Stugbesök

Igår var vi en sväng till stugan. Vi skulle hämta hem en båtmotor som vi hade stående där. Mamma och pappa har nämligen köpt en båt. Ingen stor sak, utan en liten roddbåt. Farfars gamla båt som vi haft i stugan gick sönder (antagligen) förra vintern. Troligtvis för att den legat snett på bockarna och det kom mycket snö... Så för att kunna komma till stugan har vi köpt ny båt. Nu har vi den dock stående hemma så kan vi sätta ner den i vilken sjö vi vill när vi har lust till det :) Men nu var det inte det jag skulle skriva om.

Klockan nio igår morse åkte vi hemifrån. En timme senare var vi framme vid dammen i Håen. 25 minuter senare hade vi lagt i båten. 45 minuter till senare hade vi (läs: pappa) rott över till stugan (i lätt medvind). När vi kom dit fikade vi, satt en stund i solen, pappa testade om motorn funkade (det gjorde den) och lämnade oss andra kvar på ön. Som tur var kom han tillbaka så vi slapp simma iland ;) Sen blev det lite korvgrillning innan vi åkte med båten tillbaka. Gick lite fortare den här gången, trots motvind. Motor är bra att ha ibland ^^ Var rätt mycket folk i stugorna runt om i sjön. Det var najs. Såg en gubbe som fick en gädda från en båt precis när vi åkte förbi. Sen såg vi herr och fru fiskgjuse också. Den ena med fisk i klorna. Det var coolt. Men inga ungar syntes över kanten på boet. Är kanske lite tidigt på säsongen än. Undrar hur många år de haft sitt bo på den där ön egentligen? :)

På kvällen var jag och Denise på bio. Vi såg Snow White and the huntsman. Helt okej, även fast jag inte brukar gilla fantasy, men i sagorna kan ju vad som helst hända :)

Packa bilen.



Hej båten.



Vid dammen :)



Backa ner i sjön :O



Så där ja!



Då var det bara att veva ner båten!



Se så fint det blev :P



Row, row, row your boat, gently down the stream, If you see a crocodile, don´t forget to screem!



Håen



Den ena fiskgjusen



Fiskgjusens bo i tallens topp!



Fint :)



Stugis

Kommentarer
Postat av: mor

ordentligt dokumenterat så inte minnet sviktar :)

2012-06-12 @ 21:52:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0