11 september

Idag har jag haft fullt upp. På förmiddagen packade jag upp och in mina hyllor. Sedan var jag med Lisa och Adam på stan. Det var Träffa Ludvika idag och massa grejs på stan, men det var inte så himla kul, vi gick mest i affärer. På eftermiddagen bakade jag kanelbullar och höststädade i mitt rum. Nu är det rent och fint, vinteröverkast och snart ska höst/vintergardinerna upp :)

Jag minns fortfarande vad jag gjorde den här dagen för 10 år sedan. Efter skolan var jag ute på gatan och typ hoppade hopprep eller vad det nu var i solen. Eftersom det var tisdag skulle jag klockan fem gå in och kolla på Voxpop. När jag kom in sa mamma att det var inställt och att det var extra nyheter på tv. Hon berättade att någon kört in ett flygplan i ett hus... Jag minns att jag först mest blev ledsen för att Voxpop var inställt... Dagen efter (tror jag det var) hade vi tyst minut i skolan (jag gick i femman då). Då hade jag väl lite mer förstått vad som hänt... Jag minns att jag då blev irriterad på en bil som åkte utanför och störde tystnaden. Varför hade inte han stannat och tagit en tyst minut?

Igår kväll hamnade jag framför tvn och en dokumentär om 11 september. Jag tänkte att "jag vill inte se det här", men jag kunde inte gå därifrån. Det gick liksom inte. Men det var så himla hemskt att se. De hade intervjuat någon vars man ringt från ett flygplan den dagen och berättade att hans plan var kapat. De hade intervjuat någon vars son var med på samma plan. De hade intervjuat flera personer som varit inne i World Trade Center och överlevt. Hur de sprungit ner för trapporna. Vissa typ 80 våningar. Två av dem hade varit inne i det ena tornet när det rasat, men på grund av att de befann sig precis under ett extra förstärkt tak hade de klarat sig. De berättade att hela huset skakade och det hördes "bom bom bom" närmare och närmare, högre och högre... Våning för våning. Usch, varför kollade jag på det där? Kunde inte tänka efteråt...

Ska kanske ta och hjälpa mamma att sätta upp gardinerna nu.

Kommentarer
Postat av: Louise

Den officiella "tysta minuten" var iallafall på fredagen (den elfte var en tisdag). Och det var tre tysta minuter. Detta är jag hundra procent säker på.

2011-09-12 @ 16:59:10
Postat av: Malin

Okej, jag litar på det!

2011-09-12 @ 17:15:05
URL: http://malintuveson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0