Snart höstlov

I år får även jag höstlov. I alla fall en dag. Fredag är ledig dag och det ska bli så skönt!
 
Just nu håller jag på att baka, brödet är alldeles strax klart :) Och hör och häpna, jag har även gjort allt som jag skrev på listan igår!
 
Längtar till imorgon eftermiddag!
 

Saker jag borde/vill göra imorgon:

Baka bröd
Städa rummet
Måla om naglarna
 
Saker jag antagligen kommer att göra:
 
Vara lat...

Lugg

Jag är lite sugen på att klippa lugg. Alltså en sån där rak lugg som jag hade ända tills jag gick i femman (?) sexan (?). Där nånstans sparade jag ut den. Sen klippte jag kort igen i åttan tror jag, kanske nian, och hade det så i ett eller ett par år. Ja, sen har den varit lång eller snedlugg sedan dess. Ska jag klippa den kanske jag måste ändra lite på resten av frisyren också, vet inte hur det passar annars. Men ja, vad tror ni?
 
I lugg efter skolavslutningen i nian.

Euphoria


Torsdagen den 17 oktober, klockan 22.10

 
 

Hej hopp alla sockertoppar!

Dålig uppdatering. Igen. 
 
I helgen var jag med mamma och pappa och hälsade på släktingar i Sandviken och Hedemora. Och igår var det supersöndag på Gymmix. Och så var den helgen förbi. Men den kändes rätt lång ändå, eftersom vi var hemma från den lilla trippen till Norrland redan på lördag eftermiddag.
 
I eftermiddags var jag och Denise och fikade på stan. Trevligttrevligt. Efteråt fixade jag några ärenden på stan och det var mörkt innan jag cyklade hem. Segt... och snart är det november... :/
 
När jag kom hem ringde jag en skåning från stormens land. <3
 

Vår trädgård 13 oktober

 
 
 
 
 
 
 

Autumn in Västerås

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag var som sagt i Västerås i helgen.
 
På fredagen när jag kom dit lagade vi först mat och sen var vi på standup på kåren. Det var riktigt skojigt!
 
På lördagen var vi ute på promenad, då bilderna ovan togs. Det var riktigt kallt ute. Vi var även in i stan, köpte några filmer på Hemmakväll och fikade. När vi kom in spelade vi kort och lyssnade på musik. På kvällen lagade vi spagetti och köttfärssås (!) och hade sen film kväll med tända ljus och en stooor godispåse. Vi såg bland annat A Royal Affiar med svenska Alicia Vikander, den var bra!
 
På söndagen kom mamma och pappa vid lunch, direkt från Arlanda. Vi lagade lunch och sen åkte vi ut till Erikslund (varför vill jag alltid säga Bergvik? Så irriterande... (Karlstadskadad?)). Var inne på Ikea och köpte kuddar och servetter. Sen var vi på Ica Maxi och storhandlade. Usch, hatar Maxi. Folk är ju galna! :O Sen fikade vi hemma hos Louise innan vi åkte hem.
 
Mycket trevlig helg!

Update

Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen på senaste tiden. Jag har helt enkelt haft annat för mig... I helgen som var hälsade jag på Louise i Västerås. Lite bilder därifrån kommer nog upp senare ikväll! Jag har även lite mer höstbilder att visa, förhoppningsvis blir det också idag eller i alla fall inom de närmsta dagarna.
 
Jag har även börjat fundera lite på nu header till bloggen. Har ju haft denna i tvåår eller nåt nu. Jag har lite idéer, så får se om det blir nåt av det inom den närmsta tiden.
 
Idag har jag bokat en visning i Falu Gruva. Jag och Marcus ska dit den 1 november. Kommer bli superbra! Det var längesen jag var där så ska bli kul! :)
 
Bild från www.varldsarvetfalun.se

Onsdag

Nu till helgen var det tänkt att jag skulle ha åkt till Denise på fredag och sen sovit där till lördag och att vi skulle ut och fota på lördag. Jag hade sen tänkt åka till Louise på lördag eftermiddag/kväll.
 
Nu fick inte Denise ledigt från jobbet på fredag kväll så jag ska åka till Louise i Västerås redan på fredag eftremiddag. På kvällen ska vi gå på nån Comedy Night på kåren. På lördagen blir det antagligen fest. Haha, deras fester verkar vara lite halvt galna, men blir nog bra. Ska blir skoj och komma dit i alla fall! :)
 
Jag satt nyss och kollade på lite lägenheter. Fanns en fin i Marnäs (med walk-in-closet!!!), men jag är lite kluven till att bo i Marnäs. Fel sida av stan liksom...
 
Såg förresten en domherre utanför fönstret på jobbet idag. Coolt.
 
Ikväll blir det lite Step-träning! :)
 
Haha, helt random inlägg x)
 
Liten del av min lägenhet i Karlstad :)
 

Norge - dag 7

Dag 7: Oslo
 
Dag sju i Norge var vi i Oslo på fömiddagen. Vi hängde mest vid Operahuset. Det var riktigt varmt den dagen så efter en glass lämnade vi lilljäntan och jag, mamma och pappa åkte hemåt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lyssnar på bra musik

Men ingenting kan smälta frosten på min kind
Mer än dina ord att Du är min

Now I'm all yours, I'm not afraid 
And you're all mine
 
En fransk kyss från en vuxen värld
full av våta hemligheter

Calleth you, cometh I
That's how it is...

Because the people in this town
they look straight through me
 
I'm not scared of this world when you're here
 
Som en pistol
Det finns alltid nåt äkta att hålla fast vid

Och om du någonsin
Vill ha en idiot lägg din hand i min

Norge - dag 6

Dag 6: Bergen - Oslo
 
Den sjätte dagen i Norge flyttade vi oss från Bergen till Oslo. Vilket tog hela dagen på Norges enormt breda och raka vägar (ironi), vi började rätt tidigt på morgonen och kom fram ganska sent. Rätt drygt på sommarens dittills varmaste dag!
 
 
 
Ganska najs fikautsikt (ännu en gång)
 
 
 
 
 
 
 
Världens längsta tunnel...
 
In i mörkret. Var rätt läskigt...
 
 
 
 
Framme i Oslo. Vi kom som sagt fram ganska sent, men vi gick ändå ett varv på stan på kvällen :)
 
 
 
 
 
Pappa har en väldig fart när självutlösaren på kameran är påslagen ;) Rusar rakt genom rabatten gör han också :D
 
 
 
Hahaha
 
Stortinget
 
Små flickor ^^
 
 
 
 
 

Helgen

Jag hade en väldigt bra helg.
 
Det började med att jag på fredagen sprang två varv (!) på elljusspåret på Högberget. Det var väldigt vackert med alla gula löv! Jag hade först tänkt ta ett varv, men det gick så himla bra så jag tog ett extra av bara farten :)
 
När jag kom hem hade Louise kommit hem också! Woho, typ! :D På kvällen var farmor hemma hos oss och åt och vi avslutade kvällen tillsammans med lite spel. Jag skjutsade hem farmor och sen kollade vi på fotbollen, som alla andra svenskar antar jag.
 
På lördagen åkte vi till Borlänge på förmiddagen. Vi shoppade loss på Kupolen och fikade. Sen åkte vi till Mio och kollade på soffa till tv-rummet. Älskar att gå på möbelvaruhus! Sen åt vi lunch inne i stan.
 
Efter maten drog vi vidare genom ett fantastiskt höstgult Dalarna. Åååhhh.......... Till Leksand. Där tillbringade vi tiden på Tegera Arena där Leksand mötte Skellefteå. Väldigt bra match och så bra som Leksand spelade de två sista perioderna (speciellt den tredje), så borde det verkligen blivit mål. Men Skellefteå vann med 1-3 i öppen kasse... Vägen hem var seeeg. Det tog en halvtimme innan vi var ute från parkeringen och en hel timme till Insjön som ligger typ jättenära i vanliga fall... När vi kom hem satte jag mig i soffan och höll på att somna.
 
När vi hade ätit middag åkte jag och Louise till Lisa. Då blev jag pigg igen för de hade köpt godis. Umgick och snackade strunt med Louise, Lisa, Adam och Ajje (som jag inte träffat på hur länge som helst. Funderade lite på när det var... Kom fram till att vi möttes och snackade lite utanför Systemet några dagar innan nyårsafton förra året... Tror det var senaste gången. :O). Det var väldigt najs i alla fall :)
 
På söndagen gjorde vi inte så mycket. Jag var ute och fotade lite, spelade lite spel och så. Gött!
 
 

Shopping

Jag som inte skulle handla nånting mer i höst kom hem med en hel drös med grejer igår!
 
Skjorta och kjol från Cubus, två par strumpbyxor från H&M.

Fläta

Idag lyckades jag göra en inbakad fläta, på mig själv. Dessutom blev den bra på första försöket. Är så stolt! ^^
 
 

Favoritskivan just nu

 

Carry your world

Jag kom på att jag inte lagt upp Coldplays nya låt här! Lite av en skandal faktiskt. Här är Atlas (soundtrack till nya Hunger Games-filmen) som släpptes 6 september. Låten alltså, filmen kommer i november, enligt Youtube i alla fall.
  

Norge - dag 5

Dag 5: Bergen
 
Dag 4 i Norge var vi också i Bergen. Blev inga kort tagna den dagen eftersom vi mest gick i affärer och så på grund av vädret.
 
Därför kommer det inte synas på bilderna att vi var i Europas regnigaste stad. För den här dagen bjöd på det vackraste vädret dittills under semestern!
 
Louise går på bybanan för att åka till Brann Stadion och köa till Muse :)
 
Torget
 
Fiskmarknaden. Här åt vi mat på kvällen :) Man pekade på vilken sorts tallrik man ville ha och så lagde de till den.
 
 
 
 
Bryggen
 
 
 
 
Haha, såg nu att det ser ut som att det ligger snö i backen ^^
 
 
Gott!
 
 
 
 
 
På väg mot toppen. Vi gick hela vägen upp och tog bergbanan ner.
 
 
 
 
 
Vårt hotell, inzoomat med pappas tele.
 
 
Massa kameror :)
 
 
 
 
 
 
Lunch på supperian :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bryggen där nere :)
 
 
 
Bergen var en väldigt mysig stad! :)
 

Jag ska vara som färger som bara syns på hösten

Här är bilderna som jag tog i onsdags, bakom kyrkan och på Roths äng.
 

Ny väska

När jag var hos Marcus för två och en halv vecka sen var vi till Hamlstad. Där köpte jag denna najsiga väska!
 
 
 

Friday I'm in love

Gud så skönt med fredag! Har inte haft helg på två veckor. Imorgon ska jag sova hela dagen! Ska ju ändå regna på spelar inte så stor roll haha. Sen på söndag vill jag ut i skogen och leta trattisar!
 
När jag kom hem för en dryg timme sen parkerade jag i soffan. Men om ett tag ska jag och mamma iväg och träna. Blir nog bra. Sen kan man åter parkera här, äta lite god mat och somna framför Skavlan som jag brukar ;)
 
 
Fredagsfin :)

Oktober och jag håller din hand för hårt

Sitter och lyssnar på en massa bra musik och läser ikapp bloggar sen vi var borta. Idag har jag äntligen packat upp färdigt. Va? Sa nån SEG? Nejdå... ;) Jag har dessutom lagt undan alla sommarklänningar och shorts och lite annat smått och gott och tagit fram alla stickade tröjor och andra varma kläder. GÖTT! Har kommit på en sak. Kan inte köpa fler varma gosiga stickade kläder. Min garderob är FULL! :(
 
Igår var jag på step. Det var nytt pass och det var så himla roligt! Ville bara dit igen direkt och köra en gång till! Längesen jag kände så. Jag var även ute och fotade lite höstbilder igår bakom kyrkan och vid Roths äng. Kommer upp snart!
 
En liten kentreferens i rubriken också. I miss you guys...
 
Saknar min älskling också. Men tåg är bokat hit för honom nu!! :D ♥
 
Saknar denna toksyster också. Som kommer hem nästa helg! :D ♥
 

Fäller en tår

 

Portugal

Varning för långt inlägg!
 
I onsdags kom vi ner till Portugal, nio personer från jobbet var vi. Vi var cirka 40 minuter från Lissabon i en by/stad som heter Ericeira. Vi var framme på hotellet vid nio tror jag (tio svensk tid) och då var det middag. Perfekt att äta så sent ju. Speciellt när det enda man ätit innan är frukost och flygplansmat... Åt ju ganska mycket då, haha. Jag åt ingen mat på Arlanda. Att köpa mat där är ju typ samma sak som att bli rånad :O
 
På torsdagen sen så var det kurs hela dagen. Det var rätt fint väder den dagen så på lunchen mellan ett och fyra var vi några som gick en promenad genom byn och utefter havet. Vackert :) På kvällen var vi alla ute och åt. Jag tror det var enda gången, utom första kvällen, som vi alla åt på samma ställe och satt tillsammans. Det var en kul kväll!
 
På fredagens morgon var jag och Sara, som jag bodde med, ute och sprang. Efter typ fem minuter såg vi att det åskade. Var mörkt ute och sen helt plötsligt kom det någon blixt. Vi vände och sprang tillbaka. Men en kvarts springtur är bättre än ingen alls! :) Vi hade sedan kurs på förmiddagen. Klockan ett när vi slutade gick vi ut till bussarna som skulle ta oss med på utflykt. När jag och Sara kom ut skulle vi gå på den bussen som de andra satt på. Guiden sa då att bussen var full och frågade om det gick bra att vi tog en av de andra bussarna. Vi frågade om de skulle till samma ställe (ja) och då satte vi oss på en av de andra istället. Det visade sig senare att bussarna gick till samma ställe, men i olika ordning... Till saken hör också att det tydligen gick på andra personer på den första bussen efter att vi tänkte gå på...
 
Vi åkte först till en restaurang där vi fick lunch. Därefter åkte vi först till ett slott eller en borg eller var man nu ska kalla det. Ni får väl avgöra själva av bilderna ;) Det var väldigt fint däruppe på berget, men synd att det var så dimmigt så att det inte gick att se något av utsikten. Men det var ändå lite coolt med dimman, det blev liksom spöklikt :) Väldigt häftig skog var det också, påminde om regnskog! Sen kom vi tillbaka ner till byn på kurviga och branta backar, med en buss vars bromsar gnisslade :S Sintra var en väldigt mysig by med gamla hus och så. Guiden berättade att det var många kända personer som hade sommarhus där. Minns såklart inte vilka, men typ Mick Jagger? Köpte glass där innan vi skulle vidare. Samma som alltid utomlands, Cornetto Citron! <3 Efter Sintra var vi på vinprovning. Vi fick prova ett vitt och två röda viner. Jag som inte är så förtjust i rött gillade såklart det vita mest ;) Tänkte köpa med mig en flaska hem, men blev sen lite orolig om flaskan skulle hålla i resväskan, så struntade i det. Sedan bar det av till Europas västligaste punkt, Cabo da Roca. Detta från fastlandet räknat, Island ligger västligare. Det var en klippa på 140 meter och med ett stort monument, vilket fick mig att få assiciationer till Nordkap. Speciellt eftersom vi var där vid solnedgången (midnattssol i Nordkap, för NIO år sen...). Vackert! Detta avslutade utflykten. Bara bussresan tillbaka som tog en halv evighet... :/
 
På lördagen hade vi återigen kurs hela dagen, med avbrott för lunch/siesta. Blev lite kikande i butiker denna dag. På kvällen var vi på middag. Vi åkte buss ut till en gård typ. Där blev det först välkomstdrink innan middagen som sedan följdes med dans/fest. Det roligaste under kvällen var att se alla revisorer och kostymgubbar dansa loss till Gangnam Style och sånt! ;D Tog inte med kameran dit, rätt jobbigt att släpa på på en fest ;) De andra åkte hem med tolvbussen, men jag och Sara var kvar med ett par kompisar till henne tills sista bussen gick klockan två. Mycket rolig kväll! :D
 
Söndagen var lite seg... Somna klockan fyra liksom, haha ;) Hade kurs hela dagen. På lunchen, efter maten blev det vila på hotellrummet. Vi åt så mycket till lunch, så det räckte med en frukt till middag och sova tidigt.
 
På måndagen åkte vi från hotellet klockan sex till flygplatsen. Och så var vi hemma igen.
 
Nu bildtajm!!!
 
Väntar på väskorna. Tog jättelång tid innan bandet började gå. Men sen kom min väska nästan först. Och varmt var det därinne också. Gud.
 
Jag och Sara bodde på nedersta våningen. Så här såg det ut från våran balkong/terass när vi kom fram på kvällen.
 
Godmorgon från hotellrummet! (Sned bild :O)
 
När vi hade bensträckare på kurserna gick jag alltid fram till fönstret och kollade på havet <3 När det var fikapaus var vi en trappa ner.
 
Fösrta dagen var det soligt, så förmiddagsfikat tog vi ute :)
 
 
Hotellets framsida
 
Palmer! :D
 
Promanad med Sara, Anetthe, Carina och Åsa :)
 
 
Det var väldigt vanligt med kaklade hus
 
De vita husen med blått på var typiska för den här delen. De blåa runt fönster, dörrar och knutar håller onda andar borta.
 
 
 
 
 
Fin ledning...
 
 
 
 
 
 
 
Det var väldigt blåsigt när vi var där, så vågorna var väldigt stora! Enligt killen i baren hade det innan vi kom dit inte blåst på fyra månader. Så typiskt...
 
"Hemma" vid hotellet.
 
Middag :)
 
Skogen vid slottet
 
 
 
 
 
Det blåste väldigt mycket så vi vågade inte gå ända upp. Man kanske hade bllåst ner, var bara "staket" på ena sidan, haha.
 
 
 
Sintra. Högst upp på berget syns borgen/slottet.
 
 
 
Vinprovningen var härinne :)
 
Europas västligaste punkt. Guiden sa att om det inte varit så dimmigt, hade vi sett frihetsgudinnan... Självklart tror jag på det :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dukningen vid middagen på lördagskvällen.
 
Folk :)
 

Att gråta som ett barn...

... av lycka och glädje. 
 
Det gjorde jag i det här ögonblicket.
   

Hem till hösten

 
 
 
Kommer från Portugal hem till ett kyligt Sverige. Men det är så himla vackert ute nu. Och man kan ha en massa mysiga kläder. Älskar hösten!

RSS 2.0