Dag 2

Dagen började ganska tidigt då vi packade ihop på hotellet och satte ossi bussen vi skulle ha hela veckan. Den styrde mot Vitryssland. Vi åkte först ut ur Litauen, sedan genom ingemansland och sedan kom vi till den vitryska gränsen där vi fick vänta ganska länge medan vakter med roliga mössor tog allas pass och gick in på kontoret och kollade så att vi var okej att släppa in i landet. Vi fick komma in. Vitryssland har ett riktigt fint landskap. Riktigt grönt, ganska platt med små kullar, stora fält och skog. Jag tyckte det kändes lite som Irland fast mer skog:P
Bussen var tvungen att stanna på en mack och tanka ganska precis efter att vi kommit in i landet. Alla gick ur bussen och allt var frid och fröjd. Sen kommer någon och talar om att man absolut inte får gå ur bussen där vi gick ur och busschauffören fick en varning om böter om det hände igen. Vi hade bara varit i landet i 20 minuter, haha.
Vi fortsatte mot Minsk där vi checkade in på hotellet och skulle sedan äta lunch. Fick någon kostig sallad, en mysko soppa och en GRÅ köttbit med blaskigt, grått potatismos. Det var mindre gott. Sedan skulle vi åka till universitetet i Minsk men blev lite försenade eftersom en kille drabbats av någon sorts ögoninflammation och var tvungen att åka till sjukhus :S Vi kom i alla fall iväg till slut och först åkte vi till banken för att växla till vitryska pengar. Sedan träffade vi på vitryska studenter och sen gick vi på "stadsvandring" med dem. Det var riktigt varmt, men det var skönt. Härligt med sommar. På stadsvandringen var vi bland annat in i en ortodox (?) kyrka. Det var fint :)
Sen åkte vi till en restaurang där vi fick välja själva vad vi ville ha. Åt kyckling med ris och det var gott. Sedan åkte vi tillbaka till hotellet och sov.

 
Jag och Alli on the border!



 

Maten (om ni vågar se större bilder, klicka på dem)





Utanför banken. Victor, Madeleine, Alli, Emilia, jag


Riiiiiiiiiiiiiik!




Kyrkan



Hänglås. Betyder att man lovar varandra evig kärlek, typ.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0