har jag just kollat på Vampire Diaries som jag missade i torsdags eftersom vi inte har 6an hemma. Gud så spännande. Jag dör typ ;)

Nu tror jag att jag ska gå ner till resten av familjen vid tvn.

Ha en fortsatt bra kväll:)

RSS 2.0