Vår trädgård 29 juli

Kom in från en liten fotorunda i trädgården för en stund sen. För en gångs skull kommer nu bilderna på en gång!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dan Andersson-veckan

Idag (?) börjar Dan Andersson-veckan. Hela familjen har varit i Björnhyttan idag. Staffan Hellstrand var där och sjöng Dan Andersson och sen blev det picknick. Dessutom en cykeltur på tre mil fram och tillbaka. På hemvägen stannade vi till i Sligen men blev inget bad idag. Trevlig dag. Nu blir det mat och OS resten av dagen kan jag tänka mig.
 
Dan Andersson, hehe.

Två veckor kvar ♥

 
14 dagar. Sen är det Kent igen. Blir helt lycklig när jag tänker på det. Vill göra ett litet, eller stort, glädjeskutt :D

Bra dagar

Torsdagen och fredagen var himla bra dagar. Speciellt torsdagen. 
 
Jag och Louise var först hemma och spelade kubb. Det var mulet på morgonen med sen blev det soligare och soligare. Vi bestämde oss för att packa ner matsäck och åka till stranden. Vi cyklade ner till Hällarna och var där ett par timmar eller så. Badade! Kallt var det, men det var najs ändå. Skönt efterår :) Sen åkte vi in till stan och spelade minigolf. Vi var kassa båda två, men jag vann ändå med typ 30 poäng. Åkte in till stan och köpte glass och satt på en bänk i solen. Najjjjjjs.
 
Igår var det fint redan på morgonen, även om det blåste en del. Vid strax efter tio var vi på väg till Brunnsvik. Badade där med men sen blev det mer och mer molningt så vi cyklade hem igen. Men det var en bra dag det med. 
 
På kvällen var det OS-invigningen. Jag hade tänkt se typ en timme och sen sova eftersom jag skulle börja jobba klockan åtta idag. Men jag blev kvar framför tvn ända till kvart i två. Var rätt död imorse, haha.
 
Idag skulle det vara 24 grader och sol. Men när jag drog upp persiennerna imorse var det grått och regnigt. Jag som hade sett fram emot att ligga på en filt i solen på gäsmattan och läsa efter jobbet idag. Jaja, det får bli en annan dag. Kollar på OS istället.

Igår på stranden

Jag tyckte att Louise såg ut som en grottmänniska igår när hon åt kycklingben i sin skjorta xD
 

Onsdag

Det gick inte att logga in på blogg.se igår... Men nu är jag här. Igår och idag har jag jobbat hela dagen. Idag var det lite segt. Varmt och soligt, för första gången den här sommaren. Jag satt ute en liten stund på altanen innan jag åkte till jobbet. Gött vare! Gav verkligen mersmak! Imorgon är jag ledig, förhoppningsvis är det lika fint då. I så fall ska jag bada, för första gången i år.
 
Nu är det fotboll på TV som vi sitter och kollar på. Sen ska jag läsa och sova :)
 
Silvergruvan 2009

Lista

Jag har börjat på en packlista. Vore ju förskräckligt om jag glömde nåt. Biljett till exempel!!!!
 

Natur-/kulturstig i Våghalsen och Finnäset

Ser inte ut som Ludvikaskog
 
 
 
 
Gick förbi flera gruvhål
 
 
Blåbär och smultron. Gott!
 
Sligen
 
 
Fikaplats
 

Helgen

I lördags jobbade jag hela dagen. Jag är glad att jag gick upp en timme tidigare än jag hade behövt egentligen, då hann jag sitta ute på altanen i solen och läsa lite. Sen jobbade jag från 11 till stängning och Marcus hälsade mig välkommen till klubben för de som jobbar långa helgpass, haha. 
 
Igår var jag ledig. På förmiddagen var det soligt och då satt jag ute på altanen igen och läste. Sen blev det lite mulet och jag och Louise satt inne och spelade spel. Vi spelade blandannat När & Fjärran, som vi inte spelat på år och dar, det var kul :) På eftermiddagen var vi hela familjen och gick en natur- och kulturstig i Våghalsen och Finnäset. Det var trevligt, med fika och så. Och jag testade mina nya vandrarkängor! Jag ska visa lite bilder därifrån, måste bara ladda över dem till datorn först ^^
 
Senare ikväll blir det fyra timmars jobb, lite lagom så där, haha.

Åska

Jag är inte lika rädd för åskan nu som förut. Men nu när jag är ensam är jag rätt rädd ändå. Satte på musik för att slippa höra eländet, men blixtarna ser jag ju ändå :(
 
När ska det bli sommar och badväder undrar jag. Ska det här bli första sommaren någonsin (?) när jag inte badar en enda gång? Nej, jag vägrar tro på det!
 

Vår trädgård 14 juli

 
 
 
 
 
 
 
Humlefest!
 
 
 

Segt

Igår var det rätt skönt att vara ensam hemma. Gick omkring och fixade med både det ena och det andra. Idag är det segt. Jag har dammsugit men nu har jag ingenting att göra. Ska jobba halv fem, segt att bara vänta... Under tiden jag dammsög fick jag två missade samtal, får inga träffar på numret och vågar inte ringa tillbaka... 010-nummer. Hmm.
 
Ikväll kommer mamma och pappa hem!!! :)
 

Torsdag

 
 
Jag har varit ledig idag, rätt skönt, har fått mycket gjort. Men det har varit bra att jobba också, fått extra tider så det är najs. Går bra i kassan nu också och det är kul :) Gött också att nu få lön för att jag är där och inte bara "jobba av tiden" som jag gjorde förut på praktiken.
 
Skyfall ute! Kom från ingenstans! :O
 
Bilderna är från idag, haha.

Solnedgång över Väsman

Allvarligt talat. Väsman är typ det vackraste jag vet! ♥
 
Igår kväll efter 21 skulle jag åka till farmor och ta in hennes post. Så att himlen var otroligt vacker och tog vägen förbi Hällarna. Ångrar inte det. Så sjuuukt vackert! Synd att jag inte hade riktiga kameran, en kass mobilkamera visar inte riktigt hur vackert det var i verkligheten.
 
 
 

Ledighet

Märks det att jag har varit ledig idag eller?
 

Träning

Jag saknar att träna! Jag har inte tränat på en månad!!! Först Peace & Love och sen blev jag sjuk. Nu mår jag bättre, så, om kanske en vecka, då ska jag ut och testa mina nya löparskor. Längtar! :)

Mikroproblem

Besökarna på bloggen är färre än vanligt de senaste dagarna. Antar att det är för att det är sommar, om än en kass sådan.
 
Idag har jag jobbat. Suttit i kassan. Det har gått bra :) Fick några extratimmar imorgon också :) Fick sluta lite senare idag, man skulle tydligen räkna kassan innan man fick gå hem, haha. Inte lätt första gången att komma ihåg allt ;)
 
När jag kom hem hade det varit strömavbrott på eftermiddagen, så klockan på mikron stod och blinkade. Det gick inte att värma mat. Jättehungrig ringde jag till mamma. "Ringer upp om några minuter...". Jaha. Dukade och satte mig på golvet, orkade inte stå, haha. Pappa ringde upp... Det han sa att man skulle göra funkade inte. Trodde jag skulle få äta kall mat. Pappa berättade var bruksanvisningen är, han hade rätt hur man skulle göra, bara det att man var tvungen att trycka på en annan knapp först. Fick mat till slut!
 
Strömavbrottet berodde antagligen på världens åskväder som varit vid tre-tiden, som Louise berättade om när jag kom hem. Inget jag märkte av då jag var mitt inne på Coop utan fönster eller så :O
 
Snart läggdags, jobb 11-20 imorgon :)

Längtar

Efter att ha läst igenom Twitter från de senaste dagarna önskar jag att jag hade varit i Göteborg i lördags kväll. Men Malmö blir kanoners det med, det vet jag! :)
 

Ensam :(

Det är tyst om tomt hemma. Mamma och pappa är på semester, Louise är på jobbet. Jag vill inte vara ensam hemma mer :( Samma imorgon, samma på onsdag, samma på torsdag, samma på fredag... Ska snart iväg och jobba några timmar i alla fall. Börjar på schemat idag.
 
Igår spelade jag och Louise spel typ hela dagen. Gött att vi båda var lediga då! På kvällen gjorde vi milkshake och kollade på film, Offside. Najs dag!
 
Milkshaketillverkning igår.

Frukost

Den godaste frukosten är havregrynsgröt med hemmagjord äppelmos och mjölk. Eller snarare äppelmos med gröt och mjölk, haha. 
 
 
Viktigaste ordet i det här inlägget: Hemmagjord!

Om fyra veckor

Idag är det fyra veckor kvar till Kent i Malmö. Det blir den tredje och sista gången den här våren/sommaren. Det känns alldeles lagom. Jag har aldrig förstått de som går på varenda konsert under en turné. Med en eller några få blir det ju något speciellt varje gång, annars blir det ju som "vardag". Det har och kommer att bli något speciellt med varje spelning den här sommaren, det är det viktigaste. Plus att de är fantastiska såklart!
 
Eskilstuna: Hemmaplan och att de var så nära! ♥
Peace & Love: Det är något speciellt med den festivalen! ♥
Malmö: Med Marcus! ♥
 

Norrköping, oktober 2008


Sestriere, februari 2009


Fest, augusti 2010


Gotland, juli 2009


Översvämning

Under de senaste dagarna har man kunnat följa scoutstugan i Nyhammars öde. Två dammar brustna på grund av regn norr om Nyhammar. Stugan är i alla fall tillfällingt räddad nu.
 
Bild från dalademokraten.se

Noll

Jag känner noll inspirartion till att blogga just nu. Antagligen för att jag är sjuk och det inte händer så mycket. Igår var i alla fall kalas hos farmor och massor med tanter där. Framåt kvällen kom moster och kusin dit också, så bara tanter var det inte. Men det var trevligt, även om jag inte mådde så bra. Mår i alla fall bättre idag, skönt, jag brukar aldrig vara sjuk så här länge... Igår var det även en månad kvar till Kent, woho!
 
Random bild från Piren.
 

Och apropå rubriken, Noll är typ världens bästa låt!

Fortfarande sjuk

Jag fick ett extrapass på Coop idag på morgonen/förmiddagen. Mådde kasst imorse, men med en ipren så gick det ganska bra ändå. Nu hostar jag typ konstant. Mindre kul. Vill bli av med den...! (Och bara så ni vet så hatar jag hostmedicin. Tog för två år sedan för att jag blev i princip tvingad efter veckor av hostande, men det var ytterst nära att den kom upp igen, så säger helst nej till det...) Legat på soffan med datorn och kollat på film. Ska vila resten av veckan för på måndag börjar mitt schema. 
 
Fast imorgon bli det kanske inte jättemycket vila, ska på 80-årskalas hos lilla farmor :)
 
Men jag var i alla fall hyfsat frisk i helgen och det var ju bra. Fast kanske råkade smitta en och annan... :( (Förlåt!)

Tårta

Hittade bilder på min tårta när jag laddade in bilder i datorn!
 
 

Hässleholm

Som jag skrev igår så hade jag en väldigt bra helg i Skåne. 
 
Resan ner gick bra men var seg. När jag satt på stationen och väntade på att Marcus skulle sluta jobbet var jag så nervös att jag trodde jag skulle dö, haha. Men det gick bra :) Vi var och handlade och jag åt nån macka och sen kollade vi på nåt program om delfiner innan sovdags. Åh, de var så söta! En av dem fick en unge, typ sötaste jag sett!
 
På fredagen var vi in till stan. Åt mat, kollade lite affärer och gick runt lite. Eftermiddagen minns jag inte, men vi satt nog i soffan och lyssnade på Kent eller nåt. Sen blev det kvällspromenad och lite mys när vi kom in :) Klockan ett på natten spelade vi Yatzy. Helt normalt. 
 
Lördagen var det regn. Tog en liten promenad i skogen under varsitt paraply. Inte alls lik skogen här hemma. Jag tror jag såg en enda ensam gran. Resten var lövträd. Men det var fint. Och myggigt :/ Lyssnade lite mer på Kent och spelade lite mer Yatzy och myste, hihi. 
 
 
På söndagen var det soooooligt och varmt. Lite segt att jag skulle åka hem då. Så fort tåget lämnade Skåne försvann solen och det var halvregnigt hela vägen hem... Matchade mitt humör typ, tråkigt att åka hem!
 
Här är lite bilder, alla tagna under fredagen inne i stan!
 
 
 
Festis :D
 
Jodå, lite fötter också...
 
 
Kyrkan
 
 
 
 
 
Jag fick besök på mitt ben.
 
En sned midsommarstång.
 
Random staty.
 
 

Hemma igen!

Jag är hemma igen. Har haft en finfin helg i Skåneland. Helt klart värt den långa resan, 10,5 timmar dit och 9,5 timmar hem. När jag kommer hem i eftermiddag blir det väl lite bilder och så. Har inte så många, men i fredags blev det några tagna i alla fall :)
 
Imorse mådde jag sämre med förkylningen igen. Hann precis med bussen. Fanns ingen bil hemma och att cykla kändes inte som nåt alternativ. Mår lite bättre igen nu, men den här jäkla hostan allstå :(

Tåg

Sitter just nu på tåget på väg söderut. Trött på det... Åkte hemifrån halv tio imorse. Två timmar kvar. Kent håller i alla fall sällskap och dämpar nervostiteten, hehe. Mår bättre nu också, bara lite hosta och så, visserligen drygt, men som i tisdags var jag ju helt död så... Av 20 timmar sov jag 17, det säger väl en del, haha :P 
 
K-knappen på datorn är helt knäpp. 
 
Hade tänkt lägga upp ån bild här men det verkar inte gå att skicka från mobilen... Tror i alla fall att jag ska stänga ner datorn nu. Jappjapp.

Sjukling :(

Mår inte alls bra, har blivit sämre och sämre hela dagen. Verkar som att jag blir sängliggande imorgon... Inte den bästa tiden att bli sjuk direkt. Det kanske inte var så najs med det där regnet ändå....

Resa och halvsjuk

Efter en vecka av festival är det nu måndag och vardag igen. I tre dagar. På torsdag ska jag till Skåne! Är väldigt väldigt glad och samtidigt mega-hyper-jätte-super-nervös. Rätt konstig känsla. Jag hoppas det hinner bli lite bättre väder tills dess. Borde ju vara varmt där i södern... ;) Fast å andra sidan har det alltid varit kallt när jag varit i Skåne förut. Hoppas trenden bryts!
 
Igår kväll kunde jag inte somna på flera timmar trots att jag var trött. När jag väl gjorde det sov jag dåligt. Vaknade med huvudvärk och ont i halsen... Det är säkert fredagnattens regnväder som gjort det :/ Men eftersom jag ska åka bort på torsdag tänker jag inte tillåta några förkylningsbaciller. Så det så! Hoppar i alla fall över träningen ikväll och tog för säkerhets skull bilen till stan idag.

Städat

Haha så här ser mitt skrivbord ut idag. Och då har jag ändå städat undan det mesta som låg där från början :P
 

"Rester" från festivalen

 

Kentkonserten i punkter

♥ I samma stund som Kent klev på scenen började det regna. Det var ganska skönt i början när det duggade lite. Det svalkade. Under Låt Dom Komma började det regna mer och mer. Jag har fått min Kentkonsert i spöregn som jag sa förut att jag ville ha ;) Det var rätt najs för det blev inte så där fruktansvärt varmt som det brukar bli annars. När vi var på väg till bilen började det dock bli lite tröttsamt. Min kommentar då: "Jag orkar inte mer!!!" Haha.
 
♥ Det kändes ungefär som att man hade duschat med kläderna på...
 
♥ De började med Ögon/Klåparen. Vilken dröm. Klåparen är en av de bästa låtarna för att den var (och är delvis fortfarande) exakt mitt liv! ♥ Jag trodde aldrig någonsin att jag skulle få höra den live!
 
♥ Det första Jocke sa: "Det är magiskt att vara tillbaka!" Det sista han sa: "Ni har varit otroligt tappra!" (Med tanke på regnet.)
 
♥ Under de första låtarna stod jag/vi bakom några långa killar och såg typ ingenting. Men efter ett par låtar hade vi på något sätt hamnat framför dem. Där var det var hur najs som helst!
 
♥ Jocke var snyggggg. Eeeeh ja...
 
♥ De spelade Färger På Natten!!! Och de två andra bästa på JÄIRFM just nu: Låt Dom Komma och Petroleum. Grymt ljus på den sistnämnda!
 
♥ Bra låtlista överlag också.
 
♥ Det var någon som hoppade och landade rakt på min stortå som jag redan har hyfsat ont i. Aaaaaj!
 
♥ 747 är otrolig live!
 
♥ Extranumren var 999, Slutsats och Det Finns Inga Ord. Sen gick de ut. Och kom tillbaka, och Jocke sa "Vi har ju en låt kvar, eller hur!?"
 
♥ Innan Slutsats sa Jocke: "Nu ska vi tillbaka lååångt i tiden. Vi får se vem som känner igen den först."
 
♥ Jag grät i onsdags på Lars Winnerbäck och jag grät förra sommaren på Coldplay. Men jag har fortfarande inte gjort det på Kent (live alltså, annars finns det nog inget band förutom Kent som jag gåtit så mycket till). Antagligen för att jag är för glad, för lycklig för att kunna gråta. Annars hade jag nog gjort det. Hur mycket som helst. För det är så fint!
 
♥ Plötsligt under konserten slog det mig att det är faktiskt Kent som står där 10 meter bort. Jocke, Martin, Sami och Markus. Det är faktiskt de. Det kändes stort!
 
♥ Älskade bästaste Kent. Lika otroliga och underbara som vanligt! ♥
 
Ett par filmklipp:
 
 
 
 
 
Mina två bilder (ganska kassa, ja, haha, men orka liksom...):
 

Peace & Love 2012

Vet inte var eller hur jag ska börja. 
 
I tisdags jobbade jag och hann inte med så mycket mer. Fanns inget roligt att se ändå så det gjorde inte så mycket. Det jag tänker på när jag tänker på den första dagen är LERA! . Det var lera överallt, eftersom det hade regnat hela dagen, natten och även dagen innan. Det var också den dagen blixten slog ner på campingen. Det var precis innan jag kom dit. När jag körde upp, cirka 10 minuter innan jag kom fram till Borlänge mötte jag världens regnväder. Skyfall. Som bara tvärbörjade. Det var som att köra rakt in i en vägg. Men såg ingenting! Som tur var hade jag gummistövlar. Som såg ut så här när jag jobbat klart:
 
 
På onsdagen åkte jag upp lite senare. När jag kom dit spelade Rise Against. Stod och kollade på slutet av den spelningen. Var med på ett försök till världsrekord i massyoga efter det, haha. Sen var jag på Roxette. Som var kassa. Jag kan väl säga så här. Marie Fredriksson har haft sina glansdagar röstmässigt. Det lät mestadels falskt. Gessle var ingen hit heller och publiken var skräck och det var noll drag. Kasst, med andra ord, som sagt.  Efter Roxette blev det lite Uggla. Innan Lars Winnerbäck. Som var så otroligt bra. Blev lite frälst tror jag ;) Vackert var det och några tårar föll. Det var dock väldigt kallt. Det kan inte ha varit många grader ute. Jag hade ulltröja, fleecetröja och vantar och frös ändå och mina fingrar var helt stela :O
 
Rise Against
 
Roxette
 
En uggla. Eller Uggla.
 
Lasse
 
 
Mycket folk
 
Ljus kväll
 
 
 
Jag hade tänkt att jag skulle filma "Vi älskar Lasse" som publiken ropade, men hann inte få upp kameran, ställa in på filmläge och så. Men fick en fin låt på film istället!
 
 
 
På torsdagen var jag på Regina Spektor innan jag skulle göra mitt andra pass på insläppet. Hon var himla bra och sjöng fantastiskt vackert! 
 
Man får vara med om väldigt mycket när man jobbar på Peace & Love. Träffa massor av glada (och fulla, haha) människor. Intressantast är när man visiterar folk. Kommentarer som "Får jag en kram" (vanligast), "Kan jag få visitera dig också" är inte alls ovanliga. Fick även höra "Gud vad du är snygg" ett par gånger... Jag bara eeeh tack eller nåt. :P Fick även en puss på kinden en gång :O Haha. Det jobbigaste är att men får ont i benen och fötterna och nacken. Jag slutade klockan 03 när festivalen stängde. Då började även måsarnas festival. Jag har aldrig sett så mycket måsar på samma gång förut. Hela marken och himlen var vit. Det såg ut som snö :O
 
Regina Spektor
 
När jag åkte hem på natten kändes det mer som mitt på dagen, förutom att jag var väldigt trött. Solen sa "Godmorgon världen." Jag sa "Godnatt nu går jag och lägger mig!"
 

På fredagen åkte jag buss upp. Blev lite svårt att hinna med bussen ner till stan eftersom jag sov så länge, till kvart i ett (var ju hemma kvart i fyra så...). Det var i alla fall skönt att slippa köra. Jag var först på en föreläsning av Emma Svensson som startat Rockfoto. Hon berättade om hur hon började fota och visade en del av sina bilder. Sen var jag på Thomas Di Leva. Efter ett tag ringde Louise och sa att hon kommit fram och då gick vi och köpte mat och gick bort till scenen där Markus Krunegård skulle spela. Han var bra! Sen gick vi mot scenen mitt emot, satte oss en bit ifrån och pratade medan Deportees spelade. Vi att inte så länge, vi passade på att gå på toa och så (skulle ju på Kent sen juuue). Sen kollade vi på två låtar på Melissa Horn. Jag hade gärna sett hela den konserten, men så här i efterhand var det tur att vi inte gjorde det. Hon spelade på scenen längst ifrån den som Kent spelade på. När vi kom fram till Utopia, halv elva, var det redan rätt mycket folk där och det fylldes snabbt på med ännu mer folk. När klockan var elva reste sig alla, så vi fick stå i en timme. Framåt tio i tolv eller så började jag få ont i huvudet och det kändes som att luften tog slut. Det var sjukt trångt och varmt. Fick typ ställa mig på tå och andas ovanför alla andra så gick det över. Men det var en tjej en liten bit ifrån oss som typ svimmade eller så och fick lyftas över :S
 
Jag tänker göra ett eget inlägg för spelningen, precis som jag gjorde 2010, men ja... De var hur bra som helst, precis som vanligt ♥ Tog ett par bilder med mobilen (letade i väskan efter kameran men hittade den inte och trodde jag hade tappat den... Hittade den sen när vi kom till bilen), men jag hade inte lust att ta mer bilder än så. Njöt av allt istället!
 
Det var lite jobbigt att köra hem sen, regn, regn, regn. Massa vatten på vägen och mörkt. Ingen bra kombination... Men vi var hemma till slut.
 
En av de första konsertbilderna Emma Svensson tog var på Jocke, Skadinavium 2002 om jag minns rätt.
 
Fantastisk bild på Coldplay
 
Hon har även tagit den här bilden (hann inte ta bild på föreläsningen). Jag tycker den är hur bra som helst. "Revanschbild på Kent" som hon själv kallade den.
 
Di Leva
 
Markus Krunegård
 
 
Melissa Horn
 
Mycket folk! Och på vägen därifrån mötte vi hur mycket folk som helst som var på väg dit!
 
Väntar på Kent
 
Utopia! Haha när vi satt där kommenatrade vi hur litet trumsetet såg ut och att det såg ut som att mickstativet var typ en meter högt. Det är längre ifrån än man tror. Scenen är grymt stor!
 
Väntan... Jag vet inte varför jag inte ens ser speciellt glad ut. Jag var överlycklig!
 
Den av mobilbilderna som blev bäst. Älskade Kent. Haha, Sami såg man knappt alls på grund av den där filmkameran...
 

Lördag. Var inte på så mycket. Blev lyckoaktivist. Var på nåt samtal med bland annat David Batra och Soran Ismail om humor och rasism. Köpte mat. Lyssnade på ett samtal om Unicef och volontärarbete. Var på stand up med Kodjo Akolor, braa! :D Sen var jag och jobbade hela kvällen. Det var stressigt och mycket att göra igår. Rushen vid sju ungefär, som brukade vara i cirka en timme, höll på i över tre timmar och jag var en av dem som inte hann äta förrän halv elva. Hann sitta i en halvtimme, sen fick jag en rast på typ tio minuter vid två. Jag fick alltså sitta 40 minuter på nio timmar. Jag hade ont i hela kroppen efter det, haha.
 
Det är mysigt vid Shangri-La.
 
 
 
Ett fullsatt Athena.
 
Kodjo
 

Jag har gjort en spellista på Spotify. Den kommer att utökas under sommaren. Men ja, så här ser den ut just nu: Konsert- och festivalsommar 2012
 
Peace & Love 2012. Det var bra! :)

Topp 3 Peace & Love 2012

1. Kent (såklart)
2. Lars Winnerbäck
3. Regina Spektor

RSS 2.0